Ki van itt?

Oldalainkat 365 vendég és 0 tag böngészi

micky mouse 199107 hirMúzeumunk ismételten a hó legvégére hagyta a Mickey Mouse magazin aktuális archív számának megjelentetését. A majdnem pontosan 22 évvel ezelőtt megjelent magyar kiadás mostani digitális változata egy új kor kezdetét hozza el: a nagy felbontású változatok korát. Innentől kezdve igyekszünk a magazinok szkenjeit legalább 1920-as méretben feltenni, hogy minél jobb minőségben tároljuk el ezeket a füzeteket az utókor számára.
A mostani magazinban helyet kapott többek közt egy igazi klasszikus, Carl Barks egyik története, amelyben Dagobert bácsi egészségügyi okokból kénytelen otthagyni egy időre a páncéltermét, a kulcsot pedig Donaldra bízza. Valószínűleg sokan sejtik, hogy ennek milyen következményei lesznek. (Szintén megjegyzendő, hogy a saját válogatáskötetünkben főképp erre a történetre alapozva lett eleinte a tallér a Barks-univerzum fizetőeszköze. Ez a terminológia nemrég megváltozott, az okokat a Disney-részleg enciklopédiájában találhatjátok meg.)
Ezen kívül részt vehetünk még egy szörnyek lepte hajótúrán, megtudhatjuk, milyen az, amikor Szuperszaglász szupermogyorói (NEM gondolni semmi rosszra!) gyerekkézbe kerülnek (ismételten: NEM gondolni semmi rosszra!), illetve amikor Donald összeveti páratlan mentális kapacitását egy majommal. A győztes pontosan az, akire számítani lehet.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# thak 2013-07-26 14:47
Van értelme ezeket a képregényeket ekkora méretben feltenni? Inkább zavaró, mint élvezhető. Szerintem felesleges, nem sok kedvem van elolvasni így, annak ellenére, hogy imádom a Disney képregényeket. :/ (pedig van megfelelő monitorom is)
# Péter Parkőr 2013-07-26 19:07
Szegény Donald !
# talgaby 2013-07-26 23:04
thak: Tíz éve majdnem minden képregényszken 800 pixel szélességű volt, mert az legáltalánosabb felbontás a 800×600 és 1024×768 között mozgott. Mára sokan egy oldal után bezárják ezeket, mert 1920×1080-as kijelzőn nevetségesen hatnak. Csakhogy a múzeumos képregényeknek pont az lenne a legnagyobb haszna, ha minél hosszabb az élettartamuk. (Mivel már most kezd terjedni a 2560-as felbontás, a 4K meg egyre elérhetőbbnek hat, lehet, öt év múlva már az 1920-as füzeteink is elavultnak látszanak.)
Amúgy a képnézegetőnkbe zozi épített egy szkriptet, alul valamelyik gombbal beállíthatod, hogy jóval kényelmesebb, ám még olvashatóbb méretűre zsugorítsa az oldalakat, és egy galérián belül megjegyzi ezt, nem kell oldalanként. Plusz erősen javallott a letöltés és offline nézegetés, mert a galériánk akármilyen jó lehet, a speciális képregény-nézegető programoknak sose érhet a nyomába.
# thak 2013-07-27 22:54
Oh, ezt nem tudtam. Köszönöm szépen! Én szeretem ezt a galériát használni. Olyan más feeling, hogy itt olvasom, nem pedig letöltve. Vannak képregények, amiket már rég elolvastam angolul, mire itt megjelentek, de jobban élveztem itt nézegetni őket(+magyar nyelv.) Nem olyan magányos :)
# talgaby 2013-07-28 09:40
Szívesen. Ez a funkció egy ideje megvan, zozi írt is róla a rovatában, de persze azóta elsikkadt, az új olvasóink zöme lehet, máig nem vette észre. Lehet, csinálnunk kellene egy kis részt a fejlécben pár alapvető hasznos infóval az oldallal kapcsolatban. Hm…
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta