Ki van itt?

Oldalainkat 1202 vendég és 0 tag böngészi

Csekély 27 hónapnyi tömény memóriakihagyás után esetleg be is fejezhetjük végre ezt a sokéves listát.

76. Ha a hős felszalad a tetőre, nem fogok utána rohanni, hogy aztán dulakodás keretében megpróbáljam lelökni őt onnan. Ugyanígy nem fogok vele kézitusába keveredni egy szakadék szélén sem. (A lávató felett kifeszített kötélhíd még csak megfontolásra sem érdemes.)

77. Ha egy pillanatnyi elmezavaromban felajánlom a hősnek, hogy legyen ezentúl ő a megbízható hadnagyom, maradok annyira józan, hogy ezt csakis akkor tegyem, amikor a jelenlegi megbízható hadnagyom hallótávolságon kívül tartózkodik.

78. Sose fogom kiadni azt a parancsot a Terrorlégióimnak, hogy „Fogjátok el élve!” Helyette azt mondom majd, hogy: „Amennyiben a lehetőségek megengedik, próbáljátok meg élve visszahozni.”

79. Amennyiben a végítéletnapi fegyveremen található egy visszafordító kapcsoló, azt a használata után azon nyomban beolvasztatom és emlékérmeket csináltatok belőle.

80. Ha a leggyengébb osztagom képtelen volt megállítani a hőst, a legjobb embereimet fogom kiküldeni ellene ahelyett, hogy egyre erősebb és erősebb csapatokat vetnék az útjába, miközben ő az erődöm felé tart.

81. Ha egy mozgó emelvényen küzdök a hőssel, lefegyvereztem és éppen megölni készülök őt, ám ő csodálkozó tekintettel mögém néz és a földre veti magát, követem a példáját, és nem fogok kíváncsian hátrafordulni, hogy vajon mit láthatott.

82. Nem fogok olyan ellenségre tüzelni, akik egy létfontosságú tartóoszlop vagy egy nagy, kiegyensúlyozatlan szerkezet előtt állnak.

83. Ha egy asztalnál vacsorázok a hőssel, és mérget kevertettem az italába, amennyiben valami okból kifolyólag el kell hagynom az asztalt, amikor visszaülök, új italokat hozatok ahelyett, hogy eltöprengjek azon, vajon volt-e elég ideje kicserélni a poharakat.

84. Nem fogom az egyik nem tagjait a másik nemből való őrökkel felügyeltetni.

85. Akármilyen tervet is dolgozzak ki, annak legutolsó lépése sose lesz olyan összetett, mint mondjuk, hogy állíts be 12 ékkövet a szent oltár meghatározott pontjain a teljes napfogyatkozás pillanatában. Sokkal inkább olyan jelleget ölt majd, hogy nyomd meg az egyes számú gombot.

86. Gondoskodok róla, hogy a végítéletnapi fegyverem alaposan karban legyen tartva és le legyen földelve.

87. A veszélyes vegyszereket jól lezárt tárolókban fogom tartani, amikor éppen nem kell használnom őket. És semmilyen körülmények között nem fogok függőfolyosót építeni föléjük.

88. Ha egy bérenccsapatom csúfos kudarcot vall egy megbízásában, nem fogom megdorgálni őket, hogy aztán ugyanazt a feladatot bízzam rájuk ismét.

89. Amennyiben sikerül megszereznem a hős csodafegyverét, nem fogom pihenőre küldeni a Terrorlégióimat és az őreimet abban a hiszemben, hogy akinél a fegyver, az teljesen megállíthatatlan. Elvégre akkor nem tudtam volna elvenni a hőstől sem, aki addig használta.

90. Nem úgy fogom berendezni a központi vezérlőtermemet, hogy az összes munkaállomás az ajtónak háttal álljon.

91. Nem fogom leinteni a lihegő és láthatóan izgatott küldöncöt, hogy várjon, amíg be nem fejeződik az aktuális, szórakoztatásomat célzó műsor vagy tevékenység. Elvégre könnyen előfordulhat, hogy fontos hírekkel érkezett.

92. Ha valaha is beszélnem kell a hőssel telefonon, nem fogom ingerelni. Helyette inkább azt mondom neki, hogy az állhatatossága folytán sikerült magamba néznem és felismernem az eddigi terveim kilátástalanságát, továbbá ha adna nekem pár hónapot, hogy csendes, visszavonult magányomban elgondolkozzam a sorsomról, valószínűleg végül képes lennék visszatérni az igazságosság ösvényére. (A hősök ilyen szempontból roppant hiszékenyek.)

93. Amennyiben úgy döntök, hogy kettős kivégzést tartok, mely során egyszerre végzek a hőssel és a számomra csalódást okozó vagy engem eláruló beosztottammal, én fogok meghalni elsőként.

94. A foglyok letartóztatásakor megtiltom az őröknek, hogy hagyják, hogy azok még felkapjanak egy pusztán csak érzelmi értékeket képviselő, lényegtelen apróságot.

95. A tömlöcömnek meglesz a saját képzett orvosi személyzete, akik mellé saját testőröket rendelek ki. Így ha egy fogoly lebetegszik és a társa azt mondja az őrnek, hogy vészhelyzet lépett fel, az őr majd a sürgősségi csapatot hívja ahelyett, hogy kinyitná a cellát, hogy érdeklődve bepillantson.

96. Az ajtók irányítóelektronikáját úgy terveztetem meg, hogy a panelt kívülről tönkretéve bezárja, belülről kisütve pedig kinyissa az ajtót, nem pedig fordítva.

97. A tömlöcöm celláiban nem lesz semmi sem, aminek fényvisszaverő felülete van, vagy ki lehet bogozni.

98. Ha egy csinos, fiatal pár lép be a birodalmamba, szoros megfigyelés alá vonom őket. Amennyiben látom, hogy boldogok és szenvedélyesek, békén hagyom őket. Ám ha csak a körülmények kényszerítették össze őket az akaratuk ellenére, és egész végig csak veszekednek egymással és kritizálják a másikat, kivéve amikor épp a másik életét mentik meg, mely során szexuális feszültségre utaló nyomokat is fel lehet fedezni, azon nyomban elrendelem a kivégzésüket.

99. Minden egyes létfontosságú adatfájl minimális mérete – rendeltetésétől függetlenül – legalább 1.45 megabyte lesz.

100. És végezetül, hogy az alattvalóim garantáltan agyatlanul, üres tekintettel viseljék az uralmamat, mindenkinek ingyenes, korlátlan internetet fogok bevezettetni.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta