Ki van itt?

Oldalainkat 682 vendég és 1 tag böngészi

  • habszi

Visszatérő olvasóink már tudják, az újonnan érkezettek meg valószínűleg megsejtették már, hogy a HálóZsák januárban egyhónapos téli álomra szenderül. Ilyenkor pihenjük ki az év végi pihenés komoly fáradalmait, illetve próbáljuk meg kitalálni, hogy mi a csodát hozzunk el nektek az idei esztendőben. És… ehhez kapcsolódóan van egy (nagyon) rossz hírünk… meg pár jó hírünk. (Fordítók/írók figyelmébe: a szóismétlés lehet stilisztikai eszköz, csak tudjuk, hol használjuk. :-))

Amint azt tapasztalhattátok, a tavalyi év utolsó harmadában-negyedében érezhetően megfogyatkozott a lendület, igencsak ritkultak a frissítések (vagy sűrűsödtek a lyukak a naptárban, nézőpont kérdése). Ennek oka nemes egyszerűséggel az, hogy a taglétszámunk – amelyről sokáig dívott a honosítói körökben azt gondolni, hogy nagyobb, mint bármely más aktív oldalé, (sőt, egy időben talán mint az összesé együttvéve) – erősen megcsappant. Jedijeinket teljesen leköti a magánéletnek nevezett honosítási kapacitást csökkentő jelenség, Predash üzenetében olvashattátok, hogy a második legnagyobb magyar városban próbál szerencsét, Aldariont lekötik a dolgai, zozi valószínűleg éppen a SkyNetet írja egymaga (meg néha az oldalunk forráskódját is hegeszti pihenésképpen), hopkin sajna kénytelen volt felhagyni eme nemes küldetésével, beigli pedig teljesen, tyrant meg csak majdnem teljesen beleveszett a kibertér zavaros forgatagába… jómagamnak meg az elmúlt 24 hónapban megközelítőleg huszadannyi időm (és néha kedvem) volt ezzel foglalkozni. Így hát az igazán aktív tagságunk úgy három főből áll (köztük egy vénséggel, aki ugye nem lehet már olyan fürge, mint réges-rég, ifjúkorában (és aki szívesen fejbeverne a botjával, ha nem felejtette volna el, hogy hova támasztotta...)), mellettük körülbelül ugyanennyi takaréklángon üzemelővel.

És igen, emiatt áll jó ideje az Angyalok, mert nemigen van beírója. Vagy nem frissül a TransFormers, mert csak ritkán kapunk hozzá beírást. Vagy áll a sok sci-fi/fantasy, nem egyszer hasonló okokra visszavezethetően. Részben emiatt nem volt év végi Vörös Sonja sem. És még sok minden más. És jelen pillanatban talán egy jó darabig ezek egyike sem fog nagyon folytatódni.

Csakhogy mi nem adjuk fel. Mivel az elsődleges gondunk a beíróhiány (meg a retusálóhiány is), így már tavaly is tettünk egy próbálkozást azzal, hogy friss embereket toborozzunk ebbe a honosítócsoportba. Ez – talán kicsi, talán egész nagy – részben az én hibámból (a kiírás után pont beütött valai, ami miatt cirka hat hétig nem tudtam foglalkozni vele) meghiúsult, mert a négy akkori jelentkező egyike sem válaszolt azóta az oktatásukat elindító levélre. Ennyi idő elteltével már valószínűleg nem is fognak. Ám a nyár óta így is sikerült kiképeznünk két új embert: Usagi Yojimbo és P. Eryka néven találkozhattatok velük a hírekben. Usagi a klasszikus Pókemberek beírására állt rá, gyakorlatilag csak ezzel foglalkozik (lévén, hogy ez egy kegyetlenül lassan készíthető munka, így igazából ez nem meglepő, és erősen szurkolhatunk neki, hogy képes legyen vinni, ameddig csak lehetséges… szóval lehet kissé gyakrabban írni pozitív visszajelzéseket ám!), Eryka azonban már annyi mindennel foglalkozott nálunk (melynek tetemes részét még nem is láthattátok), hogy személyében tegnap új tagot avattunk, így Dórika és chi távozása után ismét köszönthetünk magunk között egy hölgyet!
És, hogy a felsorolásból tényleg senki se maradjon ki, fontos hozzátennem, hogy a híreim szerint eléggé előrehaladott szakaszába érkezett egy beírójelöltünk kitanítása is, aki talán át tudja venni részben a Bosszú Angyalait.
Sőt, némi szerencsével akad egy új külsős segítőnk is, aki kiszemelte magának egy régóta álló sorozatunkat — ám ez a dolog még nagyon korai szakaszában van, így csak akkor írunk róla bővebben, ha tényleg eljutunk a következő rész megvalósításáig vele.

A következő pozitív hírt szintén a beíróhiány szülte. A világ legaktívabb nyugdíjasának tekinthető alapító atyánk, Micho, aki a Fantomok kapcsán amúgy is jó ideje gyakorlatilag (újfent) reaktiválva sertepertél közöttünk, szorult helyzetünket látva bevetette erőforrásait, hogy az idei évben igazi komoly meglepetéseket okozzon veterán olvasóinknak. (Bár kíváncsi leszek, hogy azok, akik nem követik a Zsákot 5-8 éve folyamatosan, mennyire érzik majd át ennek a jelentőségét.) Erről majd remélhetőleg ő maga ír részletesebben, ha eljön a nagy leleplezés ideje.

Végezetül… ez a hír csak az első abból a feltételezhető háromból, amit januárban megjelentetünk. Mivel így is elég hosszú lett, nem akarom, hogy egyes fontos információk elsikkadjanak. Így most csak nagyon röviden említem, hogy a beíróhiány kezelésére elkezdtük, és valóban elkezdtük megcsinálni azt, amiről a legtöbb honosító oldal (köztük mi is) jó 10 éve csak beszél, de sose valósítja meg: létrehoztunk egy oktatócsomagot, aminek célja, hogy a bátor vállalkozók minimális menedzseléssel, gyakorlatilag önmaguktól sajátítsák el a beírás alapjait. Erről igen részletes hírt kaptok még a héten (vagy maximum tizenötödikéig), amikor élesben megnyitjuk ezt a részlegünket.

Ó, igen, még két apróság. Az egyik, hogy januári meglepetésképregény most nem lesz. Mivel a szokásos sorozatainkra sincs kapacitás, így nem tudtunk most a háttérben összedobni egy jó kis sztorit. Tényleg ne várjátok, ez nem csak egy terelő marketingduma. A másik meg – szándékosan a legvégére, hisz amúgy se érint sok embert –, hogy az amerikai eladásokról szóló novemberi, december cikkek tavalyhoz erősen hasonlatosan februárban kerülnek majd ki, ahol ismét minden héten lesz majd egy új iromány ebben a témakörben (november–december–évösszesítés–január sorrendben).

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# bcsaba3 2013-01-09 19:42
Sok sikert az uj es regi tagoknak
# Sullkrisz 2013-01-09 21:25
Akik nem tudják folytatni a munkát azoknak azt tudom mondani, szép volt skacok! Majdnem egy könnycsepp is kicsordult a szememből mikor ezt az írást olvastam. Az oldal ami rengeteget tudott adni nekem, és amire mindig is felnéztem, most válságos helyzetben van. Ha ti nem vagytok, talán sose tudom meg milyen jó is egy pókember, vagy akármi... Milyen boldog voltam mikor a youtubon keresztül megtaláltalak titeket. Csak kérlek sose hagyjátok abba a munkát akik még itt vagytok...
# BladeDPI 2013-01-09 21:25
Mind neztem mikor irod meg az eladasokat :D. Sok sikert, kivancsi leszek az oktatocsogamra :)
# zukaru 2013-01-09 22:16
Köszönöm a tájékoztatást!
Igaz hallgatag vagyok, de a honlap fennállása óta ide járok!
Szeretem ha értelmes embernek tartanak és világosan elmagyarázzák a dolgokat!
Jó pihenést és kitartást srácok!
# Éjüvöltő 2013-01-10 08:11
Most látszik az a Gigantikus Munka , amit éveken át tettetek- most jön ki az utóhatása :(
Az igazi szuperhősök ti vagytok ! :D :-)
Javaslom, hogy specializálódjunk, hisz a Pókember, a Bosszú Angyalai, Macskanő és még pár DC-s /egyéb dolog viszi az oldalt igazán.
Nehéz a beírás, ahogy olvasom :(
# talgaby 2013-01-10 09:10
Igazából ezt nem akarjuk. Tudjuk, hogy az allcomics többé-kevésbé kezdi átvenni (vagy már átvette) azt a szerepet, hogy a lehető legtöbb mindenből szemezgetnek és jelentetnek meg, de ez az az elv, amire az oldalunk is épült, és igazából valahol az is a lényeg volna nálunk, hogy megmutassuk, mennyire van szuperhősökön túli élet is. Persze az ilyen mainstreamek se lényegtelenek, hisz valahol csak vastagon benne voltunk abban, hogy a hazai képregényesek között kedveltté vált a Bosszú Angyalai és a Fantasztikus Négyes (meg kicsit a Hulkban is benne voltunk), olyan címek, amik elég nagy múlttal bírnak, mégis alig tudtunk róluk előtte valamit.
# Farek 2013-01-10 14:42
Öröm olvasni a támogatást, a jókívánságokat.

A lenti témával kapcsolatban talgaby jól beszél - kivételesen... :) - szerintem is fontos, hogy megismertessük az embereket másokkal is, mint a fősodorbeli cuccok.
Ráadásul, a másik oldaláról megfogva, egyáltalán nem biztos, hagy ha egy beírónak azt mondanánk, hogy innentől ne azt csináld, hanem amazt, akkor belemenne. Hiszen nem csak a fordítók, de általában a beírók is aszerint választanak, hogy mit szeretnek.
# Éjüvöltő 2013-01-10 16:37
Igazatok van :)
# avengers2 2013-01-10 19:03
Nagyszerűek vagytok jó pihenést minden tagnak.Azért reménykedek nem kell végleg búcsuzni a boszúáloktól.
Bízom Farekban meg persze a tőbbiekben.
# Éjüvöltő 2013-01-10 22:05
Én csak azért javasoltam, mert kevés a beíró... Sok címhez sok beíró kell :(
Félek: elfáradtok :(
# kit 2013-01-11 08:16
Nem a címek száma a probléma, hanem a képregények száma. :)
# Nabukodonozor 2013-01-11 16:32
Tegyetek meg mindent, ami emberileg lehetséges.
# apa1970 2013-01-11 18:28
Minden tiszteletem a tietek. Mivel nagy rajongója vagyok a képregényeknek és szabad időm is van elég, megpróbálkoznék a beírással. A nagy kedvencek a fantasy és testvérei de azért minden evő vagyok. Remélem még hosszú ideig élvezhetem az oldal adta örömöket.
# RoseMary 2013-01-11 19:54
Helló!

Még nem csináltam hasonlót de szívesen beszálnék a retusálós részlegbe. Üdv: RoseMary
# HZsTeam 2013-01-13 18:18
Bárki, aki jelentkezni szeretne, a fórumon keresse meg bármelyik tagot, és onnantól segítünk. ;)
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta