Ki van itt?

Oldalainkat 547 vendég és 0 tag böngészi

ricsi-es-a-brancs-hirSziasztok!

Múzeumunk ma egy egyedi darabot tesz közszemlére. A Ricsi és a brancs nevű, 1993 nyarán megjelent különszám egy érdekes kísérlet volt húsz évvel ezelőtt a Semic kiadó részéről, ugyanis ezzel a képregénnyel akarták megismertetni és megkedveltetni a hazai olvasókkal minden idők egyik legsikeresebb amerikai képregényfiguráját, Archie Andrewst (őbelőle lett a címbéli Ricsi… hogy pontosan miért, azt igazából nagyon senki se tudja), aki 1941 óta szórakoztatja több-kevesebb sikerrel a tengerentúli olvasókat. Ez a figura annyira betonbiztosan családbarát, polkorrekt és korosztálymentes, hogy pár évvel ezelőttig az ő fő kiadványa volt az egyetlen olyan képregényfüzet, amelyet még árultak áruházakban és újságosoknál (amúgy az egész amerikai képregényipar több mint húsz éve teljes egészében átköltözött szaküzletekbe vagy közvetlen kiadói terjesztésre).
A Semic próbálkozása – ahogy a szövegből már ki lehetett venni – sikertelen volt, de ez nem akadályoz meg minket abban, hogy leközöljük ezt a füzetet. Ki tudja, lehet, valakinek annyira megtetszik, hogy pár külsősből összeállhat rá egy honosítói csapat is. (A sztorik igazából a maguk hiperkonzervatív módjukon nem túl arcba mászóak és elég szórakoztatóak ahhoz, hogy a hazai közönség akár jobban megismerhesse őket.)

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# peter parkőr 2013-11-28 15:56
hiperkonzervatív?
Ricsi több csajjal is kavart (igen, egyszerre, egyidőben :), ha jól néztem utánna
# talgaby 2013-11-28 17:25
Pedig hidd el, ez az. A legszélsőségesebb körök kegyéből akkor esett ki, amikor felbukkant egy nyíltan meleg figura benne. Ugyanis a tenyészbika hozzáállás házasság előtt ott a jelek szerint nemhogy elfogadott, de egyenesen ösztönzött, a homoszexualitás viszont a szabadság dicső zászlóhordozóinak egy leírhatatlan vétek. :) Az USA európai (meg úgy nagy átlagban nem amerikai) szemmel nézve egy fura hely. ^^
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta