Ki van itt?

Oldalainkat 433 vendég és 0 tag böngészi

terror inc v1 11 hirEmlékeztek még Silver Sable-re?
Igen, ez az a sorozat, ami jóformán a Zsák fennállása óta megy, és aminél kiszámíthatatlanabb ongoingunk kevesebb akad. És amelyet több mint két éve nem frissítettünk. De most fogunk. Kétszer is, ami valójában hat alkalom.
Ugyanis a sztori most belefut egy mini crossoverbe, amit a marvel az akkor futó, zsoldos témájú címei között rendezett. Igen, akkoriban több sorozat is volt, ami a marcona zsoldosélettel foglalkozott. A kilencvenes évekről beszélünk, amikor mindenkinek az arca állandó vicsorba fagyott mind a 78 fogával, szóval nem olyan meglepő ez.
Ez veszi hát kezdetét a Terror Rt. v1 11. számában. A címszereplő elvileg ismerős lehet egyeseknek, legalábbis úgy rémlik, a cirka tíz éve megjelent MAX-os minisorozata mintha megjelent volna magyarul valamelyik honosító oldalon (bár nem emlékszem már, hol, lehet, a ComicsKnights volt, akkor meg eléggé eltűnt).
A sztori maga a korához képest is kissé meredeknek hangozhat, mert a hat füzet nagyjában a címszereplők egy erotikus ereklye nyomát hajkurásszák ilyen-olyan céllal. És ez alatt nem egy nagy fallikus szimbólumra kell gondolni, hanem egy olyan tárgyra, ami gyakorlatilag önmagában a szexualitás. És erre úgy ötoldalanként emlékeztetnek is majd minket. Ami azért lesz érdekes, mert amúgy a sztori akármilyen McGuffin után mehetne, crossoverekhez méltóan leginkább azzal töltjük majd az időnket, hogy a három címszereplő egymást marja. Időnként szó szerint.
Sajna ezt így muszáj volt a hírben végigzongorázni, ugyanis a sztori, pláne a mostani füzetben, igen nehezen követhető, köszönhetően a címszereplő sajátságos nyelvezetének, az író iszonyatosan kifacsart fogalmazásának és annak, hogy egy igen fontos tárgy neve valójában egy fogalom, ami a magyar mondatszerkezetben kegyetlenül idegenül hat.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# bleek 2013-07-29 17:46
várós.még ha nem is lesz jó,akkor is
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta