Ki van itt?

Oldalainkat 997 vendég és 1 tag böngészi

  • Beleczki Zsolt

Sziasztok!

A múlt havi nulladik szám által képviselt bevezetés után most végre tényleg odacsapunk a Mortal Kombatnak, mégpedig rögtön egy négyszeres frissítéssel!

mk-blood-and-thunder-1-hirAz első alanyunk a Malibu Comics-féle képregénysorozat időben elsőként kiadott füzete, a Vér és Mennydörgés címet viselő mini első száma. Mielőtt belemennék a füzet tartalmába, pár dolgot előzetesen is el kell mondanom a Malibu sorozatáról.
Az első az, hogy amikor ezt kiadták, az MKII még egy friss játék volt a játéktermekben, az otthoni konzolos változatok még messze voltak. Így az olvasók többsége, de az író is inkább az MK1 történetével volt tisztában, ami azonban eléggé sok pontban különbözött a folytatásétól. A sorozat írása előtt ezért a Malibu-füzetek írója, Charles Marshall (aki a 26 füzetből 24-et jegyzett) leült a játék sztorialkotójával, John Tobiasszal, aki elmesélte neki a terveit a jövőre nézve. Ebből és az eredeti MK1 egyvelegéből alakult ki az, amit most olvashattok. Az idén kitett füzeteknél viszont ez a kooperáció nem nagyon fog érződni, ahogy majd ebben a legelső számban rögtön megláthatjátok, az egész alapszituáció meglehetősen távol áll a "tíz győzelmet kell aratnunk, hogy aztán hódíthassunk" gondolattól...
Szóval... Shang Tsung szigetén zajlik az élet, Goro, Tsung leghűségesebb szolgája éppen a személyzetet oktatja a fegyelem szükségességére. Sajnos a tanóra a diákok elhalálozása folytán kicsit korábban véget ér, de szerencsére akad még önkéntes jelentkező bőven. Eközben a Földön a játékból megismert szereplők ilyen-olyan módokon mind készülnek arra, hogy felszálljanak egy bizonyos rozoga dzsunka fedélzetére a Hong Kong-i kikötőben, ami aztán majd elviszi őket a Torna helyszínére. És ha már így összejöttek, mindegyikük egy szép narrátori monológban és egy repülőrúgás keretében előadott hat bekezdéses szóbeli önéletrajzban be is mutatkozik nekünk.
A füzet érdekessége még, hogy saját szkenből készült (hála sámson dokinak és az ő szkennerének), a Special Editionből, amiben volt sok-sok érdekes infó, melyek közül azokat, amik nem avultak még el teljesen, elolvashatjátok itt is. (Legalábbis gondolom, nem igazán érdekel már senkit, hogy lehet előhívni Jade-et és Smoke-ot az MKII-es játéktermi gépeken, és hogy mik várhatóak az akkor még csak készítés stádiumában lévő első mozifilmben.)

Második alanyunk megszokott módon az MK-történet legújabb epizódja, a 9.7-es fejezet, amiben kicsit megint elszakadunk Taventől és a szibériai helyzettől, hogy tegyünk egy kitérőt Kano és Mavado felé. Legutoljára akkor találkoztunk velük, amikor Mavado megverte és  egy portálon át  a Földre küldte Kanót, ám a felbukkanó Kabal kis híján végzett vele, mielőtt átléphetett volna az átjárón. A túloldalról azonban valaki magával vitte őt, és most kiderül, pontosan mi is történt vele és az ellenfelével.
Ehhez tartozik még, hogy elkezdtem csinálgatni egy mini-enciklopédiát a Mortal Kombat univerzumából. Egyelőre az eddig megismert fajok és birodalmak rövid, áttekintő leírása található meg benne, hogy azok is kiismerjék magukat a különböző fogalmak között, akik nem olyan járatosak a játék világában. Később még lesz egy biztosan a fontosabb csoportok (Lin Kuei, Különleges Osztag, Vörös Sárkány, stb.) MK1-et megelőző történetéről, de ha van ezeken kívül is igény valamire, jelezzétek.

Harmadikként visszatérünk a képregényekhez, ám most nem füzetek, hanem stripek formájában. Megint csak a régi YBK-honlapra és az ott egykor fellelhető honosításokra utalnék vissza, ugyanis réges-régen oda készítettem (egy szakaszban a mára már eltűnt Daredevil nevű fórumozó segítségével) egy csomó humoros képregénycsík magyar változatát, melyeket most elkezdek szépen, apránként ide is kirakni. Olyan száz csík jött ki ott, azóta ez a szám természetesen bővült, de jobb szeretnék túlesni a régiek újraközlésén, mielőtt az újak is felbukkannának. A szövegért előre is elnézést, mint írtam, elég régiek, és már nincs is meg a nyers változatuk, így előfordulnak bennük néhol érdekes fogalmazások. Az első két gyűjteményt, melyek az Árvíz! és a Robotok! címet viselik, az MK-letöltő strip-részlegében találhatjátok.

mk-dotr-hirA negyedik darab pedig már nem a képregények vagy a most már eléggé beindult MK-részleg központi letöltőoldalán található, hanem a Matinéban, ahol is Sepinek köszönhetően ma műsorra tűztük az 1996-ban készült animációs sorozat, a Defenders of the Realm, vagyis magyarul a Birodalom védelmezői első részét, eredeti nyelven, de feliratosan. A történet sajnos a második film, az Annihilation után játszódik, és többé-kevésbé annak a történetét viszi tovább. A földi Kiválasztottak: Liu Kang, Kitana, Sonya, Jax, Stryker, Nightwolf és Sub-Zero Raiden vezetésével próbálják megvédeni a Földi Birodalmat a másik birodalmak inváziós seregei ellen. Mint rögtön az első részben is láthatjuk, az inváziós seregek létszáma általában 10-15 fő. Szóval epikus csatákra nagyon ne számítsunk, mint ahogy többnyire csavaros sztorikra sem. A jó hír viszont az, hogy pont ez a bevezető rész a leggyengébb az egész sorozatban, innentől már jobb epizódok jönnek. Nem világmegváltó, de egy húsz perces szórakoztatásnak talán megteszi. A következő rész, ha Sepi is bírja, jövő hónapban érkezik. A történetben olvasható feliratot erről az oldalról ti is letölthetitek, akárcsak az összes többi epizódét is. És csak a feliratot, a matiné tartalmát továbbra se tesszük letölthetővé semmilyen formában, de aki nagyon akarja, hamar megtalálhatja a neten az egész sorozatot.
(Ugyanakkor egy felhívás is: ha bárki tud akármilyen nyelven egy feliratot a Mortal Kombat: The Journey Begins című animációs kisflmhez, az legyen szíves, jelezze nekem a fórumon.)

És ezzel vége a mai hírnek. Az animációs filmet leszámítva minden itt bejelentett frissítést és nemsokára még sokkal többet elérhettek az immár hivatalosan is nyitva tartó MK-vezérlőpultról. A jelenleg még inaktív ikonok az MK-történet teljes megjelenésével válnak majd csak elérhetővé, ami az eddigi tempó alapján csak valamikor jövő év legelején várható. Addig is jó szórakozást a többi MK-s cucchoz, és ne feledjétek, jövő hónapban jön majd a Vér és Mennydörgés következő füzete!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta