Ki van itt?

Oldalainkat 496 vendég és 0 tag böngészi

Üdvözlet kicsiknek és nagyoknak!

Mint sokan tudjátok, Magyarországon május utolsó vasárnapján ünnepeljük a gyermeknapot, és a visszajáró olvasóink már megszokták, hogy ez a HálóZsákon egyet jelent egy újabb legalább 100 oldalas Disney-válogatáskötettel. Az már csak a bónusz, hogy idén ez már a második ilyen házi kiadványunk, egyben egyhuzamban a tizenkettedik Disney-frissítés az idei évadnyitás óta.

Amint a túlméretes hírképen is láthatjátok, a mostani kiadványban Carl Barks egyik leghíresebb története, a Pigmeus indiánok földje is helyet kapott. Ez egyike azon hosszú Barks-kalandoknak, melyekhez Don Rosa évtizedekkel később folytatást szerkesztett (majd arra is sor kerül nálunk).
De ha már szóba kerültek Don Rosa folytatása, egy ilyet is olvashattok, hiszen Donald Kacsa ismét találkozik azzal a professzorral, akivel az atombombája építését követően ismerkedett meg. Igaz, ezúttal nukleáris töltetek helyett mindössze egy űrutazásra alkalmas repülőgépet barkácsolnak össze.

Az olasz történeteket kedvelők két sztorit is kapnak: az elsőben egy hangulatjavító csodafarmer okoz igen szokatlan jelenségeket Kacsaházán, a másodikban pedig megtudjuk, milyen az, ha Döme nyakába hirtelen egy Gusztávnyi méretű szerencsehalom szakad. (Igencsak tápláló, ám felettébb fárasztó.)

És hogy az ifjú mormoták kedvelői se maradjanak hoppon, ők is befértek egy rövid, ámde tanulságos kaland erejéig.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# ikszdé 2014-05-26 17:34
hali, egy hosszabb donáldkacsás kérdésem lenne (a fórumba nem enged be vmi miatt):
volt egy történet a donald kacsa magazinban, azthiszem valamikor 1999 környékén, és már egy ideje keresem (magát a számot is), de sehol sem találom. a sztori valami olyasmi, hogy mickey és goofy a tengerparton sétálva belebotlanak egy hatalmas kagylóba, amiből egy tengeristen (vagy mi) lánya pattan ki, aki azzal van megátkozva, hogy beleszeressen abba, akit először meglát, és viszont. csakhogy mickey-t látja meg először, viszont őt goofy, és ebből van a probléma. ha valaki esetleg ennyiből tudja, köszönöm:)
# talgaby 2014-05-26 23:46
Sajna nem hangzik ismerősnek. :(
# Riothamus 2014-05-28 16:18
Én emlékszem erre a történetre. Utána néztem és a Donald Kacsa magazin 1999/23 számában a 35. oldaltól a 44. oldalig SZEZÁM TÁRULJ címen jelent meg. A csaj neve Crustatia a csélcsapság istennője, a többi istenség mivel úgy találta, hogy túl sokat flörtöl, úgy határozott, hogy megbünteti. Így aztán bezárták abba a kagylóhéjba, amit Mickey és Goofy megtalált.
# ikszdé 2014-06-04 22:55
huu, köszönöm:)
# ikszdé 2014-06-05 23:45
egyébként, hogy érdemes utánanézni az ilyesmiknek? mert én ezek az infók alapján sem tudtam meg semmit, semmilyen nyelven, csak az antikváriumos linket magyarul a számról:/
# talgaby 2014-06-06 15:03
A kirakott szkenek sebességével töltögetjük fel az coa.inducks.org magyar szekcióját, de a '99-es évfolyamtól még elég messze vagyunk.
# Riothamus 2014-06-06 18:22
Mickey Mouse: Skin-Deep Divers, Story code: D 98283
# ikszdé 2014-06-16 13:25
kösz mindenki
baszki ezeken nőttem fel, csak egy költözésnél eltűnt az összes magazin.
durva:)
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta