Ki van itt?

Oldalainkat 1588 vendég és 0 tag böngészi

life-of-scrooge-00-hirSziasztok!

Párszor már volt szó róla, hogy idén a Disney-részleg nagyon beerősödik. Annyira, hogy remélhetőleg mikorra meglátjátok ezeket a sorokat, addigra már egy vadonatúj, átalakított és teljesen önálló, az Ifjúsági részlegen kívülre került, legfelsőbb szintű Disney-kategória első frissítését köszönthetjük ma.
Mert ma erősen nosztalgikus hangulatba kerülhetünk azzal, hogy a HálóZsák visszahozza kicsit a vasárnapi Disneyt és azon belül is Dagobert kalandjait. És ez még csak a második kezdőlépés a nagy május végi dömping előtt, amivel menthetetlenül útjára indul egy legalább másfél éves, ám remélhetőleg annál is hosszabb, nagy mérvű Disney-maraton.

Ma minden idők egyik leghíresebb Disney-történetfolyamába vágunk bele. A "minden idők leg…" típusú szóösszetételekhez jobb, ha hozzászoktok eme részleg kapcsán, ugyanis idén némileg, jövőre meg minden kötöttségek nélkül belekezdünk a legnagyobb, leghíresebb, legjobb és a magyar kiadásokból valamiért kimaradt történetek közlésébe. A mostani mindennek csak előfutára. És méghozzá micsoda előfutára!
A Life and Times of Scrooge McDuck bizonyos szempontból kötelező olvasmány. Annyira megkerülhetetlen történet, hogy még a magyarországi Disney-kiadó, az Egmont sem kerülte meg… ám sajna nem is bánt túl jól a rajongókkal. Ha azt mondom, Dagobert: Az első ötven év, az talán mond páraknak valamit. Ezzel a címmel adták ki a Life and Times… központi 12 számát egyetlen nagy, keményfedeles albumban, vagyis a sorozat elvileg létezik magyarul. Gyakorlatilag pedig a könyv annyira beszerezhetetlen, hogy sokszor még a Disney-gyűjtögetők se tudják, hogy egyáltalán létezik. Nagyon kevés példány létezik és gyakorlatilag lehetetlen, hogy az ember csak úgy rábukkanjon bolhapiacon (bár elméletileg előfordulhat).
Ezért, és még néhány kapcsolódó indokból kifolyólag most nálunk, a HálóZsákon egy teljesen nulláról újrakészített változatot láthattok. Méghozzá a teljes sorozatot, ami nem 12, hanem 19 epizódból áll. És tudomásom szerint mi leszünk a bolygón az elsők, akik tényleges sorrendben közlik le az egész sztorit, nem utólagos hozzáigazításokkal. Ez a mostani szám egyben egy új fordítási metódus első példánya. Az új hozzáállás lényege, hogy ezentúl az oldalon fellelhető kiadványok rögzített terminológiával készülnek, hogy még egységesebb érzetet keltsenek. Ha valakit érdekelnek bővebben s a részletek, hamarosan lesz egy Tudástár a Disney-részlegen belülre is.

És hogy mi olyan nagy szám ebben a történetben? Az, hogy ez egy vérbeli történelmi kalandsorozat, ami a valós történelmi események közé szövi be a világ leggazdagabb kacsájának élettörténetét, miáltal olyan sztorikat kapunk, melyeket nagyon ritkán élvezhetünk. Don Rosa eposzi sztorifolyamát a bolygó számos országában sokszor megjelentették már, egész díjköteggel jutalmazták, és méltán. A mostani, előzetes, nulladik számban egy röpke kerettörténet segítségével visszamegyünk egészen 1877-be, Dagobert gyermekkoráig, ahol egy időutazó boszorkány igen komoly galibát okoz. És higgyétek el, ez tényleg még csak egy nagyon kis fordulatszámon pörgő felvezetés lesz ahhoz képest, ami az eljövendő közel két évben vár rátok ezen a címen. A sorozat beírójával, P. Erykával együtt – akinek igazából ez a széria volt az első beírása, melynek kirakására lassan egy éve vár türelmesen – jó olvasgatást kívánunk, és ne feledjétek: innen fogva havonta egy vasárnap a Disneyvel lesz egyenlő. Sőt, júniustól nem csak Dagobert életével, hanem egy ehhez az eseményhez kapcsolódó ismerőssel is.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# Éjüvöltő 2013-04-28 11:38
izig -vérig jellemző történet. :))))))))
Úgy látom Dagobert-be vele volt kódolva az (eljövendő) élete :)
Nem esett messze az alma a fájától :D
# atomboy 2013-04-28 12:07
Nekem megvan az a bizonyos "Az elso 50 ev" cimu kemenyfedelu kepregeny-konyv, nem gondoltam volna, hogy ennyire ritka. Ha jol emlekszem, anno Budapesten, az EuroParkban vettem meg, akkor lattam egy tucatnyit mellette.

Eddig is nagy gonddal vigyaztam ra, de ezutan, e hir olvasvan, meg jobban vigyazok ra.
# Farek 2013-04-28 20:12
Ez egy fantasztikus történetvonal, mindenkinek csakis ajánlani tudom.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta