Ki van itt?

Oldalainkat 398 vendég és 2 tag böngészi

  • k@rcs1
  • menyus80

donald-olsen-hirSziasztok!

Ma ismét egy különleges frissítést hoztunk nektek, egy olyan kiadványt, amit egy évfordulóra jelentetünk meg.
Ma van pontosan 15 éve annak, hogy menthetetlenül feloszlott az Olsen-banda, ma 15 éve távozott az élők sorából Poul Bundgaard, aki a banda egyik tagját, Kjeldet játszotta a filmvásznon.
Azoknak, akik nem ismerik: az Olsen-banda egy dán filmsorozat, 1968 és 1998 között összesen 14 filmben próbáltak meggazdagodni a lehető legfurmányosabb tervek segítségével. A sorozat Skandinávián túl főleg a keleti blokk nyugati felén (ha ez így értelmezhető) lett népszerű, köztük kis hazánkban is – bár mára már alig játsszák ezeket a filmeket.

Történt aztán, hogy a dánok úgy gondolták az előző évtized vége felé, hogy feltámasztják az Olsen-bandát egy 3D-s animációs film által. (Mármint a felnőtt bandát… Az ifjú Olsen-banda címmel kiadtak egy filmet, de az Dániában megbukott, egyedül a norvég kiadás maradt meg.) Ez adta az apropóját a mostani frissítésünknek is: ha már egyszer elkészült az Olsen-banda animációs kiadása, miért ne szerepeljenek egy közös történetben a skandinávok másik hihetetlenül népszerű és kedvelt kitalált figurájával, vagyis Donalddal? Ezért 2010 őszén elkészült az ottani heti Disney-magazinba (Anders And, ami Donald ottani neve) egy rövid kis szösszenet, amelyben ez a két figura végre találkozhat egymással.
A történet aztán némi közvetítéssel jutott el hozzánk. Horsee nevű felhasználónk igen lelkesen lát el egy ideje mindenféle disneységgel, ő talált rá erre, amit aztán egy norvéggal – aki a Banker nicknevet használja – lefordíttatott angolra, amit én meg magyarra. Szóval egy igazi kis nemzetközi koprodukció hozta el ezt a rövidke történetet. :) Ebben a sztoriban olvasható az Olsen-banda legelső kalandja az 1998-as utolsó film óta, amelyben ezúttal egyenesen Dagobert kifosztását tűzték ki célul maguk elé. 12 évet kellett várni rá… reméljük, ti is úgy érzitek majd, megérte ennyit várni Egon tervére.
Mert Egonnak mindig akad egy terve…

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# Farek 2013-06-03 16:10
Hej, a jó öreg Olsen-banda! Gyerekkoromból emlékszem rájuk (mondjuk, ez nálam még nem olyan nagy csoda), és a benyomás, ami megmaradt róluk, az kedvező.
Persze nyilván nem olyan élmény lenne egy filmjüket most látni, mint gyerekfejjel, de ez a képregény jól megfogja a hangulatot. Le a kalappal!
Külön kalapemelés a fentebb leírt nemzetközi összefogásnak!
# Aldarion 2013-06-03 17:35
Egyet kell értenem az előttem szólóval. Ami az Olsen-bandát illeti, nekem tavaly ősszel sikerült ténylegesen is "megismerkednem" velük - noha gyerekkoromban már felkeltette az érdeklődésemet egy róluk írt ismertető, de pechemre mindig a Duna tv játszotta ezeket a filmeket, amit meg nem fogtunk -, amikor egy haverom kölcsön adta a teljes sorozatot DVD-n. Az első rész kissé felemás érzetet keltett bennem, jó volt, de valahogy meg kellett szoknom a stílust, ami a harmadik részig érve sikerült, onnantól gond nélkül röhögtem végig a filmeket. Jó volt látni, hogy nem merültek feledésbe ezek a régi klasszikusok. Köszönet érte!
# Horsee 2013-06-03 18:38
Köszi az igényes, minden részletre kiterjedő honosítást! :) R.I.P. Poul Bundgaard!
# talgaby 2013-06-03 19:47
Tényleg, Farek, te jóformán ezekkel a filmekkel nőhettél fel. :) Amúgy jók ezek most is, egészen megállják a helyüket. Az első rész tényleg kilóg a sorozatból így utólag, és akadnak hullámvölgyek, mégis ez azon kevés filmsorozatok egyike, ahol nem végig lejtmenet van: a nyolcadik részt (Olsen-banda bosszúja) általánosságban az egész széria legjobbjának tartják.
# Farek 2013-06-03 22:24
Igen, most kivételesen igazad van. Ezeken, meg a Folytassa...! filmeken :)
# Erik11 2013-06-04 08:30
Ez a képregény egész jó lett.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta