Ki van itt?

Oldalainkat 622 vendég és 0 tag böngészi

kwaidan-hirSziasztok!

A mai frissítést eredetileg szerda délre szántam, hogy egymaga kitöltsön egy egész napot, de aztán rájöttem, hogy nagyon elütne a körülötte lévő napok sokkal könnyedebb hangulatától, komolyan kibillenthetné azokat, akik aznap elolvassák az aktuális frissünket.
Ugyanis a CO-ról átemelt eme két album egyenesen a HálóDarkban, vagyis a horrorrészlegünkben landolt. Persze már a címe is megkívánta ezt: Kaidan (itt: Kwaïdan), vagyis szellemtörténetek vagy rémmesék.
Habár a hatvanas években ugyanezzel a címmel jelent már meg egy viszonylag ismert (bár Magyarországon tudtommal nem bemutatott) japán antológiafilm, csak névazonosságról van szó. Bár nem olvastam végig, de a felépítése alapján sokkal inkább egy konkrét meséről lehet szó ebben a BD-ben, ami még a feudális Japánban veszi kezdetét, hogy aztán az évszázadokon átívelve rémisztgesse a helyi lakosságot és az olvasókat.
A CO-ra két kötet készült el Scuderiafan által (aki sajna Hepburnt alkalmazott a magyaros átírás helyett), de a kiadó honlapja szerint létezik egy harmadik rész is, ami feltételezem, a lezáró darab lehet. Ha az eredeti honosító olvassa ezt, vagy ha valaki nekiveselkedne, örülnénk neki, ha le lehetne zárni ezt a történetet.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# Jason Todd 2013-11-30 14:26
Hogy hivatalos bemutatója volt-e Magyarországon azt nem tudom, de a filmet kiadták nálunk. Nagyon jó a története, talán a most megjelent Shindo klasszikushoz, az Onibabához lehetne hasonlítani.
Köszi a honosítást meglesem, miről is szól!
# talgaby 2013-11-30 14:33
Tudnál valami infót (értsd: linket) szolgáltatni a hazai kiadásról? Lehet, egy marha triviális dolgot néztem be, de én nem találtam rá.
# Jason Todd 2013-11-30 17:26
Persze. A minősége nem a legjobb, de sajnos csak így hozzáférhető magyarul. Illetve magyar felirattal. Már pár éve ( 4-5 ? lehet, hogy több is már... ) vettem, a Feinimpex volt a jogtulaj és a SoundCard terjesztette. Úgyhogy nem Criterion minőség...



Ez a sajátom, bocs a kép minőségéért, telefonos...

http://bookline.hu/product/home!execute.action;jsessionid=hl-1dkCWb55c+X8cqLxCFg**?_v=Kwaidan&id=4321&type=82
A bookline-on a Homok asszonyát is kapni, az annyira nem jött be nekem.

Sőt, annak idején ha jól emlékszem, Fantasztikus történetek volt a sorozat címe, amiben a Hacsi a fül nélküli szerepelt. Ebben szerepelt még Alekszej Ny. Tolsztoj a Vurdalak család című története is, ( amiből szintén készült film '63-ban a Bava által rendezett Black Sabbath. Innen Ozzy együttesének neve. :) ) Zórád illusztrálta őket.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta