Ki van itt?

Oldalainkat 266 vendég és 0 tag böngészi

action-comics-v1-001-hirSziasztok!

Az oldalunkat régebb óta követők tudják, hogy ez a nap különlegesnek számít a HálóZsák életében. Annyira, hogy ma három frissítésünk lesz a nap folyamán, melyek közül az első egy kissé érdekes kiadvány.

Általában úgy tartjuk, hogy az amerikai képregények aranykorát egyetlen füzet hozta el, amely teljesen átformálta az egész művészeti ágat, és amely még ma is a képregények egyik legmeghatározóbb kiadványa. Az Action Comics 1938-as legelső számáról van szó, amely elhozta nekünk a legismertebb amerikai ikont, akinek ismertségégével bolygó-szerte egyedül Mickey Egéré vetekszik: Supermant. Ennek a füzetnek a honosított változatával nyitjuk meg a mai frissítéssorozatot.

Hogy miért honosítottuk az AC1-et úgy, hogy nagyon nem is foglalkozunk Supermannel, legfeljebb elseworldös tpb-k keretében? Nos… mert miért ne? Lassan majdnem mindegyik, szuperhősökkel foglalkozó honosító oldal csinál egy saját változatot belőle, ezért úgy gondoltam, ne maradjunk mi se ki ebből, legyen egy saját fordításunk és tipográfiánk erre a kultikus füzetre, vagyis annak legismertebb első ötödére. Így hát büszkén mutatjuk be a hét kezdetén az Action Comics 1. számának hálózsákos kiadását!
Megjegyzés: Mivel a Detective Comicsból jó ideje Detektív Történetek lett, ezért adta magát a kérdés, hogy az Action Comics miért maradt mindenütt eredeti – azon az egyszerű válaszon túl, hogy mindenki lusta volt megcsinálni a címfeliratát. Ezt most, akárcsak a Mi történt a Holnap Emberével esetében, kicsit javítottuk, és végre van magyar címe ennek is.

Valamint egy apró kis SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY: a korábban meghirdetett olvasói felhívásra érkezett levelek beküldői között a sorsolást a hét folyamán fogjuk megtartani, és legkésőbb hétvégéig a fórum Felhívások topikjában közzé tesszük a nyertes(ek) névsorát.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# Éjüvöltő 2013-06-10 16:22
Tényleg. Egy kis DC Comics-os újulás se lenne rossz :)
bár a Marvel- Disney- IDW- aragonés vonal sem rossz. Sőt !
Kiváló honosítások nap mint nap !
# Éjüvöltő 2013-06-11 16:42
Tudom telhetetlen vagyok. Sorry :(
(de imádom a képregényeket ! :D
# Drobina Robert 2013-06-12 06:49
Köszönöm szépen ezt a képregényt.Kiskorom óta szeretem a Supermant és mindég reménykedtem hogy egyszer elfogom olvasni első kalandját.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta