Hozzászólások

 • Sepi 2020.01.25. 07:09
  Az a terv, hogy lesznek majd azok is.

  Bővebben...

   
 • Sepi 2020.01.25. 07:08
  Igen, lesz majd folytatása.

  Bővebben...

   
 • kardigan 2020.01.20. 09:00
  Sziasztok! a Semic féle Superman-nak lesz folytatása a Múzeumban? A többi szám is feltöltésre kerül?

  Bővebben...

   
 • Vini 2020.01.14. 19:04
  Fantasztikus ez az oldal és a mögötte álló csapat! Köszönöm az önzetlen munkátokat! Boldog Új Évet ...

  Bővebben...

   
 • Bran Galed 2020.01.05. 22:03
  A Superman a Batmannel összevont részek benne lesznek? Régi idők! :( Emléxem megvolt az Agykeselyűs rész!

  Bővebben...

Ki van itt?

Oldalainkat 273 vendég és 9 tag böngészi

 • coni
 • faresz71
 • FIREWOLF 01
 • gucsy7
 • JackTheStampede
 • Mohi01
 • unikron29
 • valaja
 • Xeroxis

Mortal Kombat karakterlapok

Shujinko

 

shujinko

Kor: Ismeretlen (megközelítőleg 60 év)
Magasság: Ismeretlen
Súly: Ismeretlen
Származási hely: Földi Birodalom (Kína)
Faj: Ember
Küzdőstílus: Shaolin Ököl
  Sáska-stílus
Fegyverek: Dan Tien Dao
 
Alakító színészek: nincs

 Története:

Shujinko kisfiúkorában arról álmodozott, hogy ő lesz a Halálos Viadalok következő bajnoka, a Föld megmentője. Hogy ez az álom valóra váljon, beiratkozott Bo' Rai Cho mester iskolájába, ahol egy nap megkereste őt egy beszélő tűzgömb, Damashi, aki magát az Idősebb Istenek követének állította, és megbízta az ifjút azzal, hogy az gyűjtsön össze hat isteni ereklyét, hogy ezzel megakadályozza a világvégét. Emellett felruházta egy olyan képességgel is, amivel Shujinko pár perc alatt elsajátíthatta bármely ellenfele minden harcművészeti tudását.
Shujinko a képessége segítségével elérte Bo' Rai Chónál, hogy az személyesen foglalkozzon az edzésével, amivel azonban sok év telt el. Damashi visszatérésével ott kellett hagynia a mestert, hogy aztán a Lin Kuei-hez csatlakozva megszerezze az első Kamidogut, a keresett ereklyék egyikét, amivel utat nyitott magának egy Nexusnak nevezett helyre. Innen sorra felkereste a többi birodalmakat, először az Árnybirodalmat, ahol éveken át kellett bolyongania, míg végre sikerült egy démontól fizetségképp elnyernie a második ereklyét. Innen a Káoszbirodalomba vezetett az útja, ahol egy medence közepén akadt rá a harmadik Kamidogura, ám az elvarázsolta őt, és tíz évig egy időcsapda foglya lett miatta. Eztán a Külső Világba került, ahol Shao Kahn egyik megtorló támadásának kihasználásával hamar rátalált a negyedik Kamidogura. Ennek örömére a Rend Birodalmából, következő úti céljából, visszatérhetett a Földre, ám ott túl sok időt töltött el a lelke megtisztításával, így lemaradt az utolsó földi Halálos Viadalról. Kénytelen volt visszatérni Szeidóba, ahol azonban tíz évre börtönbe zárták, ám kiszabadulva szinte rögtön megszerezte az utolsó előtti ereklyét. Ekkor Édenia, az utolsó célállomás helyett visszatért a Külső Világba, ahol aztán kis híján belekeveredett a Halálos Szövetség és a földi Kiválasztottak harcába, ám mielőtt a földi harcosok odaérhettek volna a Szövetség erődjéhez, Shujinkónak sikerült kiszabadulnia a varázslók hadseregének körgyűrűjéből, hogy egy sietős tempójú édeniai kaland után megszerezze az utolsó Kamidogut is.
Közel négy és fél évtized telt el az út kezdete óta, de sikerült végül egy helyre gyűjtenie az összes isteni ereklyét. Ekkor derült csak ki a számára, hogy Damashi, akit addig a barátjának hitt, egész végig becsapta. A tűzgömb valójában Onaga, az egykori Sárkánykirály, a Külső Világ előző uralkodójának lelke volt, akinek átejtette Shujinkót és összegyűjtette vele azokat az ereklyéket, melyek segítségével legyőzhetetlenné válhatott. Miután elűzte Shujinkót a Nexusból, Onaga visszatért a Külső Világba, elpusztította a Halálos Szövetséget és Raident is, majd saját sereget toborzott, hogy azok segítségével visszahódítsa egykori birodalmát.
Shujinkónak több hétbe telt, míg sikerült egy működőképes átjárót találnia a Külső Világba a Földről, és még a túloldalon is beletelt némi időbe, míg ráakadt Onaga táborára. Útja során sikerült számos harcost maga mellé állítania azok közül, akik szembe akartak szállni a Sárkánykirállyal. Amíg a társai lefoglalták Onagát és az őreit, Shujinko kihasználta az alkalmat és beosont a Kamidoguk otthonaként szolgáló sátorba, majd a még Damashitól kapott képességével magába gyűjtötte minden közelben tartózkodó harcos erejét, és azokat összpontosítva összetörte mind a hat Kamidogut. Onaga bosszúból megpróbált végezi vele, de legyengülve nem jelentett ellenfelet Shujinkónak, aki hamar fölé kerekedett, ám megölni már nem tudta a Sárkánykirályt, mert annak egy szempillantás alatt nyoma veszett. Shujinko csak később tudta meg, hogy egy földi sámán, Nightwolf, csapdába ejtette a sárkány lelkét az Árnybirodalomban, bár azt már nem, hogy Onaga lelkét az édeniai uralkodónő, Sindel szakította el a testétől.
Shujinkót a Külső Világ hőseként ünnepelték ezek után. Nem sokkal ezután meghívást kapott Kitana hercegnőtől, hogy vegyen részt egy tiszteletére rendezett ünnepségen Shao Kahn egykori palotájában, amit az édeniai erőknek Onaga visszatérésének idején sikerült elfoglalnia a császártól. Shujinko azonban tudta, hogy Kitana hercegnő Édeniában tartózkodik, ezért nem érte váratlanul, amikor a palotába érve a hercegnőről kiderült, hogy az valójában Kitana klónja, Mileena, akinek aztán hagyta, hogy legyőzze őt és börtönbe vesse az apja, a szintén a látszólag a halálból visszatért Shao Kahn parancsára. Shujinko azt tervezte, hogy egy alkalmas időben megszökik a tömlöcből, hogy kiderítse, mit tervez a császár, és ha tudja, megakadályozza ebben. A terveit viszont kicsit összezavarta Taven, egy édeniai félisten érkezése, aki Quan Chit, a császár egyik szövetségesét keresve érkezett a palotába, ám eközben véletlenül a tömlöcbe tévedt, és kiszabadította Shujinkót. Az öregember megköszönte a segítséget, de magára hagyta az édeniait, hogy a trónterembe siessen. Itt az árnyak között rejtőzve kihallgatta az új Halálos Szövetség terveit, majd amikor azok egy átjárón keresztül Édeniába távoztak, Shujinko követte őket, hogy aztán a túloldalon csatlakozzon a Fény erőinek seregéhez az Armageddon csatájában.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Blaze legyőzésével Shujinko képessége addig sosem látott méreteket ölt, és az öreg egyetlen pillanat alatt megszerzi az összes ott tartózkodó harcos minden erejét. Az újdonsült hatalomtól azonban megbomlik az agya, és mindenki lemészárol maga körül. Majd végül kihívja magukat az Idősebb Isteneket is.

 

Ismert kivégzések:

Antenna (MK:D): Shujinko a kardjaival lefejezi az ellenfelét, majd mielőtt annak a teste a földre rogyna, a vállaiba szúrja azokat.

Öltés (MK:D): Shujinko a kardjaival gyors muzdulatokkal levágja az ellenfelei végtagjait és a fejét, majd egy mozdulattal kirúgja középről annak torzóját.

Egyéb:

Karvagdaló (MK:D): Shujinko feldobja mindkét kardját a levegőbe, majd kitárja a karjait, és hagyja, hogy a visszaeső pengék levágják azokat. Ezután kínok között fetrengve lassan elvérzik a padlón.

 

Érdekességek:

 • A neve japánul azt jelenti, hogy „egy történet főhőse”.
 • Ha valaki látta a Kill Bill második felét, feltűnhet neki a kísérteties hasonlóság a Gordon Liu által játszott Pai Mei és Shujinko között. Sokan viccelődtek is azon, hogy Shujinko karaktere állandóan lopja a kinézetét. Fiatalon nagyon hasonlít Liu Kangre, most meg Pai Mei-re.
 • Bár őt szánták a sorozat további részeiben a főhős szerepére, ez a tény nem vált túl népszerűvé a rajongók körében.
 • A Deceptionnel kapcsolatos egyik interjúban Ed Boon a „következő generációs Liu Kang”-nek nevezte őt. Annak ellenére, hogy a történet szerint akár a nagyapja is lehetne.
 • Sokak szemében azért idegesítő a karaktere, mert a játékból kiderül, hogy Shujinko nagyon, nagyon, naaaaaaaaagyon naiv, néha kifejezetten hülye. A történet során nem Onaga az egyetlen, aki átejti őt.
 • A Konquestben az egyik faluban az emberek folyamatosan azt kívánják neki, hogy Raiden áldása szálljon rá. Ironikus, de a Decepptionben Raiden a végtörténetében megöli őt, amiért veszélyeztette a Földet.
 • A Deception intrójában Shujinko megemlíti, hogy ő az egyetlen, aki legyőzheti Onagát és megmentheti a birodalmakat. Bár ő úgy gondolta, hogy rajta van az Idősebb Istenek áldása, azok valójában Scorpiont tették meg bajnokuknak.
 • Még útja kezdetén csatlakozott rövid ideig a Lin Kuei-hez, bár sose vált taggá. Csak azért teljesítette a küldetéseiket, hogy megtanulhassa Sub-Zero technikáit. Az itt elkövetett bűnök eléggé beszennyezték a lelkét ahhoz, hogy később be tudjon lépni az Árnybirodalomba, bár annyira meg nem, hogy a pokol ott tudja tartani.
 • Shujinko az egyetlen karakter a Mortal Kombatben, aki beszélt, vagy valamilyen módon találkozott az összes többi szereplővel a fő sorozatból. De hogy mikor lépett velük kapcsolatba, az kissé zavaros, mivel a Konquest idővonala eléggé kusza, az időutazásnak köszönhetően össze-vissza ugrál, ezért sok rajongó nem is tekinti az MK-történelem szerves részének, míg mások azt mondják, hogy ki lehet bogozni és beilleszteni az eseményeket, csak rengeteg türelem kell hozzá, meg egy nagyon nagy adag szóda...
 • Shujinko egyes-egyedül Khameleonnal nem találkozott sohasem. Rajta kívül Cyraxet, Gorót, Kintarót és Sheevát csak megpillantotta, nem beszélt velük. Ugyanakkor találkozott az MK4 egyik vitatott karakterével, Meattel is.
 • Shujinko útja jóval az MK1 előtt kezdődött, de csak a Deception környékén ért véget.
 • Shujinkónak hallható a hangja a Shaolin Monksban a Shao Kahn elleni harc előtt, de maga a karakter sose jelenik meg a játékban.
 • A Deceptionben és az Armageddonban is neki van a legtöbb különleges mozdulata és a leghosszabb kombói. Az egyensúly megtartása végett azonban jóval sebezhetőbb, mint a többi karakter.

Sindel

 

sindel

Kor: Ismeretlen (több tízezer év)
Magasság: 173 cm
Súly: 63 kg
Származási hely: Édenia
Faj: Édeniai
Küzdőstílus: Zha Chuan
  Fo Jow Pai
Fegyverek: Kvandó
 
Alakító színészek: Lia Montelongo (MK3)
Musetta Vander (Mortal Kombat Annihilation)
Eileen Weisinger (Live Tour)
June Castro (Live Tour)

 Története:

Jerrod király felesége, Sindel királyné több mint 10.000 évvel ezelőtt tanúja volt annak, miként rohanja le az otthonát a Külső Világ uralkodója, Shao Kahn. Miután a császár megölte a férjét, feleségül vette őt, hogy megszilárdítsa a hatalmát a frissen a Külső Világhoz csatolt Édenia fölött, újszülött lányukat, Kitana hercegnőt pedig örökbe fogadta, hogy a saját gyermekeként, a saját módszereivel nevelje fel. Sindel nem bírta ezt elviselni, így nem sokkal az esküvő után öngyilkos lett. Shao Kahn dühében elrendelte, hogy Sindel lelkét kössék a Külső Világhoz, ezzel megtagadta tőle, hogy a Mennyekbe távozzon és békét leljen.
Sindel lelke ebben a tudattalan állapotban maradt közel tízezer évig, amikor is Shang Tsung, Kahn fővarázslója Quan Chi segítségével feltámasztotta őt a Földi Birodalomban. Az eljárás során elnyomták Sindel minden emlékét és egy császárhoz hű szolgaként várta, hogy a férje érte jöjjön a Külső Világból. Ezzel Sindel akaratlanul is ürügyet szolgáltatott Shao Kahn számára, hogy az megszállhassa a Földet.
Az invázió során azonban átjutott a Földi Birodalomba Kitana hercegnő is, aki immár felnőtt nőként köszönthette ismét az anyját, akiről ő is csak egy évvel azelőtt szerzett tudomást, amikor sikerült megismernie a múltja minden egyes részletét, többek között azt is, hogy kik voltak a valódi szülei. Kitana megpróbálta visszahozni az anyja emlékeit, az azonban rátámadt, és kis híján megölte őt. Csak az eszméletlen Kitana látványának sikerült észhez téríteni őt, ám ezután a lányához és annak barátaihoz csatlakozva a császár ellen fordult, és tanúja volt nem sokkal később annak, ahogy a Halálos Viadalok bajnoka, Liu Kang legyőzi Kahnt és visszaűzi őt a Külső Világba.
Sindel, Kitana és egy másik édeniai, Jade kihasználták az alkalmat és elszakították a mágikus kötelékeket, ami az otthonukat a császár birodalmához csatolta. Miután Édenia lassan visszaállt egykori állapotába, Sindel és a lánya is visszatértek az egykori királyi palotába, ahol Sindel elfoglalta az üresen álló trónt, Kitana pedig átvette a parancsnokságot a frissen felállított hadseregük felett.
Az újjáépítés azonban lassan haladt, és eltartott egy ideig, amíg sikerült megszilárdítaniuk a hatalmukat. Ezt a tényt használta ki Shinnok, az egykori Idősebb Isten, aki titokban bejutott a birodalomba, és néhány szolgája segítségével foglyul ejtett Sindel királynőt és Kitana hercegnőt is, hogy aztán a palotába költözve irányítsa a Föld elfoglalását célzó tervei kivitelezését. Liu Kangnek és a Föld védőistenének, Raidennek azonban megint sikerült megmenteniük őket, amikor legyőzték Shinnokot és elűzték a szolgáit is.
Az ezt követő években Sindel Édeniában maradt, hogy a birodalom ügyeit intézze, miközben a lánya a seregük élén háborút indított Shao Kahn megmaradt erői ellen. Habár Sindel védelmét Jade-re, az egyik legügyesebb harcosukra bízták, egy áruló édeniainak, Tanyának mégis sikerült túszul ejtenie a királynőt, és egy olyan helyre vinnie őt, ahonnan az édeniaiaknak esélyük sem lett volna kiszabadítani őt. Egy idegennek, egy földi öregembernek azonban volt. Legyőzte Tanyát és épségben kivitte Sindel királynőt, aki hálából tiszteletbeli Édeniai gárdistává avatta a megmentőjét, Shujinkót, és még egy értékes ereklyét is átadott neki, ami az öreg szerint képes lett volna megakadályozni a birodalmak pusztulását is.
A palotába visszaérve azonban Sindel nem pihenhetett sokáig, mert ekkor a saját lánya vetette őt börtönbe, amikor Sindel leleplezte őt mint Onaga, az akkor alig pár napja visszatért Sárkánykirály egyik bábját. A tömlöcből Jade szabadította ki, aki tájékoztatta Sindelt arról, hogy Kitana hercegnő odaveszett a Halálos Szövetség, egy nemrég felbukkant, új fenyegetés ellen vívott harca során, és Onaga támasztotta fel őt, hogy az akarat nélküli rabjaként szolgálja őt. Sindel hallott már korábban is a Sárkánykirály legendájáról, és sejtette, hol találhatják annak valódi testét. Jade-del együtt útra keltek, hogy felkutassák a kriptát, ám a keresés túl sok időt vett végül igénybe. Amikor rátaláltak a kriptára, Sindelnek sikerült egy szertartástőr segítségével elszakítania Onaga lelkét attól a testtől, amit a Sárkánykirály nemrég szállt meg, igaz, csak pillanatokkal azelőtt, hogy Onaga lelkét Nightwolf rabul ejtette volna az árnybirodalomban.
Miután így sikerült megszabadítani a lányát Onaga befolyásától, Sindel és Jade visszatértek Édeniába, ahol nem sokkal később arról értesültek, hogy a Fény és a Sötétség harcosai is elkezdtek lassanként gyülekeznie egy helyi kráter körül, amit a legendáik egy szent helyként jelöltek meg. Amikor Sindel is a helyszínre ért, hogy személyesen vegye szemügyre az eseményeket, akaratlanul is belekeveredett az ott kialakult küzdelembe.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Blaze hatalmának segítségével Sindel felkeresi a Mennyeket, hogy egykori férje, Jerrod lelkét visszavigye az élők közé, és új testet alkotva neki újjáélessze őt. Majd Kitanával együtt megalapítják az Igazak Triászát, hogy megesküdjenek, megvédelmezik a Birodalmakat az olyan zsarnokokkal szemben, mint amilyen Shao Kahn is.

 

Ismert kivégzések:

Halálsikoly (MK3): Sindel egy fülsiketítő sikoltással leüvölti az ellenfele bőrét a testéről.

Haj-csavaró (MK3): Sindel a hajával körbefogja az ellenfelet, majd megrántja a fejét, felpörgetve az áldozatot, aki a forgástól darabokra hullik.

Húsdaráló (MK:D): Sindel felhajítja az ellenfelet a levegőbe, majd előveszi a fegyverét, megforgatja, és hagyja, hogy az ellenfél arra visszaesve darabokra szeletelődjön.

Hangrobbantás (MK:D): Sindel olyan erővel sikolt az ellenfélre, hogy annak teste darabokra robban.

Egyéb:

Rögbi (MK3): Egy rögbilabda- és kapu jelenik meg, Sindel pedig gólt rúg, majd kijelenti, hogy „Ez szórakoztató!”.

Darázs (MK3): Sindel átváltozik egy hatalmas darázzsá és halálra szurkálja az ellenfelet.

Hara-Gimnasztika (MK:D): Sindel kecsesen felugrik a levegőbe, majd kevésbé kecsesen visszaérkezve kitöri a nyakát.

 

Érdekességek:

 • Sindel sikoltó képességét az X-Men Vészmadár nevű karaktere ihlette, akik szintén a hangját használta támadásra.
 • Sindel sikoltó kivégzését a negyedik részben Fujinnak adták, csak ott ő a szél erejét használta fel az eredmény eléréséhez.
 • Sindel az első karakter a sorozatban, aki a repülés képességét használja. Mind harc alatt, mind a győzelmi beállásában repülhet.
 • Egyike volt az utolsó karaktereknek, akiknek véglegesítették a nevét a játék megjelenése előtt. A tesztfázisban Muchachának vagy a Menyasszonynak nevezték.
 • Habár ő a sorozat legidősebb (halandó) női karaktere, a játékok történetének legfiatalabb színésznője, Lia Montelongo alakította őt, mindössze 19 évesen. Ő játszotta amúgy Quan Chi egyik testőrét, Sareenát is az MKM:SZ-ben.

 

Sonya Blade

 

sonya

Kor: 32 év
Magasság: 177 cm
Súly: 64 kg
Származási hely: Földi Birodalom (Amerikai Egyesült Államok)
Faj: Ember
Küzdőstílus: Kenpó
  Tékvandó
Fegyverek: Csakram
  Kali botok
Alakító színészek: Elizabeth Malecki (MK1)
Kerry Hoskins (MK3, Live Tour)
Bridgette Wilson (Mortal Kombat film)
Sandra Hess (Mortal Kombat Annihilation)
Cathleen Ann Gardner (Live Tour)
Dana Lyn Baron (MK vs. DCU)

 Története:

Sonya Blade már fiatalon az Amerikai Különleges Alakulat kötelékében találta magát, ahol az akaratos természete és az állhatatossága hamar a hadnagyi rangig segítette őt. Ugyanakkor többször is komoly összetűzésbe került a feletteseivel, mivel hajlamos volt a saját felfogása szerint értelmezni a szabályokat. Egyedül Jackson "Jax" Briggs őrnagynak sikerült csak féken tartania őt.
A Különleges Alakulat célja az volt, hogy felderítse és felszámolja a Fekete Sárkány néven ismert globális bűnszövetkezet tevékenységeit. Az egyik akció során azonban a szervezet legismertebb orgyilkosa és egyben feltételezett vezetője, Kano, megölte Sonya társát. A nő ekkor bosszút esküdött, és onnantól minden idejét annak szentelte, hogy levadássza Kanót. Habár a bűnvezért egy alkalommal sikerült elfognia az alakulatnak, az kiszabadult, ám Sonya felettese, Briggs őrnagy újra elfogta őt, hogy aztán Kano ismét kereket oldjon. Ezúttal Sonya is csatlakozott az üldözőkhöz. A nyomok Hong Kongba vezették őt, ahol aztán látták Kanót felszállni egy hajó fedélzetére. Sonya és pár csapattagja követték az orgyilkost, ám a hajón hamar elfogták őket, majd amikor megérkeztek az úti céljukhoz, a hajó tulajdonosa, Shang Tsung arra kényszerítette Sonyát, hogy részt vegyen a szigetén rendezett harcművészeti tornán. Hogy garantálja a nő engedelmességét, a csapata tagjait túszként tartotta fogva.
Sonya a torna során megküzdött Kanóval is, akit legyőzött, de nem ölt meg. Mielőtt azonban őrizetbe vehette volna a bűnözőt, Shang Tsung egyik szolgája, a shokan Goro herceg leütötte őt és magával vitte a nőt és Kanót is. Sonya a Külső Világban tért magához Shang Tsung foglyaként, aki őt és Kanót használta túszként arra, hogy maga után csalja a Halálos Viadalon frissen győzelmet aratott kínai szerzetest, Liu Kanget. Annak ugyan sikerült legyőznie a varázslót, de Sonyát és Kanót nem tudta kiszabadítani. A páros a következő egy évet a Külső Világban töltötte a helyi uralkodó, Shao Kahn tömlöcében. Sonya ekkor tudta meg, hogy Tsung már az érkezésük után nem sokkal megölette az egysége tagjait, így a nő már csak abban reménykedhetett, hogy az elrablása előtt nem sokkal küldött rádióüzenete célba ért.
Egy évvel később, amikor egy új Halálos Viadalt rendeztek a Külső Világban, a harcok közötti szünet során Sonyát és Kanót is kiszabadította a megmentésükre érkezett Jax, akinek viszont csak Sonyát sikerült visszavinnie a Földre, Kano ottmaradt a Külső Világban.
A Földre érkezve Sonya beszámolt Jaxnek mindarról, amit az egy éves fogsága alatt megtudott a Külső Világról, Shao Kahnról és annak terveiről. Kiegészítve azzal, amit a Föld védőistenétől hallottak nem sokkal a visszatérésük után, a páros megpróbálta figyelmeztetni az Egyesült Államok kormányát a közelgő veszélyre, ám Washingtonban senki sem hitt nekik. Így visszatértek a Különleges Alakulat nyugati parti központjába, ahol Jax bioimplantátumokat szerelt a karjára. Ekkor csapott le Shao Kahn a Földre. Sonya és Jax azonban bekerültek a Raiden által védelmezett Kiválasztott Harcosok közé, hogy legyen esélyük felvenni a harcot a megszállókkal. A páros ezek után elindult Los Angelesbe, hogy bejussanak Shao Kahn ott megjelent erődjébe. A városba érve azonban Kanóba botlottak, aki egy külső világi őrjáratot vezetett a városban. Mialatt Jax feltartotta az idegen katonákat az utcán, Sonya bekergette Kanót egy banképületbe, aminek tetején sikerült utolérnie a férfit. A kibontakozó küzdelem során Kano kis híján lelökte Sonyát a tetőről, de a nőnek egy lábmegragadó mozdulattal sikerült átvetnie a bűnözőt a párkányon, igaz, ezt egy kitépett hajtincse bánta. Miután ezzel végeztek, Sonya és Jax csatlakozott Raidenhez és a többi Kiválasztotthoz, hogy együtt rohanják le Shao Kahn palotáját.
Miután Liu Kangnak ismét sikerült elhárítani a Földet veszélyeztető fenyegetést és minden visszaállt a régi valójába, az USA kormánya visszahívta Sonyát és Jaxet. Bocsánatot kértek tőlük és rájuk bízták egy új szervezet, a Külvilág Felügyelő Ügynökség megalapítását és irányítását. Az elkövetkezendő öt évben Sonya a KFÜ irányítása mellett tovább folytatta a Fekete Sárkány üldözését. Az egyik tagjuk, Jarek azonban sikeresen megszökött előle, ráadásul Sonyaék újabb segélyhívást kaptak Raidentől, aki egy bukott isten, Shinnok ellen hívta csatába a Kiválasztottakat. Sonya csatlakozott a többiekhez. A Shinnok által megszállt édeniai királyi palotában aztán nem csak az istenre, de Jarekre is rátalált. A bűnöző megpróbált elszökni az üldözői elől, Sonyának azonban sikerült utolérnie őt egy szakadék szélén. A kibontakozó küzdelem során Jarek lezuhant a mélybe.
Hazatérve Sonya folytatta a munkáját, és az elkövetkezendő öt évben sikerült felszámolnia teljes egészében a Fekete Sárkányt. Ekkor értesült csak arról, hogy két külvilági varázsló, Shang Tsung és Quan Chi összefogtak, és megölték Shao Kahnt és Liu Kanget is, ráadásul nem sokkal azelőtt, hogy két KFÜ-ügynöknek, Cyraxnek és Kenshinek is nyoma veszett a Külső Világban. Sonya csatlakozott Raiden újabb csapatához, és több más Kiválasztottal együtt a Külső Világba utazott. Ott azonban hiába szálltak szembe a Halálos Szövetséggel, azok végeztek mindannyiukkal, köztük Sonyával is.
Néhány perccel később azonban Sonya és a társai is visszatértek az élők közé, amikor Onaga, a frissen feltámadt Sárkánykirály felélesztette és mágikus úton a rabszolgáivá tette őket. Sonya az elkövetkezendő heteket Onaga szolgálatában, egyik hadnagyaként töltötte, amíg őt és a társait is fel nem szabadította a lélekentitás, Ermac. Sonya ekkor a barátaival együtt visszatért a Földre, ahol a KFÜ központjának megsemmisülése mellett egy új szindikátus, a japán jakuzaklán, a Tekunin fenyegetésével is szembesülnie kellett. A rákövetkező hetekben Sonya személyesen vezette a razziákat a Tekunin telepei ellen, mígnem egy nap hírt nem kapott arról, hogy a klán zászlóshajóját egy dél-amerikai dzsungel felett észlelték. Sonya engedélyt kapott, hogy nemzetközi légtérbe vezesse az amerikai légierő egy alakulatát, és a segítségükkel egy heves légicsatát követően sikerült lezuhantatnia a lebegő erődöt. A klánvezért, Sektort azonban sehol sem találta a roncsok között, és a társának, Jaxnek is nyoma veszett. A technikusok azonban érzékeltek egy jelet a hajóból, ami Szibériába vezette őt, egy édeniai férfihoz, Tavenhez. Sonya idegességében Tavenre támadt, az azonban legyőzte és kiütötte őt. Miután Sonya magához tért, Taven üldözése helyett felelt Johnny Cage hívására, aki az első Torna helyszínén hívta össze a földieket, hogy beszámoljon egy új fenyegetésről. Miután Sonya értesült a közelgő Armageddonról, a földiek nagy részével együtt elutazott Édeniába, hogy felkészüljön a Fény és a Sötétség erőinek közelgő összecsapására.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Miután legyőzte Blaze-t, Sonyát mérhetetlen energia árasztja el. Amikor ősellensége, Kano is felér a piramis tetejére, Sonya egyetlen pillantásával hamuvá porlasztja a bűnözőt. Majd, miután felismeri, milyen erőre tett szert, elpusztítja a Fekete Sárkány és a Vörös Sárkány minden egyes megmaradt tagját, hogy megteremtse a lehetőséget egy új, békésebb kor eljöveteléhez.

 

Ismert kivégzések:

A halál tüzes csókja (MK1, MK3, MK vs. DCU): Sonya legismertebb kivégzése felbukkanása óta. Egy tűzgömb formájában csókot dob az ellenfelének, ami az áldozathoz érve lángba borítja azt.

A halál szorító csókja (MK3): Az előző kivégzés egy másik variánsa, ahol az áldozatot egy fényes rács fogja körül, majd halálra zúzza őt.

A halál éles csókja (MK4): A régi kivégzés egy új variánsa, itt az ellenfél felsőteste szakad le, majd az áldozat kivérzik a padlón fekve.

Végzetes szorítás (MK4): Sonya a híressé vált lábszorításával elkapja az áldozatot, majd egy erőteljes mozdulattal félbeszakítja őt.

A halál mérgező csókja (MK:DA): A kivégzés eddigi legkegyetlenebb verziójában Sonya egy mérgező felhőt küld ellenfelére, aki a gázt belélegezve szörnyű kínok között vergődik, vért hány. Ezt addig folytatja, amíg Sonya a levegőbe ugorva visszaérkezéskor be nem zúzza az áldozat koponyáját.

Szaltó (MK vs. DCU): Sonya megragadja az áldozat fejét, felugrik, majd miközben átfordul a levegőben, kitöri az áldozat nyakát, és háttal az ellenfelének érkezik vissza a földre.

Egyéb:

Majomtrükkök (MK3): Sonya egy sajátságos táncba kezd.

Kertészkedés (UMK3, MKT): Virágok bújnak elő a földből Sonya és az ellenfele körül.

Sólyom (MK3): Egy hatalmas sólyommá változva Sonya felkapja az ellenfelét, majd a levegőben darabokra szaggatja azt.

 

Érdekességek:

 • Karakterét Cynthia Rothrock, egy volt karatebajnok és színésznő ihlette.
 • A Sonya név valójában Ed Boontól származik, a húgát hívják Soniának.
 • A történetben megismert hozzátartozói: Herman Blade őrnagy (apa), Erica Blade (anya) és Daniel Blade (ikertestvér, elhunyt).
 • Eredetileg Sonya nem szerepelt volna az MK1-ben. Helyére egy Kurtis Stryker nevű színesbőrű figurát szerettek volna rakni, de mivel egy női karakter sem volt a játékban, ezért megalkották Sonyát, aki megkapta az eredeti Stryker háttértörténetét. Később a feketebőrű figura visszatért az MKII-ben Jax néven, a Stryker nevet pedig az MK3-ban használták fel.
 • Sonya Ed Boon egyik kedvenc karaktere. Egy interjú során bevallotta, hogy azért kedveli, mert ő az egyik legerősebb harcos a játékban, ráadásul az egyik legnépszerűbb is.
 • Sonya és Kano volt az első két karakter, akit bejelentettek, hogy szerepelni fog az MK3-ban.
 • Eredetileg Sonya is szerepelt volna Jax mellett a Special Forcesban, de a rövid határidő miatt végül kivették. Korai publikált képeken lehetett őt is látni. A játékból derült volna ki, hogy a Különleges Alakulatban Párduc volt a kódneve.
 • Az első filmben tervbe volt véve, hogy Sonya egy rejtett küzdőtéren megküzd majd Jade-del, de végül a jelenetet sose vették fel.
 • Sonya másodlagos ruhája az MK4/Goldban kísértetiesen hasonlít a Tekken-sorozat Nina Williamsére. Ed Boon egyszer be is ismerte, hogy a Tekken a kedvenc bunyós játéka.
 • Sonya társának a neve, akit Kano ölt meg, szinte minden változatban más és más. A nemhivatalos MK-regényben Cliff LoDolce, a film regényváltozatában Bill van Hoven, az animációs sorozat szerint pedig Wexler.
 • Sokáig lehetett hallani olyan szóbeszédeket, hogy az MK1-ben létezik egy kód, amitől Sonya meztelenül jelenik meg. Ez később a harmadik résznél és szinte minden otthoni konzolos változat megjelenésénél újra felbukkant. Meglehet, az is rásegített, hogy a Sonját alakító második színásznő, Kerri Hoskins, a kilencvenes évek közepén többször is felbukkant a Playboyban.
 • Az MK3-ban őt alakító Kerry Hoskins egy későbbi alkalommal visszatért még a Live Tour-os szereplése után a Midway stúdiójába, amikor eljátszotta az MKM:SZ-ben Quan Chi egyik testőrét, Kiát.

Smoke

 

smoke

Kor: Ismeretlen
Magasság: 185 cm (korábban 180 cm)
Súly: 252 kg (korábban 77 kg)
Származási hely: Földi Birodalom
Faj: Kiborg-démon hibrid (korábban kiborg, előtte ember)
Küzdőstílus: Mi Tzu
  Dzsúdó
Fegyverek: Fejsze
 
Alakító színészek: Daniel Pesina (MKII)
Sal Divita (MK3)
John Turk (MKT)
Ridley Tsui (Mortal Kombat Annihilation)

 Története:

Smoke az ifjabbik Sub-Zero legjobb barátjaként gyakran elkísérte a nindzsát a klánjuk által rájuk bízott küldetésekre. Nem volt ez másképp azon a Halálos Viadalon sem, amit egy évvel az utolsó földi Torna után rendeztek a Külső Világban. A klán egy évvel azelőtt azt a megbízást kapta, hogy öljék meg Shang Tsungot, amit azonban az idősebbik Sub-Zerónak nem sikerült teljesítenie, és miután többé nem is tért vissza a klánhoz, halottnak könyvelték el őt. A feladat így a fivérére hárult, aki be is nevezett a következő Viadalra, miközben Smoke a kísérőjeként kimaradt a harcokból és inkább az árnyak között maradva igyekezett a varázsló közelébe férkőzni. A döntő összecsapás után kialakult zűrzavarból neki is csak Raiden segítségével sikerült elmenekülnie.
Dolguk végezetlenül kellett visszatérniük a Lin Kuie-hez, ahol büntetésképpen mindkettejüket arra ítélték, hogy vessék alá magukat a klán automatizáló eljárásának, és szolgáljanak egy lehetséges jövőbeli kiborgharcosok létrehozását célzó program kísérleti alanyaiul. Sub-Zerónak sikerült megszöknie ez elől a sors elől, Smoke-ot azonban elfogták, amikor menekülni akart, és alávetették az eljárásnak.
Kiborgként az első feladata az volt, hogy fogja el és ölje meg a barátját. Ám ekkor csapott le a Külső Világ császára a Földre, és elpusztított minden élő lelket a bolygón, leszámítva a Kiválasztott Harcosokét. Smoke lelke ekkor látszólag nem létezett már többé, így megmenekült a császár támadásától és zavartalanul folytathatta a küldetését. Amikor azonban ráakadt Sub-Zeróra, annak sikerült legyőznie őt és segített rátalálni az elveszettnek hitt lelkére. Közös erővel legyőzték a másik két kiborgnindzsát, hogy aztán megpróbálják felvenni a harcot a megszálló seregekkel. Az egyik ellenséges csapatnak azonban sikerült szétválasztania őket és legyőzni Smoke-ot, aki komoly károkat szenvedett a harc során, így kénytelen volt lekapcsolni a rendszereit, mielőtt a kár visszafordíthatatlanná vált volna. A mozdulatlan kiborgot ezután a támadók visszavitték a császári palotába, ahol az egyik kincstár legmélyére került sok más egyéb trófea közé.
Közel egy évtizedig maradt itt, amikor is egy árnybirodalmi orgyilkos, Noob Saibot rátalált és újraaktiválta őt némi pokolbéli árnyékmágia segítségével. A varázslat egy nem várt eredményt hozott, amikor keveredett Smoke nanotechnológiájával, és egy különös kibernetikus árnyékdémonná változtatta őt, aki a belé táplált adatoknak köszönhetően gondolkodás nélkül követte új társa parancsait. Noob ekkor úgy döntött, hogy egy egész sereg Smoke-hoz hasonló lényt hoz létre, hogy velük igázhassa le a birodalmakat, ám ehhez vissza kellett térnie a Földre, hogy még több alkatrészt és nanobotot szerezzen. Ott azonban hosszú időbe telt, míg rátalált a Lin Kuei új központjára, ugyanis a klán az új Nagymestere, Sub-Zero vezetése alatt Közép-Kínából Szibériába költözött.
A Lin Kuei templomába érve számos holttest fogadta őket, akiket Smoke Noob parancsára árnyékszolgákká változtatott, hogy az ő segítségükkel kutathassák át a templomot. Odabenn az egyik teremben a Nagymester fogadta őket, akit azonban majdnem sikerült megölniük, ám a semmiből felbukkanó Taven megmentette Sub-Zerót és elkergette Smoke-ékat. A páros visszamenekült az árnybirodalomba, Sub-Zero azonban követte őket ide. Smoke-ék viszont felkészülve várták őt, és ismét kis híján végeztek vele, ám ekkor Sareena avatkozott közbe, aki kiütötte mindkettejüket. Mikor Smoke újraaktiválódott, a Lin Kuie-nél találta magát, ahol is a Nagymester igyekezett mindent elkövetni, hogy rátaláljon Smoke egykori emlékeire. Ám a fáradozásaiban megzavarta egy üzenet, ami Édeniába szólította őt. A magára hagyott Smoke felülírta az őt fogva tartó számítógép rendszereit és követte a Nagymestert Édeniába, abban reménykedve, hogy így rátalál majd Noobra, akinek nyomát sem találta a klán templomában.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

A tűzelementából felszabadult energia Smoke testébe áramlik, mire az azt alkotó nanobotok vészes gyorsasággal kezdenek el sokasodni, míg végül egész Édeniát beteríti az a szürke, alaktalan massza, ami önmagára Smoke-ként utal.

 

Ismert kivégzések:

Emberi alakban:

Megszállás (MKT): Smoke láthatatlanná válik, majd belebújik ellenfelébe és belülről darabokra tépi őt.

Meglepetés (MKT): Smoke ellenfele mögé teleportál, és leüti a meglepett áldozat fejét.

Fejleütés (UMK3): Smoke egyetlen hatalmas ütéssel leszedi az ellenfél fejét.

Kiborgként:

Füst-bomba (MK3): Smoke-ból kinyúlik két kar. Az egyik kifeszíti az ellenfél száját, a másik pedig lenyelet vele egy bombát, ami darabokra robbantja az áldozatot.

Armageddon (MK3): Smoke számos bombát szór szét a képernyőn. Majd a kamera átvált a Föld távlati képére, amin a bolygó atomjaira robban.

Szaggatás (MK:D): Smoke láthatatlanná válik, majd letépi az ellenfél kezeit, utána pedig a fejét is. Miután végzett vele, újra megjelenik.

Egyéb:

Tilos a dohányzás! (MKT)Human Smoke: Megjelenik egy „Tilos a dohányzás!” tábla, és Smoke a felirat értelmében abbahagyja a füstölést.

Sündisznó (MKT)
Human Smoke: Smoke átváltozik egy sünné, majd addig hajigálja a tüskéit az ellenfélbe, amíg az fel nem robban.

Harsona (MK3)Smoke: Smoke mellkasrekesze kinyílik, és egy nagy dudával ráijeszt az ellenfélre.

Bika (MK3) - Smoke: Smoke átváltozik egy bikává, majd felökleli az ellenfelet.

"Ez a gomb mire jó?" (MK:D) - Smoke: Smoke Cyrax MK3-as kivégzéséhez hasonlóan aktiválja a karpaneljén az önmegsemmisítőt, majd felrobban.

 

Érdekességek:

 • Neve jelentése: „füst”.
 • Smoke a harmadik kibernetikus nindzsa, a szériaszáma LK-7T2.
 • A három kiborg közül ő kapta vissza a leghamarabb a lelkét. Hogy ez a sietősen elvégzett folyamat hibája, vagy a lelkének ereje miatt van-e, nem ismert.
 • Az Ultimate Mortal Kombat 3-ban az emberi formája előhívható volt, a Trilogyban pedig alapjából választható. Eredetileg az emberi formája lett volna a karakter igazi alakja, a történet szerint ki tudott volna szabadulni a kiborgtestből, hogy emberként térjen vissza a negyedik részben. Ott viszont különböző okok miatt kimaradt a stábból és a Goldba se jutott be, így végül a kiborgforma maradt a hivatalos. Human Smoke magyarázata a Trilogyban végül az lett, hogy ő így emlékezett vissza még egy ideig önmagára.
 • A Shaolin Monksban Human Smoke mint rejtett karakter 5 küldetést ad a főhősöknek, amit ha azok teljesítenek, a játékos játszhat a Mortal Kombat II-vel. Ironikus módon azonban a játékban nem lehet előhívni Smoke-ot, mivel ahhoz a Start gomb lenyomása szükséges, de egy programhiba miatt ott az csak a pillanatállj funkciót aktiválja.
 • Smoke kétszer is felbukkan a Robot Chicken c. animációs sorozatban. Először Joey Fatone-val harcol, másodszor pedig megküzd Sub-Zeróval, akit kivégez a következő módon: puszta kézzel kitépi a szívét, a testet odébb rúgja, majd lehajítja a szívet a földre, elővesz egy hokiütőt és leüti a szervet a képernyőről. A készítők így parodizálták a néha túl hosszú és a karakter sajátosságaihoz egyáltalán nem illő kivégzéseket.
 • Smoke volt az első olyan rejtett karakter, akit a játékos úgy is előhívhatott, hogy vele játsszon, nem csak ellene.
 • A kiborg Smoke színe inkább kékes-lilás volt, mintsem szürke az MK3-ban. Emiatt egyesek azt gondolták, Sub-Zero robotformája. Később persze a története ezt megcáfolta.

Stryker

 

stryker

Kor: 38 év
Magasság: 188 cm
Súly: 77 kg
Származási hely: Földi Birodalom (Amerikai Egyesült Államok)
Faj: Ember
Küzdőstílus: Hua Chuan
 
Fegyverek: Gumibot
  Félautomata pisztoly
Alakító színészek: Michael O'Brien (MK3)

 Története:

Kurtis Stryker a New York-i rendőrség rohamosztagos alakulatában szolgált akkoriban, amikor Shao Kahn inváziót indított a Föld ellen.  Stryker mindent megtett, hogy megfékezze a lakosságban kitörő pánikot, ám amikor Kahn varázslata elérte New Yorkot is és mindenki lelkét elragadta, Stryker értetlenül állt a helyzettel szemben. Raiden azonban ekkor egy látomásban felvilágosította, hogy Stryker is egyike lett a Kiválasztott Harcosoknak, akiknek meg kellett védeniük a Földet a Külső Világgal szemben. Mivel azonban Kahn palotája a kontinens túloldalán volt, és a közlekedés szinte lehetetlenné vált, Stryker végig New Yorkban maradt, nem vett részt a császár elleni küzdelemben.
Hogy miként került Stryker az Armageddon csatájának színterére, egyelőre még nem ismert.

Mortal Kombat Armageddonos befejezése:

Blaze legyőzése után Stryker érzi, ahogy minden sejtjét átjárja az elementál hatalma. Olyan erőssé válik, hogy úgy véli, többé már nem köti őt a törvény, és igazságosztóként folytatja tovább a bűnözők üldözését.

 

Ismert kivégzések:

Sokkoló találkozás (MK3): Stryker a sokkolófegyverével szénné égeti az ellenfelét.
Kirobbanó öröm (MK3): Stryker egy nagy adag robbanószert kötöz az ellenfél mellkasára, majd hátraugrik és befogja a fülét, amíg az áldozat darabokra robban.

Egyéb:

Közlekedési rendőr (MK3): Stryker elővesz egy STOP-táblát, majd belefúj a sípjába, mire a játék szereplői elfutnak előtte. Az MK3-ban az összes többi karakter, míg a Trilogyban az összes nindzsa (férfiak, nők és a kiborgok is).

T-Rex (MK3): Stryker átváltozik egy hatalmas Tyrannosaurus Rexszé, majd leharapja az áldozat felsőtestét.

 

Érdekességek:

 • Eredetileg szerepelt volna egy Kurtis Stryker az első játékban, de Sonya vette át a helyét. Amúgy ez lett volna a később Jaxként megismert figura neve is eredetileg. Végül a megpróbáltatások a harmadik részben értek véget, ahol Kurtis Stryker végre egy játszható figura lett.
 • Stryker Trilogy utáni sorsa egyelőre ismeretlen, de a Deception egyik pályáján rabként feltűnik, a Konquest-módban pedig a Rendbirodalmi Gárda tagjaként látható. Így feltételezhető, hogy valahogy eljutott abba a birodalomba és letelepedett ott.
 • Bár nem sokat szerepelt a Mortal Kombat-címekben, a Defenders of the Realm c. animációs sorozatban feltűnik mint Raiden egyik bajnoka.
 • Stryker géppisztolya a Mortal Kombat 3-ban csak a győzelmi beállásában volt látható, az UMK3-ban azonban már harc alatt is használhatta, jelentősen javítva ezzel a karakter értékén, aki addig meglehetősen gyengének számított.
 • Stryker pólója az MK3 felvételei során piros volt, sok más szereplő felvételek során használt ruhájához hasonlóan. A vs-képernyőn ez a szín is látható, a játékban azonban már kékre cserélték. Igaz, tükörviadalok esetén a második Stryker az eredeti, piros pólóban jelenik már meg.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta