Ki van itt?

Oldalainkat 567 vendég és 0 tag böngészi

buffy-season-eight-01-hirSziasztok!

A hét elején egy vadonatúj sorozatba kezdünk bele, amelyet egy nem olyan rég felbukkant külsős munkatárs, Tipca készített egy szál magában. (Nos, leszámítva a borítót… azt én szedtem rendbe.)

Valószínűleg sokan akadnak, akik emlékeznek még a Buffy, a vámpírok réme című sorozatra, elvégre nem volt annyira régen, amikor még magyarul is lement mind a hét évad valamelyik kereskedelmi tévéadón. A cím Joss Whedon azon kevés megvalósult ötlete közé tartozott, ami nem csak a rá jellemző szokásos színvonalat és elvakult rajongói tábort hozta, de szinte példátlan módon elég pénzt ahhoz, hogy ne kaszálják el ott helyben. Hét teljes évadon át kísérhettük a középiskolás lányból felnőtt nővé érett vámpírvadász főhősnő és a hozzá csapódó érdekes figurák kalandjait, amely során összecsaptak vámpírokkal, démonokkal, varázslókkal, a kormány legeszementebb megatitkos szuperügynökségeivel és ezek tetszőleges kombinációival, mindenféle idősíkban és dimenziókban.

Ezt a sorozatot folytatta nagy kihagyás után Whedon 2007-ben képregényes formában, amelynek köszönhetően olyan elborult ötleteit is megvalósíthatta, amelyek tévében komoly költségvetés és a cenzorok hajkitépése nélkül aligha tűnt volna fel egyhamar. Akik figyelemmel követik a képregényeladásos cikkeimet régről fogva, azok még emlékezhetnek, hogy ez a kiadvány sokáig a Dark Horse messze legsikeresebb szériája volt, ami nem egyszer ott lézengett az amerikai top10-ben. Úgyhogy sejthetitek, hogy nem egy gyenge valamire számíthattok.

Mivel egy külsős ember készíti a sorozatot, és mivel a borítózása a harmadik számtól kezdve egy rémálom, ezért teljesen irreguláris frissítésre számítsatok. Ami azt takarja, hogy idén nagy valószínűséggel kimegy az első tpb anyaga (vagy legalábbis az első öt füzet), aztán majd annak függvényében haladunk, hogy Tipca idén hány számot tud még elkészíteni.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# bartleby007 2014-03-24 19:44
Véééééégre! köszi!
# DarkEagle 2014-03-24 20:14
ÉLJEEEEN!!! :D Nagyon vártam már hogy valaki elkezdje a sorozat folytatását. Ezer hála érte. :D
# solymosgyu 2014-03-25 17:25
A magyar tv mind a 7-et leadta?
# talgaby 2014-03-25 18:33
Le.
# Tipca 2014-03-26 09:06
Igen, azt hiszem, talán a Viasat3-on ment le végig, pár éve pedig a Viasat6 is leadta őket.
Örülök, hogy sikerült örömet szereznem a fordítással, igyekezni fogok a folytatással. :)
# solymosgyu 2014-03-26 13:19
Tipca:én még nem olvastam végig. Majd valamikor. Csak belenéztem.
# solymosgyu 2014-03-26 13:48
nos most olvastam végig. Eddig tetszett. Ha nem lesz benne tul sok vérszívás vagy vérivás akkor végig is olvasom őket.
# Tipca 2014-03-26 23:12
Egyébként én vagyok az egyetlen, aki egyedül a jobb oldali "Friss" menüből tudja megnyitni az első számot? Nekem a cikkben szereplő link is szerkesztőfelületre vezet (és bejelentkezést kér), meg úgy is, ha megkeresem a Képregények/HálóDark/Buffy/01 útvonalon a füzetet.
# talgaby 2014-03-27 08:20
Az, hogy „szerkesztofelulet” van a link mögött, ne tévesszen meg. Ez egy teljesen ismeretlen eredetű bug az oldalon, ami a címsorban a legutóbb megnyitott főkategóriánkba helyez minden elmentett cikket. Maga a link a füzetre vezet, a szerkesztőablakának közvetlen linkje tartalmaz egy ronda random karaktersort is.
Valamiért abszolút véletlenszerűen egyeseknél elromlanak a linkek – van, hogy a hírből, van, hogy a Friss ablakból, van, hogy a galériából, pedig mindegyiknél pontosan ugyanaz a karaktersor található a linkelő tagben.
# Olman 2014-03-28 16:28
Csodálatos! Öröm magyarul olvasni, nemrég néztem meg (újra) a 7 évadot egyhuzamban!
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta