Ajánló

Heathcliff 2005. március
Napi képregények

Heathcliff 2005. március

Hozzászólások

 • Bran Galed 2020.02.22. 18:12
  Köszönöm ezt a munkát / fordítást is. Királyok vagytok :) Fantasztikus Négyes jön majd?

  Bővebben...

   
 • JxOxExY 2020.02.17. 22:03
  Nagyon szépen köszönöm! Alig várom a folytatást.

  Bővebben...

   
 • zotyo_a_gazdasz 2020.02.11. 18:05
  Nagyon szépen köszönöm :) Már alig vártam a frissítést :)

  Bővebben...

   
 • Sepi 2020.02.11. 16:14
  Pontos menetrend nincs. Ahogy elkészülünk valamivel, az kikerül. Nitro oldala meg mostanában olyan, mint ...

  Bővebben...

   
 • Sepi 2020.02.11. 16:12
  Egyesével lesznek felrakva. De egyelőre nem tudom mikor lesz rá időnk. :(

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 911 vendég és 3 tag böngészi

 • Gabi
 • Super Skrull
 • tomyx20

MK sztori 02. rész

Előző fejezet

Ötödik fejezet: A Torna után

Miután Liu Kang visszatért a Földre, Raiden közölte vele, hogy most már ő az új baj­nok, az ő feladata lesz, hogy a következő Tornán ismételten megvédje a Földet. Amikor Kang meg­kérdezte, hogy mi történt a két tússzal, Kanóval és Sonyával, az isten közölte vele, hogy sem ő, se Liu nem tudnak már semmit se tenni értük, valószínűleg ott ragadtak örökre.
Bár a hír hallatán Kang csalódott és dühös volt, elhitte Raiden szavait, és megesküdött, hogy a következő Tornán a győzelmeit a két elveszett harcos emlékének fogja szentelni. Ezután elindult haza, a Fény Rendjének temp­lomába.
Johnny Cage kitartóan harcolt a viadal alatt, de mivel Liu Kang már előtte legyőzte Gorót, esélye sem volt, hogy igazán bebizonyíthassa a tudását. A shokan legyőzése utáni zűrzavarban megjelent előtte Raiden, és mielőtt a sziget örökre eltűnt volna Shang Tsung távozása és bukása miatt, az isten kimenekítette őt a néhány megmaradt földi harcossal együtt.
Bár nem sikerült vé­gül bebizonyítania a nyilvánosság előtt a harcművészeti tudását, Cage remek alkalmat talált arra, hogy végül hasznot húzhasson a Tornán szerzett tapasztalataiból: filmet forgatott a szigeten tör­tént eseményekből, amiben ő játszotta a főhőst, aki végül megmenti a világot. A film, amelyet stílszerűen a Halálos Viadal címet kapta, lett Johnny Cage addigi legnagyobb kasszasikere.
Miután Scorpion megölte, Sub-Zero lelke ugyanoda távozott, ahová egykor Hasashié is: az Árnybirodalomba, a birodalmak poklába. Itt a démonok és az árnyak addig kínozták a lelkét, amíg az elvesztette minden maradék emberi vonását és átalakult valami mássá...
A harcos, akinek ekkor már egyetlen emléke se maradt halandó létéből, felvett egy másik nevet, majd beállt az Árnybirodalomban tevékenykedő Árnyéktestvériség soraiba. A szintén ebbe a birodalomba visszatért Scorpion ezekről az esemé­nyekről közben mit sem tudott...
Miután Gorót és urát, Shang Tsungot legyőzték, a Földi Birodalom sikeresen átvette a baj­noki címet a Külső Világtól, és ezzel megtette az első lépést afelé, hogy örökre megszabaduljon Shao Kahn támadásaitól. Bár az út addig még hosszú volt, de Raiden úgy gondolta, hogy most egy időre béke köszönthet majd a Földre, ezért visszatért a Mennyekbe, hogy egy ideig csak onnan kísérje szemmel a védelme alatt álló birodalomban történő eseményeket.
Viszont még ő sem tud­hatta, hogy Shang Tsung valójában arra is gondolt, hogy mi történik, ha még ő sem lesz képes megállítani Goro legyőzőjét, és már kész terve volt arra, hogy hogyan tudná mégis megszerezni a Földet nagyravágyó császára számára... egy terv, aminek a megvalósítását már el is kezdte titok­ban. Így a Földnek hamarosan ismét szüksége lett a Kiválasztott Harcosokra, hogy felvegyék a küzdelmet a Külső Világból érkező fenyegetéssel szemben...

Következő rész

Előző fejezet

Negyedik fejezet: A Torna

Maga a Torna a Shang Tsung beszéde utáni napon kezdődött. Minden harcos csak egy küz­delemben vehetett részt egy napon, ám a résztvevők száma miatt az első fordulók több napig is eltartottak.
A Kiválasztottak harcosok mind jól haladtak előre, nagyban köszönhetően a viharisten segítségének.
Sonya Blade kitartóan küzdött azért, hogy végül találkozhasson a Fekete Sárkány üldözött vezetőjével, és ez hosszú küzdelmek után sikerült is neki. Egy elhúzódó harcban sikeresen Kano fölé kerekedett, majd végül kiütötte őt. Nem ölte meg ellenfelét, azt akarta, hogy Kano az igazságszolgáltatás elé kerüljön. Éppen meg akarta bilincselni a bűnözőt, amikor hirtelen elszabadult a pokol a szigeten...

Sub-Zero igyekezett az egész Torna folyamán megfeledkezni a bosszúszomjasan nyomában lihegő dühödt szellemről, és a feladatára, Shang Tsung likvidálására koncentrálni. Hírnevéhez méltóan sikeresen küzdötte magát előre a ranglétrán, amikor megtörtént az, amitől a nindzsa életében először félt: Scorpionnal került össze. Sub-Zero teljes erejéből harcolt, de nem volt esélye sem egy halott megölésére. Scorpion legyőzte őt, majd elvette az életét: új testének adottságát kihasználva hamuvá égette a Lin Kuie-klán harcosát. Miután tettét bevégezte, visszatért az Árnyvilágba, így nem vett részt a Tornát közvetlen követő eseményekben. A harcnak és Sub-Zero halálának csak egy szemtanúja akadt: a viharisten, Raiden. Sose mondta el senkinek, hogy mit látott, mivel nem tartotta jelentőségteljesnek.

Liu Kang volt valójában Raiden és a Föld legnagyobb reménysége, mivel már fiatalkora óta arra készítették fel, hogy visszavegye a bajnoki címet Gorótól, és ezzel megállítsa a Külső Világ előrenyomulását. A Fény Rendjének bajnoka méltónak is bizonyult az elvárásokhoz. Sorra nyerte meg a mérkőzéseit, és a shaolin tanításoknak megfelelően egy ellenfelét se végezte ki. Végül elnyerte a jogot, hogy megküzdhessen Goróval.
A mérkőzés előtt Raiden igyekezett minden tudását megosztani Liu Kanggel a shokan herceggel kapcsolatban. Ezek a tanácsok végül nagyon is hasznos­nak bizonyultak: Liu Kang egy sokéig emlékezetes csatában végül legyőzte Gorót, nagyban köszönhetően a viharis­ten tanácsainak és a shokan elbizakodottságának. Shang Tsung szemtanúja volt szolgája bukásá­nak, és félvén, hogy a birodalma elveszti a viadalsorozatot és a jogot, hogy megtámadja a Földet, kihívta az újdonsült bajnokot egy küzdelemre. Azonban nem a szigeten akarta megtartani a végső összecsapást, hanem a saját külső világi palotájában. Hogy elcsalja oda Kanget, Johnny Cage, Sonya és Kano ellen küldte az időközben magához tért Gorót, de annak csak Sonyát és Kanót sikerült elfognia és átadnia a varázslónak. Amikor Tsung átküldte őket a Külső Világba, odaérkezvén csak a két foglyot találta ott, Gorónak nyoma veszett. A varázsló azonban nem ért rá ezzel foglalkozni. A terve ezt leszámítva amúgy is sikeres volt, a szerzetes nem hagyhatta, hogy a varázsló elmeneküljön, ezért követte őt a Külső Világba. Indulása előtt azonban Raiden még ellátta pár jótanáccsal Shang Tsunggal kapcsolatban. Kang eztán átment a két világot elválasztó átjárón, majd megküzdött Shang Tsunggal.
Tsung minden tudását bevetette a harc során, de végül ő is kevésnek bizonyult Liu Kang ellen. Kang legyőzte őt, és ezzel az Idősebb Istenek hivatalosan is őt tették meg a Halálos Viadal új bajnokává. A két birodalmat összekötő átjárókat lezárták, Liu Kanget pedig visszateleportálták a Földre, mielőtt az kiszabadíthatta volna a foglyokat. Sonya és Kano így a Külső Világban ragadtak, elzárva a Földtől. Sonyának csak annyi ideje maradt a portálok bezá­rulása előtt, hogy elküldjön egy segélyhívó jelet, és reménykedjen, hogy a Földön valaki vette az adást...

Következő fejezet

Előző fejezet

Második fejezet: A gyülekezés

A Halálos Viadal ideje elérkezett. 500 év telt el azóta, hogy a nagy Kung Lao legyőzetett, félezer éve uralta a Tornát a shokan herceg, Goro. Kilenc viadalt nyert meg egymás után, ezzel már csak egy győzelem választotta el a Külső Világot attól, hogy lerohanhassa a Földet. Ám előtte még meg kellett nyerni az utolsó Tornát, amin a szabályok értelmében a birodalmak legjobb harcosainak kellet részt vennie. Ezért a viadalnak helyt adó sziget tulajdonosa, a Külső Világból érkezett varázsló, Shang Tsung elküldte a meghívókat a Föld legnagyobb harcosainak. Persze csak azoknak, akik tudtak a Torna létezéséről.
Voltak olyanok is azonban, akik nem hallottak sose a Halálos Viadalról, vagy egyszerűen nem hittek benne. Az ő részvételüket Tsungnak egy kis fortéllyal kellett elérnie.
Az egyik legesélyesebb földi harcos a Tornán a Fény Rendjének küldötte, Liu Kang volt. Egész életében azt tanították neki, hogy le kell győznie a varázslót, különben az otthona örökre egy gonosz birodalom részévé válik. Éveken át tanulta a nagy Kung Lao tanításait és harci tech­nikáját. Szilárd elhatározása volt, hogy győzedelmeskedik a Tornán és visszaszerzi a viadalnak azt a méltóságot, ami még akkor jellemezte, amikor még nem a két birodalom közti ellentétek megoldására használtak, hanem arra, hogy a legnagyobb harcosok egy nemes vetélkedésben mér­hessék össze erejüket.
A második földi meghívott nem sokban hasonlított Liu Kanghez. Johnny Cage egy holly­woodi mozicsillag volt, aki csak egy okból akart részt venni a Tornán: hogy bebizonyíthassa az összes kritikusának, hogy minden egyes akciófilmjében ő maga játssza el az minden jele­netét, nem használ kaszkadőröket. Cage-et fiatal kora óta a leghíresebb harcművész mesterek edzették, amíg ő maga is jelentős tudással rendelkező harcossá nem vált. Tehetségét kung-fu fil­mek készítésére fordította, ahol ő játszotta el minden egyes veszélyes jelenetét. Ám ezt sokan nem hitték el neki. Hogy elhallgattassa az ellenkezőket, Johnny kapva kapott az alkalmon, ami­kor egy titokzatos meghívót kapott egy szigetre, hogy részt vegyen egy nagyszabású harcművé­szeti tornán.
A harmadik és egyben utolsó ember, aki meghívót kapott Tsungtól, nem volt más, mint a Fekete Sárkány elvetemült vezetője, Kano. Kanót nem a dicsőség vagy az otthonának megmen­tése iránti vágy vezérelte. Valójában két másik ok miatt fogadta el a meghívást a Tornára. Az egyik az volt, hogy a szigeten annyi kincset kaparintson meg magának Shang Tsung állítólag legendás mennyiségű vagyonából, amennyit csak tud. A másik ok egy kicsit sürgetőbb volt: a Jaxtől való szökését követően nem tudta lerázni magáról az őt üldöző Különleges Alakulatot, köztük is Sonya Blade hadnagyot. Sonya akkor csatlakozott Jax csapatához, amikor megtudta, hogy az őrnagy sikeresen Kano nyomában tudott maradni annak a szökése után is. Sonyának ko­moly elszámolni valója volt Kanóval, mivel az korábban megölten a nő társát.
A hadnagy teljes hévvel vetette magát bele az üldözésbe, de szerencséjére ott volt Jax is, aki remek párt alkotott Sonyával: a férfi testesítette meg a higgadt tervezést, míg a nő a temperamentumot. Sike­rült három kontinensen át követniük Kanót, aki mindenáron el akart jutni arra a hajóra, ami a résztvevőket szállította a Tornának otthont adó szigetre. Az utolsó pillanatban érte el a járművet, de az üldözőit nem sikerült leráznia. Sonya egy kis csapatnyi ügynökkel szintén feljutott a hajóra, mielőtt az elindult, bár a csapat nagyobb része a felettesével, Jaxszel együtt a parton maradt.
Az első nem-emberi meghívott nem volt más, mint Sub-Zero, a Lin Kuie klán legnagyobb harcosa. A nindzsa először nem akarta elfogadni a meghívást, mivel az nem a klánja hivatalos pa­rancsa volt, nem a Nagymesterétől érkezett. Ám ekkor a szervezet kapott egy megbízást egy ismeretlen embertől, hogy küldjék ki legjobb emberüket, hogy az ölje meg a Torna házigazdáját, Shang Tsungot.
A titokzatos megbízó valójában Quan Chi volt, aki ezzel a lépéssel mindenféleképp csak jól járhatott: ha a harcos telje­síti a feladatát, akkor a nekromantának eggyel kevesebb veszélyes ellenféllel kell számolnia; ha meg Sub-Zero elbukna, akkor így sikerülne bosszút állnia azért, hogy az legyőzte őt és majdnem visszaszerezte Shinnok Amulettjét. Így a nindzsa a Nagymester parancsára kénytelen volt elindulni a szigetre.
Sub-Zero nem tudhatta, hogy Shang Tsungnak is különleges tervei voltak vele. A varázsló tudott ugyanis a közte és a meggyilkolt Shirai Ryu-harcos, Hasashi között kialakult viszályról; hogy Scorpion bármit megtenne azért, hogy visszafizesse Sub-Zerónak a saját és a családja haláláért. Ezért Tsung meghívta az Árnybirodalomból a nindzsa szellemet, aki engedélyt is kapott arra, hogy elhagyhassa a poklot és beteljesítse a bosszúját. Így a harcosok listája egy újabb taggal bővült: egy halálon túlról érkezett dühös árnnyal, aki bármit megtett volna, hogy elpusztítsa egykori gyilko­sát.
Shang Tsung egy erős szolgával akarta bővíteni személyes hadseregét, és - mint két évvel ezelőtt Quan Chi -, ő is a két nindzsa egymásnak eresztésével akarta eldönteni, hogy melyiket fogja méltónak tartani a feladatra.
Az utolsó jelentősebb meghívott különbözött az összes többitől. Ő volt Raiden, a villámok istene, akit azért hívott el Tsung, hogy felügyelhesse a Tornát. A varázsló is tudta, hogy a vihar­isten nem vehet részt közvetlenül a viadalon, de ha ő is jelen van, akkor győzelmük esetén Raiden nem panaszolhat el később semmiféle szabálytalanságot az Idősebb Isteneknek, elvégre a küzdelmek az ő felügyelete alatt zajlottak.
Raiden elfogadta a meghívást, de az ő oka egyszerűbb és önzetlenebb volt. Segíteni akart a földi harcosoknak bármilyen módon. Remélte, hogy lesznek ott páran, akiknek esélyük nyílhat legyőzni Gorót és Tsungot, ő pedig tanácsokkal tudta volna ellátni ezeket az embereket.

Következő fejezet

Előző fejezet

Harmadik fejezet: Shang Tsung szigete

A csapat, miután mindenki összegyűlt a hajón, elindult a Torna színhelye, Tsung szigete felé. Bár a hajón szigorúan tilos volt mindenféle harc, az út nem telt összetűzések nélkül.
Sonya Blade és kis csapata már a megérkezésük pillanatától kezdve folyamatosan kutatta a hajót Kano után, de az mindig sikeresen elkerülte a őket. Nem a találkozástól félt, hanem attól, hogy a kiala­kuló harc miatt kidobhatják a hajóról, és ez a lehetőség nem volt túl kecsegtető a számára.
Igaz, hogy a hajó személyzete mindent megtett a rend fenntartásáért, de attól még előfor­dultak kisebb összetűzések. Kano összefutott Johnny Cage-dzsel, és megkérdezte tőle, hogy az mit keres ott. A színész elmondta az okát, de Kano nem hitt neki, mert Johnny kritikusaihoz hasonlóan ő is kóklernek tartotta az akciósztárt. Hogy fitogtassa az erejét, megtámadta a színészt. A harchoz csatlakozott az ek­kor felbukkanó Liu Kang, és a filmcsillaggal közösen elkergették Kanót. Ekkor kötött a mozi­sztár és a shaolin szerzetes barátságot.
Sub-Zero útja sem telt el incidens nélkül. A harcos találkozott a hajón Scorpionnal, aki leg­nagyobb meglepetésére nem támadt rá, hanem közölte vele, hogy a Lin Kuie-harcossal ellentét­ben ő becsületes küzdelemben fog végezni ellenfelével – vele. Scorpion ezután magára hagyta a meglepett nindzsát, és nem is bukkant fel egészen a viadalig. Sub-Zero számára Scorpion felbukka­nása egy igen jelentős problémát okozott. Tudta, hogy kevés esélye van a szellemmel szemben, de bízott a tudásában, és abban, hogy már kétszer is sikerült legyőznie Scorpiont.
Ezen apró kellemetlenségek dacára a csapat hamar megérkezett Shang Tsung szigetére, egy helyre, ami a Földi Birodalom és a Külső Világ között helyezkedett el. Valójában hagyományos eszközökkel nem is lehetett megközelíteni azt, csak a sziget tulajdonosának hajója által vagy pedig a Wu Shi Akadémián található portál segítségével lehetett eljutni oda.
Mióta csak Shao Kahn bejelentette igényét a Földre, majdnem ezer évvel ezelőtt, ez a sziget adott otthont a két birodalom közti viszályt eldöntő Halálos Viadalnak.
A kikötést követően a Különleges Alakulat csapatát Shang Tsung rögtön fogságba ejtette, így kényszerítette rá a varázsló Sonyát arra, hogy a nő a Kanóval való viszályát a Torna keretein belül rendezze le. Sonya kénytelen volt beleegyezni, ha élve akarta viszontlátni a csapatát.
A harcosok megérkezésének másnapján felbukkant Raiden is a szigeten. Shang Tsung az isten megérkezésekor tartotta éppen az eligazítást a résztvevők számára. Elmagyarázta, hogy a Torna kieséses alapon játszódik, a harcosokat kisorsolják egymás ellen, aki legyőzi ellenfelét, az továbbjut. A legyőzött ellenfél élete a küzdelem végén a győztes kezébe helyeződik: amennyiben az úgy kívánja, megölheti ellenfelét. Ha pedig elegendő mennyiségű viadalt nyer meg valaki, úgy joga van megküzdeni a bajnokkal, Goróval. Azt is közölte, hogy a küzdelmek másnap fognak kezdődni.
Raiden a beszéd alatt kihasználta, hogy mindenki a varázslóra figyel, és isteni hatalma se­gítségével belenézett minden egyes résztvevő lelkébe. Meg akarta tudni, hogy kik azok, akik jó eséllyel vehetik fel a harcot a Külső Világból érkezett ellenfeleikkel szemben, hogy a tanácsaival segít­hesse azokat. Végül három embert talált méltónak erre: Liu Kanget, Johnny Cage-et és Sonya Blade-et. Ők lettek ennek a Tornának a Kiválasztott Bajnokai, azok az emberek, akiket egy isten személyesen vett a gondozásába.

Következő fejezet

Előző fejezet

Első fejezet: A vak harcos története

Közeledett az utolsó torna ideje. A Külső Birodalom Shang Tsung legyőzetése óta ismét megnyert kilenc Halálos Viadalt egymás után, a császár már csak egy karnyújtásnyira volt terve megvalósulásától. Shang Tsung viszont nem akart semmit se a véletlenre bízni. Egyszer már ő is eljutott idáig, de akkor a túlzott magabiztossága lett a veszte, a nagy Kung Lao legyőzte őt és megmentette a Földet. Tsung most hasonló elbizakodottságot tapasztalt a jelenlegi bajnoktól, a shokan her­cegtől, Gorótól. Mivel a mágus tartott attól, hogy a négykarú óriás ezúttal legyőzőjére fog találni, ezért mindent megtett, hogy ha ez bekövetkezik, akkor ő a lehető legjobb formájában legyen, hogy megküzdhessen azzal a harcossal, aki ezt eléri. Mint egykori bajnoknak, joga volt ehhez a kihíváshoz.
Tsung hallott egy sírboltról, ahol egy régen élt király volt eltemetve sok követőjével együtt. A legenda szerint a királlyal együtt nyugvó ősi kard miatt állítólag az ott pihenő emberek lelke nem távozott el onnan, hanem még mindig ott vannak, őrzik egykori uralkodójukat. Ezekkel a lelkekkel a mágus jelentősen megerősödhetett volna. A legendák azonban csapdákról is beszéltek. Tsung nem akart kockáz­tatni, de nem is kellett neki. Kiterjedt információs hálózatától ugyanis hallott egy férfiról, aki fiatal kora ellenére tehetséges kardforgató volt, ugyanakkor a harci tudásánál nagyobb jóval nagyobb volt az önbizalma. Tsung egy remek tervet eszelt ki, amivel megszerezhette a lelkeket, és ebben nagy szerepe volt ennek az embernek.
Ez a bizonyos ifjú harcos, Kenshi, akkoriban épp a vidéket járta, mivel olyan harcosokat keresett, akiket ő méltónak talált arra, hogy megküzdjön velük. Ezzel is az erejét akarta fitogtatni mindenki előtt... és persze a saját egóját is növelte vele. Útja során összefutott egy öregemberrel, Szonggal, aki megkérdezte tőle, hogy egy ilyen nagy harcos miért nem egy hozzá méltó kardot forgat. Az öntelt Kenshi igazat adott az öregnek, aki elmondta, hogy a közel­ben van egy legendás sírbolt, ahol egy rég elfeledett király van eltemetve a mágikus kardjával együtt, és hogy ő megmutathatja neki, merre találhatja Kenshi ezt a sírt. Amaz azonnal kapott az öt­leten, és elkísérte az öreget egy labirintushoz, amin átverekedve magát eljutott a király végső nyughelyé­hez. Itt az öreg mutatott neki egy öreg kutat, amiben szerinte a kard volt elrejtve. Kenshi levette a kútról a fedelet, ám ekkor a mélységből kitörtek az ott raboskodó lelkek.
A feltörő áradat súlyosan megsebesített Kenshit, aki elvesztette emiatt a látását. Az öregember ekkor felfedte előtte igazi valóját: ő Shang Tsung, egy másik világból való varázsló, aki becsapta a fiatal harcost, hogy megszerez­hesse a sírban raboskodó lelkeket.
Tsung ezután magára hagyta Kenshit abban a hitben, hogy az úgy is meg fog halni. A lelkek elég erővel látták el ahhoz, hogy szerinte megküzdjön bárkivel, aki még Gorót is le tudná győzni. Kenshi azonban nem halt meg. Bár erősen legyengült, de miközben vakon tapogatózott a sírban, a keze megakadt egy kardon, a legendás fegyveren, amit valóban a sírban helyeztek el az egykori gazdája mellé. A kard elég erővel látta el ahhoz, hogy kijusson a sírból egészen egy kö­zeli faluig, ahol az ott élők a gondozásukba vették őt. Kenshi ekkor megfogadta, hogy ha egyszer felépül, a vaksága ellenére is bosszút fog állni az őt becsapó Shang Tsungon.

Következő fejezet

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta