Ki van itt?

Oldalainkat 567 vendég és 1 tag böngészi

  • metron

Sziasztok!

Sokat vacilláltam azon, hogy a délelőtti frissítésekben megint tematikus hetet tartsuk-e, ám végül úgy voltam vele, miért ne? Akad ugyanis itt egy francia középkori thriller, aminél talán jobb is, ha egyben letudjuk, mert az izgalomfaktor még frissen a legmagasabb.
Szintén jó apropója, hogy ezt a sorozatot tartom életem egyik legnehezebb fordításának, amibe közel tízszer annyi munkaóra ment, mint szinte bármi másba. És ha már a héten megy ki a NewGenen az a füzet, ami azóta átvette a leglassabban elkészült fordításom címét, hát legyen most itt az elődje.

A Harmadik testamentum című, négy album hosszúságú francia sorozatról van szó, ami kicsit olyan, mint a Rózsa neve (abból a szempontból, hogy középkor, nagyon erősen szerepel benne az egyház, egy pap nyomoz, aki ráadásul Sean Connery), kicsit olyan, mint a Bíbor folyók 2… szóval összességében talán mondhatjuk, hogy egy vérbeli európai sztori. Aminek a középpontjában egy valós történelmi alak (Marbourgi Konrád)… iiigen erősen átírt változata található, aki a következő négy nap és több mint kétszáz gyönyörűen megrajzolt oldal során egy roppant veszedelmes keresztény ereklye nyomába ered.

troisieme-testament-1-hir

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# fullillegal 2013-08-26 21:27
Egész jó.
# babrafax 2013-08-26 22:05
Örülök,hogy ez a ritka kincs újból felbukkant!Az alkotóknak van még más sorozatuk vagy egyéb képregényük?
# talgaby 2013-08-26 22:11
Igen, akad pár: http://www.bedetheque.com/auteur-285-BD-Dorison-Xavier.html
Például a Szentély is, ami sajna emlékeim szerint a CO hagyaték többet-nem-elérhető kategóriájába került. Meg most látom, hogy ennek a címnek is van most folytatása, ami még megy a franciáknál.
# Zerit 2013-08-27 16:46
Az írótól a Long John Silvert ajánlom meleg szívvel, a rajzolótól pedig a Siegfridet. A Harmadik testamentum (sic) „folytatása” tulajdonképpen prequel.
(Marbourg pedig helyesen Marburg, az előbbi csak francia nyelvterületen használatos.)
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta