Ki van itt?

Oldalainkat 574 vendég és 1 tag böngészi

  • feelboy76

sw stomp hirSziasztok!

Utolsó eleméhez érkezett a délelőtti Aragonés-hét, amelynek legvégére egy színtiszta paródia-képregényt tartogattunk.
Mivel sanszos, hogy páran ismerik ezt, így gyorsan letudjuk előre a rövid háttértörténetét. Aragonés és állandó tettestársa (amúgy a szövegírója), Evanier a kilencvenes években készítettek egy paródiasorozatot, amelyekben híres franchise-okat rombolnak porig. Ennek első eleme volt a Massacres Marvel, melyet a Destroys DC követett. (Amelyeknek amúgy van magyar fordítása, de senki se merte még elvállalni a beírásukat az igen bonyolult feladat miatt.) Ezt egészítette ki évekkel később a Stomps Star Wars. És minderről a füzet lefordítása után megközelítőleg három évvel értesültem. Emiatt aztán a magyar címe simán Lépegetők a Kicsinálja a Csillagok háborúját helyett. Sajnos ez van.
A füzet maga, amint az említésre került, egy tömény paródia, ami bolondot csinál a Lucasfilmsből és a franchise ismert szereplőiből is. Darth Vader különösen megkapja a magáét. De persze mindezt a szokásos evanieri humorral, vagyis sokkal inkább önmagukon gúnyolódnak, miközben jó pár fricskát adnak a füzet címadó franchise-ának. Eh, olvassátok el, sokkal kifejezőbb maga a sztori, mint amit írni lehet róla.

És igen, ez azt jelenti, hogy a héten nem jelentkezik a Múzeum. Jövő csütörtökön és pénteken lesz majd egy dupla helyette.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# péter parkőr 2013-09-07 19:48
óriási, némi öniróniával, ön-karikatúrával :)
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta