Ki van itt?

Oldalainkat 671 vendég és 1 tag böngészi

  • k@rcs1

CSÜTÖRTÖK ÉS SZOMBAT KÖZÖTT ÖSSZESEN HAT FRISSÍTÉST teszünk közzé, vagyis érdemes végiggörgetni a főoldalt, hátha lemaradtatok valamiről!

groo-eclipse-hirDecember után többnyire a június az év legsűrűbb időszaka itt, a HálóZsákon. Mától indítva az elkövetkezendő öt napban közel annyi friss képregényt kaphattok, mint jó egy héttel ezelőtt, a Disney-dömping alatt – csak ezúttal az újraközlések lesznek határozott hátrányban.

A sort egy barbár nyitja. A CO-Mix látogatói valószínűleg emlékezhetnek még Groora, a barbárra, aki itthon meglepően alacsony ismeretségi fokkal bír. Habár Grooról sokat lehet mondani, még többet írni, mégis, az ő kalandjait megtapasztalni kell, mert úgy az igaziak. Ezért csak a legelemibb információk róla:
Sergio Aragonés ötölte ki ezt a barbárt, aki eredetileg egy egyszerű, rövid Conan-paródiának indult, aztán valahogy két évtizeden át készültek vele folyamatosan újabb és újabb kalandok. Olyan hosszú ideig, hogy a Groo a leghosszabb, egyetlen alkotópáros által készített Marvel-képregénysorozat Bendis és Bagley Újvilági Pókja és Stan Lee és Jack Kirby F4-e előtt.
Groo legfeltűnőbb ismertetőjegye az esze. Vagyis annak teljes hiánya. Továbbá, hogy vannak dolgok, amiket kifejezetten szeret. Ilyen a sajtszósz és egy kellemes, pihentető kaszabolás. Groo szeret kaszabolni. Sajnos az ellenfelei már kevésbé szeretik, ha Groo kaszabolja őket, és ebből időnként akadnak kellemetlenségek. Továbbá Groo érdekes kapcsolatot ápol a szerencsével. Az annyira kedveli őt, hogy a környezetében mindenki másról megfeledkezik. Emiatt Groo több falut égetett már fel, mint a tatárok és a vikingek együttesen.

És most ez a barbár átköltözik hozzánk, a HálóZsákra. Egyelőre csak a CO-n megjelent füzeteket tesszük ki, szépen, beosztva, valamikor az év hátralévő része alatt. Ki tudja, hátha megtörik a Groo-átok, és itt népszerű lesz. Akkor talán jöhetnek végre friss honosítások is vele.
Az első megjelenésünk az Eclipse Comics által kiadott köztes szám, ami a magyar keresztségben a Groo kardjai címet kapta, és melyből kiderül – nem túl meglepő módon –, hogy miként tett szert egy meglehetősen együgyű barbár két remekbe szabott szamurájkardra.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# Éjüvöltő 2013-06-06 08:58
úgy látom az első skecch még jobb volt: Groonak adott némi észt is.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta