Ki van itt?

Oldalainkat 1034 vendég és 0 tag böngészi

Sziasztok! Nos, ahogy ígértem, máris új cikkel jelentkezem itt a rendelőben, de most a változatosság kedvéért nem az elmaradt Wizard Szemlével jelentkezem, hanem a börzés élményeimről írok majd nektek egy kis beszámolót. Aki pedig a Wizard Szemlére kíváncsi, az se búsuljon, hamarosan ismét sort kerítek arra is.

De addig is beszélgessünk kicsit a börzéről. Mint az bizonyára sokan tudjátok, nem is olyan régen (október 11-én) került megrendezésre a 18. Magyar Képregény Börze, a most már szokásosnak mondható helyszínen, a Munkásotthon utcai általános iskolában, nem messze a 3-as Metró újpesti végállomásától. Ezen szokás szerint a Hálózsák színe-java képviseltette magát, többek között ott volt talgaby, Sepi, zozi, Aldarion, Recsi, Farek, és jómagam is, de megfordult a helyszínen Gorgiasz is, vagy éppen Spuri, aki a Charaxot árulta, illetve még rajtuk kívül is megtalálható volt a börzén a hazai honosító élet számos képviselője, mint például, Honfi, Olorin, Fairlight, Molzo, Nitro és még sokan mások.

Ami a konkrét börzét illeti: idén másodszor foglaltunk le külön asztalt a Hálózsák részére, ahol talgabyval és Farekkel a megunt külföldi, vagy éppen magyar cuccainkat árulhattuk, és ahol most Fairlight képregényeinek is helyet szorítottunk. Az én szempontból nem mondható valami sikeresnek az árulás, mivel főleg DC cuccokat vittem ki, ami szinte senkit sem érdekelt, talán ha két ember volt, aki egyáltalán belelapozott egy-két füzetbe, szóval mindössze a Mighty Avengers 1. számát tudtam eladni. Ezzel szemben talgaby viszonylag hamar elpasszolta a magyar Watchmen köteteit és a Fantastic Four HC-től is elég hamar megszabadult, szóval az ő szempontjából sikeresnek tekinthető ez a börze. Ahogy Fairlight szempontjából is, akinek szintén sikerült minden füzetét eladnia, illetve most jut eszembe, hogy Recsi is kihozott pár Star Wars cuccot eladni, de, hogy eladott-e belőlük bármit is, azt már nem tudom. Ugyan így azt sem tudom, hogy Farek Mesternek sikerült-e végül eladnia valamit, mert én sem voltam mindig ott az asztalnál. És ha már itt tartunk, itt jegyezném meg, hogy még mindig eladó a Buffy HC-m, amit minden börzére viszek magammal, szóval ha valakit érdekelt, érdeklődhet nálam a fórumon!

Ami szerzeményeimet illeti: túl sok mindent az előre lerendelt és a már betervezett magyar dolgokon kívül nem vettem, mindössze két vol3-as Fantasztikus Négyes képregénnyel gyarapodott a gyűjteményem. Ennek egy nagyon jól meghatározható oka van: nem volt az osztrák srác, akinek így nem tudtam átkutatni a gyűjteményét újabb DeFalco-féle F4 képregények után, pedig minden börzén találok nála 2-3 olyan számot, ami még hiányzik, és nála elfogadható áron be tudom szerezni. Mondjuk megmondom őszintén, nem is tudom hova fért volna el a készlete, ha ő is jött volna árusítani, mert eléggé tele volt így is a tornaterem és a folyosó, mi is eléggé későn értünk zozival és alig tudtunk már asztalt szerezni a Hálózsák részére. Ezen kívül, amit még beszereztem, az a magyar kiadások közül az Új Bosszú Angyalai: Ezüst Szamuráj, Batman: Hush Visszatér 2. kötet. A Sandman 1. kötetét végül nem vettem meg, mert az egyetemi jegyzettámogatásnak hála a Jegyzetboltban sokkal olcsóbban juthattam hozzá, mintha a börzén vette volna meg. Ezen kívül már jó előre lerendeltem a következő képregényeket:
• Infinite Crisis 4, 6-7
• Teen Titans v3 8-12
• Hulk v3 50-54
• Tiny Titans v2 tpb
• Young Justice 4-5, 11, 15-16.
• Dark Reign: New Nation one-shot
• World War Hulk: Aftersmash one-shot
• Storming Paradise 5-6.
• Sipder-boy 01 (Amalgam)

A hangulat szokás szerint jó  volt, nagyon sokat tudtunk beszélgetni a honosító társakkal, főleg Nitroval dumáltunk sokat. Egyébként érdekes, de én úgy éreztem, hogy kevesebben vannak, mint általában szoktak lenni a börzéken, de mint utólag kiderült ez egyáltalán nem volt igaz. Inkább arról lehetett szó, hogy most az eső miatt nem mindenki 10-11 óra környékén érkezett meg, hanem jobban eloszlott a vásárló erő és ezért nem volt akkora tömeg, mint lenni szokott. Egyébként a Hzs-s asztal felett jó látható módon ki is raktunk egy Hálózsák feliratot, ennek ellenére a Farek által várt „rajongó tömeg” elmaradt, mindössze Amondin, és keildavid (akivel közös fotó is készült) látogatott meg minket a fórumról.

Nos, azt hiszem ennyi. Most hirtelen ennyit tudtam elmondani nektek az őszi börzéről. Zárásként még annyit mondanék, hogy aki nem volt ott, az nem tudhatja, mit veszített, és csak javasolni tudom mindenkinek, hogy a tavaszi börzére jöjjön el, ha nem is a vásárlás, de a hangulat miatt mindenképpen!

borze-kep

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# talgaby 2009-11-03 17:17
talgaby elpasszolta az X-men v2-es füzeteit is, szóval teljes sikerrel végezte a börzés eladásait. Az már más tészta, hogy másfélszer annyit is költöttem, mint előtte gondoltam.
# zozi56 2009-11-03 18:46
Sepi kezéről keildavid vállán először azt hittem, Recsi keze. :-)
# Farek 2009-11-04 15:56
Ja, és kiderült volna, hogy Recsi nem is Jedi-lovag, hanem Mr. Fantasztikus, mi? ;-) :D
# Farek 2009-11-04 15:56
Én is elég jól eladtam a cuccaimat, még a kézzel beírt BA-t is, kösz, Amondin :-)
Ja, és természetesen csak azt a képet rakd ki, amiről éppen lemaradtam... ;-)
# dr samson 2009-11-04 18:33
Nyugi, a másikat is kirakom hétvégén, csak azt a tagok leírásai alá szánom. ;-)
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta