Ki van itt?

Oldalainkat 539 vendég és 2 tag böngészi

  • feelboy76
  • human1104

kulcspillanatok-hirSziasztok!

A héten elég sok új cikkszerűség kerül fel az oldalra – legalábbis az átlagos tempónkhoz mérten. Ennek első eleme, hogy teljesen megújult a Képregényes alapfogalmak címet viselt tudástáros bejegyzésünk, amely immár Képregényes szakszótár néven érhető el.
Ezt egészíti ki egy új cikk (a hossza miatt muszáj volt leválasztani), amely egyelőre hatvan nevezetesebb képregényalkotót gyűjt egybe rövid szócikkek formájában, főleg a munkásságukra és annak hosszú távú hatásaira koncentrálva. Ez utóbbi alapvetően azt a célt szolgálja, hogy legyen némi támpont azok számára, akik nem ismerik a cikkekben vagy fórumos beszélgetésben feltűnő, „alapnak” tekinthető alkotókat vagy a nagy öregeket. Ez utóbbi amúgy esélyes, hogy majd szép lassan bővülni fog, kis szerencsével talán európaiakkal is.

És ha már így belemerültünk a képregényalkotók kivesézésébe, van itt egy CO-s hagyatékfüzetünk, melyet még Zerit honosított régebben. Az album a Kulcspillanatok a képregény történelmében címet viseli, és egy paneles képekben, kissé egyedi szemléletmóddal suhan végig a médium legfőbb formálóinak névsorán egy-egy, hozzájuk köthető kulcspillanat, egy fekete-fehér pillanatkép által. Sajnos a fentebbi cikkhez csak lazán kapcsolódik amiatt, hogy ez az album világszinten gondolkodik, míg az alkotói listánk leginkább csak az amerikai mainstreamre koncentrál. Ám attól még lesznek benne ismerős nevek.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta