Ki van itt?

Oldalainkat 1002 vendég és 0 tag böngészi

vidam zsebkonyvek-1990-02-hirSziasztok!

Amíg tart a nyári szünidő, igyekszem minél több Disney-képregényt kitenni, hogy az elvileg megcélzott korcsoport minél több tagja megismerhesse, miken nőtt fel sokunk több mint két évtizeddel ezelőtt. (Hiába, nem csak Farek vénül közöttünk, bár neki van a legnagyobb előnye ebben.) Ennek keretében ismerkedhettek most meg délelőtti frissítésünk során a Vidám zsebkönyvek 1990/2-es számával. És előre is elnézést kérünk, amiért az egész olyan, mintha egy lila szűrő lenne rajta… ez volt a legjobb megoldás az eredeti szken ultrasárga oldalainak feljavítására.
Ahogy a múltkor az előző könyv kirakásakor említettem, az olaszok szeretik valamiért az űrlényes sztorikat, és abból is a trash movie-ba illő fajtákat (mondjuk ha már itt tartunk, készítettek is jó pár trash sci-fit a filmiparuk által, melyek között akadnak igazi Zzs kategóriás gyöngyszemek), és ez megmutatkozik az általuk gyártott Disney-történeteken, köztük a mai zsebkönyv első sztorijában.
Szintén az olaszokra jellemző Donald szuperhős alteregója (az amerikaiak egy saját szuperhőst gyártottak maguknak Batman mintájára Darkwing Duck néven), Paperinik, akit a németek Phantomiasnak neveztek el a maguk érthetetlen logikája mentén, vagyis magyarul Fantomkacsa lett. Paperinikről idehaza viszonylag keveset hallani, mert nem gyakran vették elő, de az olaszoknál több száz történetet készítettek vele, és 1993 óta többé-kevésbé folyamatosan van egy saját külön címe is. A mostani könyvben kitett sztorija talán a legelső hazai megjelenése.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# Péter Parkőr 2013-08-01 09:55
Számomra inkább Robokacsa a hős... :)
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta