Ki van itt?

Oldalainkat 523 vendég és 0 tag böngészi

Sziasztok!

A mai extra vasárnap örömére egy kis ínyencséget hoztunk a hardcore Transformers rajongóknak, ami pedig nem más, mint a klasszikus Marvel éra melett megjelent, Transformers UK 113-114. részei! Egy vendég fordítónk jóvoltából ezzel a sorozattal idén még négy ízben találkozhattok, sajnos a naptár telítettsége miatt, eléggé össze-vissza, de ezzel nem tudunk mit kezdeni. Addig is most átadom a szót a fordítónak:

Hát, sziasztok!

Aldarion megkérdezte, hogy lenne-e kedvem nekem is írni egy rövid bevezetőt, és természetesen volt, csak bajban éreztem magam, hogy miről is ejtsek szót benne. Mert hát az angol füzetek esetében aztán tényleg van miről beszélni… Abban maradtunk, hogy arról írok, hogy miért is ezt a történetet választottam, hogy belecsapjak vele a brit kiadásba. Több oka is van, mindjárt a legelső, hogy jó beavatásnak gondolom a szériába, mivel… szép! Mint majd remélhetőleg ti is látni fogjátok a későbbiekben, az angol kiadás történeteinek képi világa sokáig jócskán elmaradt az amerikai átlagtól, és tetézte mindezt azzal, hogy az alkotók hosszú ideig a játékokat használták modellként a rajzaikhoz. Szerencsére jelen történetszál esetében ilyen problémával már nem kell szembenéznünk, eddigre stabil és egészen ügyes alkotógárda került pozícióba, az első részt mindjárt egy régi ismerős, az első és második generáció amerikai részeibe is besegítő Geoff Senior követte el, akit sokan utálnak szögletes figurái miatt, míg mások nagyon szeretnek dinamikus csatajelenetiért. Itt gyanítom, szeretni fogjátok majd…

A másik ok, amiért a honosítására adtam a fejem, természetesen a sztori. Történetünk a jövőben veszi kezdetét, eseményei visszanyúlnak egészen az animációs mozifilmig. Az űr egy távoli, piszkos szegletében egy furcsa felhívás egy még furcsább lény figyelmét vonja magára. Egy különös fejvadász… Hm… Egy különös szabadúszó békefenntartó ügynök keveredik ezzel bele az alakváltók végtelen harcába. Ő Halálfej, és reményeim szerint sokszor fogtok még vele találkozni. Személyében a harmadik, és legfőbb okát tisztelhetjük annak, amiért ezt a szálat választottam. Egyelőre csak jó szórakozást kívánnék a történethez a magam és Tyrant nevében!

Mit is tehetnék hozzá mindehhez? Talán egy rövid áttekintést az angol Transformers sorozat igazi mibenlétéről. Közületek bizonyára sokan kaptátok fel a fejeteket annak idején – és a Regenerációnak hála – azóta is, amikor a történetekben egy-egy olyan utalást tesznek a szereplők, amik nekünk semmit sem mondanak. Nos a helyzet az, hogy ez Furman mestert dicséri, aki az amerikai kiadványokkal párhuzamosan egy akkoriban csak Angliában megjelenő spin-off sorozatot írt. A sorozat születése voltaképp a brit rajongóknak köszönhető, akik nem elégedtek meg a havi adagokban érkező sorozattal, így hogy az olvasók igényeit kielégítsék a Marvel jóváhagyta egy brit különszál létrehozását. Azonban ennek volt egy komoly hátulütője is: bármi is történik azokban a füzetekben, az nem lehet hatással az amerikai kiadás eseményeire. És itt jött a képbe Furman munkássága, aki tőle telhetően maximálisan körültáncolta a saját lehetőségeit, elképesztő eseményekkel és új szereplőkkel gazdagítva a történet folyamot, amik azonban számunkra homályban maradtak, mindaddig, amíg át nem vette a stafétát az amerikai sorozat írásában is. Ebből kaptok most némi ízelítőt. Jó szórakozást!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# Creech85 2014-03-30 14:29
Köszönöm, nagyon jók tényleg! A 013-ast is elolvastam, és ott azt írja az utolsó oldalon hogy Fuvaros Pókember segítségével megmentette Gyertyát. Ez a rész ha meglenne, akár angolul is nagyon érdekelne :) Felcsigázott! :D Még1x köszi mindent!
# KiD1 2014-03-30 14:36
Az a rész az amerikai sorozat 3. száma, megjelent magyar nyelven is, és itt is honosítva van a Zsákon.
# Creech85 2014-03-30 17:37
Azt hittem UK, de akkor már rá is repülök! Köszönö a választ :)
# KiD1 2014-03-30 19:35
Szívesen, ha elolvastad, várjuk a véleményedet! ;)
# xlr8r11 2014-03-30 19:54
Jobb mint ha egy adag nukleonnal küldték volna teli a testünket :)
# Creech85 2014-03-30 21:29
Tetszett, el is raktam a különlegességek közé! Bár szerintem kicsit leegyszerűsítették a dolgokat miután összeálltak, és a légvégétől eltekintve túl könnyen ment nekik minden. Azonban maga a koncepció érdekes, nekem bejönnek az ilyen "összehozások". Később ezt nem gondolták tovább? Úgy értem vendégszerepben a Bosszú Angyalai vagy X-Men? Az UK vonal pedig szerintem mindenképp megéri az olvasást, és a csatajelenetekkel egyetértek, tényleg mozgalmasak, magyarán bejött az egész úgy ahogy van :)
# talgaby 2014-03-30 22:12
Nem, egyszer szerepelt az Áramkörszaggató egy _nagyon_ rövid cameo erejéig a II. titkos háborúban, meg 2010-ben Death's Head egy X-miniben, de ezen túl távol maradtak a Marvel-univerzumtól. Pókember csak az akkori kötelező vásárlónövelés miatt tűnt fel. A TF azóta hivatalosan három vagy négy totál különálló idősíkként létezik a Marvel-multiverzumon belül.
# mad47 2014-04-01 13:37
Apropó, a II. Titkos Háború megtalálható vhol magyarul? Emlékszem az elsőt is itt segített valaki megtalálni, nekem anno ezek a sztorik kimaradtak.
# talgaby 2014-04-01 15:04
Anno nagyon régen – több mint tíz éve – quicksilver fogott bele, de aztán abbahagyta. Aztán a Chronopolis átvette, most is ott olvasható, de ők se nagyon haladtak azóta.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta