Hozzászólások

 • Farek 2020.02.25. 17:26
  Nagyon szívesen! Bár az F4 nem az én asztalom, úgy tudom, jönnek majd!

  Bővebben...

   
 • Bran Galed 2020.02.22. 18:12
  Köszönöm ezt a munkát / fordítást is. Királyok vagytok :) Fantasztikus Négyes jön majd?

  Bővebben...

   
 • JxOxExY 2020.02.17. 22:03
  Nagyon szépen köszönöm! Alig várom a folytatást.

  Bővebben...

   
 • zotyo_a_gazdasz 2020.02.11. 18:05
  Nagyon szépen köszönöm :) Már alig vártam a frissítést :)

  Bővebben...

   
 • Sepi 2020.02.11. 16:14
  Pontos menetrend nincs. Ahogy elkészülünk valamivel, az kikerül. Nitro oldala meg mostanában olyan, mint ...

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 458 vendég és 4 tag böngészi

 • Delminator
 • gergo1986
 • Mohi01
 • ratiketilypos

MK sztori 05. rész

Előző fejezet

Hatodik fejezet: Elvarratlan szálak

Shinnok bukása után Liu Kang, Kai, Johnny Cage, Raiden és Sub-Zero is visszatértek a Földre, de Sonya és Jax maradtak még, mivel volt még egy elintézni való ügyük. A Shinnok elleni csata alatt ugyanis Jarek megszökött a küzdelemből, a két ügynök pedig követte őt. Egy szakaszon úgy tűnt, elveszítették Jarek nyomát, így szétváltak, hogy nagyobb esélyük legyen felkutatni. A fegyencre Sonya talált rá hamarabb egy szakadék szélén. A Fekete Sárkány-tag rátámadt a nőre, de Sonya jobbnak bizonyult nála, levetette őt a szakadék mélyére. Jarek halála után a páros is visszatért a Földre, hogy folytassa a munkáját a Külvilág Felügyelő Ügynökségben.
Mivel Shinnok elvesztette hatalmát, legerősebb szolgái erejének jó része is eltűnt. Mileena börtönben volt, Noob és Reiko pedig legyengült. Kitanának és Sindelnek gyorsan sikerült újjászerveznie az édeniai sereget, és pillanatok alatt elűzték a megszállókat. Noob Saibot visszatért a Külső Világba és újra Shao Kahn szolgálatába állt, Reptile őrült bolyongásba kezdett, Reiko pedig eltűnt és jó ideig nem is került elő. Baraka és a tarkaták ismét csak a külső világi pusztákon találták magukat, és Tanyának, az árulónak is nyoma veszett, Jade legnagyobb sajnálatára. Mikor végre Édeniában is visszaállt a rend, Kitana döntő lépésre szánta el magát: kaput nyitott a Földre és megkérte Liu Kanget, hogy csatlakozzon hozzá, hogy királyi párként együtt uralják Édeniát. Bár Liu Kang valójában másra se vágyott, végül a felelősségérzete győzött, és mint a Halálos Viadal jelenlegi bajnoka és a Föld védelmezője, visszautasította a hercegnőt. Bár szomorú volt, Kitana elfogadta Kang döntését, és végleg búcsút vett tőle.
Kai az elmúlt események hatására nem ment vissza többé a Wu Shi Akadémiára. Elhatározta, hogy körbejárja a Földet, és, ha teheti, a többi birodalmat is, hogy megtalálja a lelki békéjét. Elbúcsúzott mesterétől, Kangtől, és nekiindult a nagy útnak...
Miután Raiden visszatért a Földre és megbizonyosodott róla, hogy a harcosai rendben vannak, visszament a Mennybe, ahol az Idősebb Istenek visszautasíthatatlan ajánlattal álltak elő: felajánlották, hogy Raident a szolgálataiért - és hogy feltöltsék a Shinnok által megfogyatkoztatott soraikat - az Idősebb Istenek közé emelik. A Mennydörgés ura boldogan fogadta el az ajánlatot. Felemelkedése előtt már csak a Föld új védelmezőjét kellett kijelölnie. A választott isten Fujin lett, aki Raidenhez hasonlóan a földiek nagy barátja volt. A szélisten örömmel elfogadta a tisztséget és megígérte Raidennek, hogy gondját viseli a birodalomnak, amiért a legújabb Idősebb Isten annyi mindent tett.
Miután mindenki visszatért a régi vagy az új életéhez, és Johnny Cage megkapta az Oscar-díjat az események filmes feldolgozásáért, béke köszöntött a Földi Birodalomra, amit csak jóval később tört meg egy, minden eddiginél veszélyesebb ellenfél...

Következő rész

Előző fejezet

Ötödik fejezet: A bajnok útja

Miután elvált Kai-tól és Raidentől, Liu Kang elment Édeniába, hogy kiszabadítsa szerelmét, Kitanát. A birodalomba érve szörnyülködve vette tudomásul, hogy a tarkaták gyakorlatilag átvették az uralmat. Ekkor találkozott Tanyával, aki pontosan tudta, hogy Kang veszélyes lehet a terveikre. Felajánlotta a bajnoknak, hogy segít neki bejutni a palotába. Liu elfogadta az ajánlatot, de Tanya valójában egy csapdába vezette őt. Kang éppen csak meg tudott menekülni onnan, amit jórészt Jade-nek köszönhetett, aki szemtanúja volt Tanya hazaárulásának és a csapdája előkészítésének. Jade eztán megpróbálta megkeresni Tanyát, ám annak sikerült nyom nélkül eltűnnie, és még egy jó ideig nem is talált rá azután.
Miközben Kang a kiszabadításán fáradozott, Kitana sikeresen megszökött a börtönből, elvégre volt már benne tapasztalata. Nem tudta, de a néhai testvére, Mileena szándékosan hagyta, hogy kijusson a onnan, mivel a klón egy igazi küzdelemben akarta bebizonyítani mindenkinek, hogy valójában ő a jobb harcos. Ezért szembeszállt a hercegnővel, de Kitana ismét csak felülkerekedett rajta. Ezúttal nem ölte meg a másolatot, hanem csak bebörtönözte őt. Abban a reménykedett, hogy ha egyszer már belőle készítették, hátha egy nap Mileena is megtalálja a lelkében lakozó jóságot.
Liu Kang ezalatt belebotlott a Kiválasztottak csapatába, akiket Raiden vezetett át Édeniába. A csapat az erőd előtt rábukkant Jarekre is. Mikor a fegyenc meglátta Sonyát és Jaxet, bemenekült az erődbe, és egyenesen a trónteremben lyukadt ki. A csapat szorosan a nyomában volt, így Jarek két tűz között találta magát. Mivel nem tudta, hogy Shinnok kicsoda, és csak azt látta, hogy egymaga van a földiek ellen, ezért Jarek ideiglenesen összefogott a létszámfölényben lévő Raidenékkel.
Bár valójában nem lett volna sok esélyük egy Idősebb Isten ellen, különösen nem egy olyan ellen, aki birtokolta a Szent Amulettet, szerencséjükre a talpuk alatt Scorpion éppen akkor küldte magával együtt vissza Quan Chit az Árnybirodalomba. Ezzel sikeresen elszakította a nekromantát és vele együtt az amulett erejét is az istentől. A csapat így már szembeszállhatott a bukott istennel. Egy rövid, de kegyetlen küzdelem után végül maga Liu Kang győzte le Shinnokot, Raiden pedig ismét száműzte őt a pokolba. A világ ismét megszabadult a Shinnok által jelentett fenyegetéstől.

Következő fejezet

Előző fejezet

Harmadik fejezet: Shinnok bosszúja

Miután sikerült érzése szerint biztosítania az uralmát Édenia felett, Shinnok magába a Mennybe nyitott átjárót. Az istenek ekkor még mindig hitetlenül álltak az Édeniában történtek előtt, nem voltak felkészülve arra, hogy Shinnok valaha is visszatérhet. A bukott isten ezt használta ki. Mivel az amulettje nála, pontosabban Quan Chinél volt – bár ezt csak a varázsló tudta, senki más – az ereklye által megnövelt ereje segítségével sikerült rövid idő alatt majdnem az összes alacsonyabb rangú istent megölnie, de még maguk az Idősebb Istenek közül is sok áldozatot szedett. Végül a hatalmasabb isteneknek sikerült őt és Chit egyesült erejükkel kitaszítani a Mennyből, és ideiglenesen lezárni az átjárót, amin át a páros érkezett, de tudták, hogy ez az állapot nem tartható fenn sokáig.
Raiden szemtanúja volt Shinnok mészárlásának és letaszításának. A viharisten tisztában volt vele, hogy ismét neki kell majd megállítania egykori ellenfelét, de félt a következményektől. Első csatájuk alkalmával majdnem teljesen kiirtották a szaurin fajt, az egykori virágzó civilizáció így is megsemmisült a küzdelem során. Mivel nem akarta, hogy ez megismétlődjön, Raiden most a halandókat is bevonta a harcba: ismét összehívta a Föld Kiválasztott Harcosait.
Mielőtt Raiden elindulhatott volna a Földre, a Mennyekben megkereste őt Johnny Cage. Az egykori színész könyörgött Raidennek, hogy az adja vissza az életét, hadd csatlakozhasson ő is a Shinnok elleni harchoz. Mivel Raiden úgy gondolta, hogy minden egyes segítőre szüksége lehet, ezért beleegyezett, és kieszközölte az Idősebb Isteneknél Cage feltámasztását. Így hát közösen térhettek vissza a Földre.
Legelőször természetesen Liu Kanget keresték fel. Kang ekkoriban épp Kai-t edzette. Miután ráakadt a fiatal harcosra Amerikában, visszatértek Kínába, hogy a Wu Shi Akadémián a bajnok megtaníthassa Kai-t a Fehér Lótusz útjára. Mikor Raiden megjelent előttük és elmondta, hogy mi történt, Liu Kang először elutasította az istent. AZ ugyanis megemlítette neki, hogy Kitana hercegnőt foglyul ejtették, mire Kang azon nyomban a kiszabadítására indult. Kai viszont készségesen állt a viharisten rendelkezésére, és miután Kang biztosította róla, hogy remek harcos a kora ellenére, Raiden magával vitte őt.
Eztán a két amerikai különleges ügynök, Jax és Sonya következett. A páros ekkoriban a Külvilág Felügyelő Ügynökségben vállalt szerepük mellett újra egy Fekete Sárkány-taggal, Jarekkel volt elfoglalva. A hosszú ideje fogságban tartott bűnöző megszökött a Különleges Alakulat börtönéből, és állítólag átjutott egy másik birodalomba. Raiden ajánlata épp kiegészítette így a feladatukat, a páros a bolygó védelmében készségesen csatlakozott az istenhez.
Végül már csak egy harcos maradt, mind közül talán az egyik legerősebb: Sub-Zero. Raiden neki is felajánlotta a csatlakozás lehetőségét. A nindzsa segíteni akart a Földön és a többi birodalmon, de nem csatlakozott a csapathoz. Nem akart másokkal együtt útnak indulni, mert megtudta, a Lin Kuei-nek sikerült újraaktiválnia Sektort, és ismételten megbízták a kiborgot az ő megölésével. Sub-Zero pedig nem akarta veszélyeztetni a harcosokat és a küldetésüket, ezért inkább a magányos harcos útját választotta.

Következő fejezet

Előző fejezet

Negyedik fejezet: Scorpion visszavág

Quan Chinek valahogy sikerült megtudnia, hogy Sub-Zero is csatlakozott ismét a Föld Kiválasztott Harcosaihoz, és azt is, hogy egyedül van, bár ennek pontos okával nem volt tisztában. Mivel Sub-Zero addigra már jóval erősebb lett, mint a bátyja volt akkor, amikor Raiden megbízásából évekkel azelőtt legyőzte Quan Chit, hogy visszaszerezze Shinnok amulettjét, így csakis a nindzsa volt az, akitől Chi igazán tartott a harcosok közül. És mivel a fent említett testvért Scorpion ölte meg, hogy beteljesítse bosszúját, így a nekromanta számára logikusnak tűnt, hogy ismét a szellem végezze el számára a piszkos munkát. Visszatért az Árnybirodalomba, ahol felkereste a lidércet. Azt hazudta neki, hogy bár igaz, hogy a jelenlegi Sub-Zero idősebb testvére ölte meg régen Scorpiont, de a klánjának, köztük családjának lemészárlásában a fiatalabbik is tevékenyen részt vett. Scorpion hitt neki, és, hogy végre beteljesítse a bosszúját a családja gyilkosán is, elhagyta az Árnybirodalmat, hogy levadássza Sub-Zerót.
Sub-Zerónak fogalma sem volt a nyomában járó szellemről, ő csak Sektort akarta lerázni és eljutni a Külső Világba. Az első kívánsága gyorsan teljesült, mivel a kiborg hamar a nyomára akadt, de ezúttal Sub-Zero egyedül is le tudta győzni őt. Sektor nem sérült meg komolyabban, de a programozása súlyos károkat szenvedett, és kiszámíthatatlanul kezdett viselkedni. Sub-Zero ezt akkor még nem tudta, ezért egyszerűen magára hagyta a deaktiválódott kiborgot.
A nindzsa hosszas vándorlás után eljutott az édeniai királyi palotába. Az erőd alagsorában futott össze végül Scorpionnal, aki megvádolta őt a családja meggyilkolásával, majd azon nyomban rá is támadt. Sub-Zero nem tehetett mást, védekezett, bár az egész küzdelem alatt ártatlanságát hangoztatta. A szellem nem hitt neki, végül egy hosszú és emlékezetes harc után Sub-Zero fölé kerekedett. Míg Scorpion arra készült, hogy a földön fekvő ellenfelének megadja a kegyelemdöfést, felbukkant a harcot titokban végignéző Quan Chi, aki azt hitte, hogy Sub-Zero már a halálán van. A nekromanta ekkor elmondta Scorpionnak az igazságot: Chi volt az, aki a Lin Kuei-jel kötött megállapodása értelmében egymaga mészárolta le az egész Shirai Ryu-klánt, köztük a Hasashi-családot. A nekromanta eztán hozzálátott egy varázslathoz, amivel vissza akarta küldeni Scorpiont az Árnybirodalomba, de nem számított rá, hogy Scorpion milyen gyors. Mielőtt befejezhette volna a varázslást, a szellem odarohant hozzá és megragadta őt, aminek következtében mindketten az Árnybirodalomba kerültek. És hogy még rosszabb legyen a nekromanta helyzete, egy olyan régióban kötöttek ki, ahol a mágia szinte pillanatok alatt cserben hagyja az azt használókat.

Következő fejezet

Előző fejezet

Második fejezet: Édenia elfoglalása

Shinnok összegyűjtötte legfőbb embereit: a nekromanta Quan Chit; a titokzatos árnyékot, Noob Saibotot; az egykori hercegnőt, Mileenát; és Reikót, a külső világi hadvezért, aki nagyobb lehetőséget látott Shinnok seregében szolgálni, mintsem Shao Kahnéban. A csapat magát menekülteknek kiadva bebocsátást kért Édeniába. Azt állították, hogy Shao Kahn haragja elől menekülnek. Tanya a kapcsolatait kihasználva elérte, hogy a „menekülteket” beengedjék a birodalomba.
Amint bekerültek, a csapat azonnal nekikezdett a feladatának. Noob Saibot rejtőzködőképességét kihasználva álmában rátámadt Sindelre és Kitanára, majd bezárta őket a királyi palota tömlöcébe. Amint ez megtörtént, Shinnok átjárókat nyitott a Külső Világba, ahol Baraka és a tarkaták várakoztak ezalatt. A horda átözönlött az átjárókon és olyan gyorsan támadott, hogy az édeniai seregnek ideje sem volt felvenni velük a harcot. A katonák egy részét megölték, legtöbbjüket pedig elfogták, így végül Shinnoknak gyakorlatilag egy éjszaka sem kellett ahhoz, hogy egész Édeniát az uralma alá hajtsa.
Amint ez bevégeztetett, az isten megbízta a három tábornokát, hogy vezesse az elfoglalt birodalmat, majd elindult Quan Chivel, hogy beteljesítse bosszúját. A három embere közül Mileena lett a parancsnok, Noob Saibot Shinnok parancsa értelmében a várható ellenállás leverésére kezdett előkészületeket tenni, míg a rejtélyes harmadik, Reiko a háttérben maradt, valószínűleg azért, hogy információkat szerezzen. A csapatukhoz csatlakozott a börtönökben megtalált és kiszabadított Reptile is, aki a tárgyalására várt akkoriban az édeniai tömlöcben. A királyi család népirtás vádjával akarta őt bíróság elé állíttatni. A négyes hosszabb távra akart berendezkedni, de hamarosan kellemetlen meglepetés érte őket...

Következő fejezet

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta