Ki van itt?

Oldalainkat 308 vendég és 1 tag böngészi

  • k@rcs1

doom-v2-1-hirSziasztok!

A Barry Ween 2.0-nál említést tettem már róla, hogy most két v2-es minisorozat fog felváltva menni hat hónapon keresztül. A zsenigyerek párja Fátum második saját címe, az Uralkodó visszatér, ami ismét a Heroes Reborn Ellen-Földjére, vagy ahogy a történetben már ekkor nevezték: a Fátum-bolygóra kalauzol vissza minket.
Ugyanis a két mini között eltelt kb. háromnegyed évben Fátum visszakeveredett az Ellen-Földre, amit eléggé hamar leigázott… csak nem eléggé. Ez a történet kis részben a Fantasztikus Négyes v3 füzeteiben volt olvasható, de a nagyja igazából most, visszaemlékezés formájában derül ki. Így senki se aggódjon, igazán nagy dologról senki se maradt le azzal, hogy végül soha nem kezdtünk bele a v3-as F4-be. (És se én, se a doki nem is fogunk már soha, ezt mindenki nyugodtan biztosra veheti.)
Történetünk kezdetén tehát a Fátum-bolygó megmaradt ellenállói a SHIELD vezetésével teljes körű ellentámadásba kezdenek Doomstadt megerősített citadellája ellen. A harc során – amiről lesül, hogy Chuck Dixon világéletében 2000AD-nek akart írni, mert az egész jelenet teljes egészében olyan, mint egy Dredd spin-off – Fátum kénytelen igencsak extrém megoldásokhoz fordulni, ugyanis a maroknyi lázadó erő egy picit nagyobb számban és tűzerővel vonul fel, mint képzelte. Bár hű hadnagya, Lándzsás egész jól tartja a frontot, még az ő megnövekedett ereje sem igazán hasznos egy Vasember-osztaggal szemben. Pláne, ha azok igencask sokan vannak. (Lehet, hogy Tony Stark alig egy évet töltött ezen a világon Vasemberként, de jóformán napi négy páncélt készített ez alatt.) Vagyis Fátumon áll a győzelem, ő pedig egy olyan felfedezést tesz a bolygóval kapcsolatban, ami mindent megváltoztat.

Megemlítendő, hogy ez a Heroes Reborn utolsó kanonikus története. Bár a világ később felbukkant kétszer is, egyik történet sem tekinthető hivatalosnak. És egyben ez az utolsó HR-hez köthető sztori a Zsákon. Már nem emlékszem, hány éve szenvedünk ezzel, és őszintén megvallom, már rohadtul elegem van az egész Heroes Rebornból, így nem is bánom, hogy öt hónap múlva tényleg és végleg hátat fordíthatok az egésznek.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# forintuser 2013-03-12 17:47
Kár a V3-t.Minden esetre Fátum jöhet minden mennyisègben.Köszi.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta