Ki van itt?

Oldalainkat 621 vendég és 1 tag böngészi

  • k@rcs1

f4-013-hirSziasztok!

Nem emlékszem, a múltkori hírbe beletettem-e, így a biztonság kedvéért most (is?) közlöm: mivel Peter P már némileg több időt tud szakítani rá, és mert sikerült a fordításokból is feltankolni, így a Lee—Kirby-féle (vagyis lassan elérünk arra a pontra, ahol inkább Kirby—Lee-féle) Fantasztikus Négyes havisorozattá vált nálunk – és igen, ez azt jelenti, hogy most már végig itt jelennek meg a részek.

Ma a tizenharmadik rész kerül sorra, amiben hőseink közel hat évvel megelőzik az Apollo–11-est a Hold felszínén. És nem csak ők, hanem a szovjetek egyik tudósa is, három igencsak egyedi kísérőjével. A Marvel-történelmet ismerők már sejthetik, hogy ki lesz a mai szám ellenfele, és egyben azt is, hogy melyik jelentős figura első felbukkanásának lehetünk még tanúi. (Félelmetes, hogy Kirby több mint félszáz éve kitalált szereplői mennyire maradandónak bizonyultak nem csak adott sorozaton belül, hanem az egész Marvelben, nem? Ráadásul úgy, hogy ezen idő alatt szinte alig kellett változtatni rajtuk valamit ahhoz, hogy működjenek.)
Persze ez nem lenne ezüstkori F4, ha nem akadna még itt egy kis marakodás, némi leányrablás (amely során kiderül, hogy a jelek szerint Sue Wonderbrat visel :)) és persze egy jó nagy adag egészséges hidegháborús patriotizmus (bár meg kell hagyni Lee-nek, még a gazálnokgonoszszovjetkomcsi ellenfélből is képes valami reálisabb és nem túldémonizált alakot faragni a szövegeivel.)

Ó, igen, még valami: A héten belekezdek egy kísérletbe, amiből lehet, az oldalon előírást csinálunk: a fantáziadús (vagy pont nem) hírcímeket leváltom magára a képregényfüzet címére. (Vagy másképpen szólva én is belekezdek abba, amit kit egy ideje csinál.) Lehet, ebből szavazást is csinálunk, ám majd érdekelne, hogy ez így mennyivel jobb az olvasóknak – vagy amúgy is közömbös számukra. Elvileg akik facebookon vagy RSS-en követnek minket, azoknak jelentősen megkönnyítheti az oldal szemmel tartását.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# Smertin 2013-04-12 00:29
Köszi szépen a képregényt! Élmény volt olvasni :)
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta