Ki van itt?

Oldalainkat 1094 vendég és 0 tag böngészi

tf mtmte

Sziasztok!

Végre, végre, végre... itt az idő - dobpergést kérnék. Ja, hogy az nincs, de sebaj  - hisz mai frissítésünk alanya az általam már sokat méltatott - és elhihetitek, hogy joggal - új sorozat, a Transformers: Többek, mint aminek látszanak első része!

Egy sorozat, ami jó szappanoperához méltóan hömpölyög az elrajtolása óta, változatlan színvonalon: fordulatokban gazdag cselekményt, remek karakterábrázolásokat, életteli dialógusokat és sziporkázó humort ontva magából hónapról-hónapra. Lényegében mindent, amiben Costa alatt hiányt szenvedett a sorozat. Régi ismerősök kerülnek új megvilágításba, míg sok-sok alig ismert és ismeretlen szereplő kap ezzel együtt reflektorfényt.

Optimusz távozása után a Kibertronon maradt autobotok két pártra szakadtak. Egy részük, Űrdongóval az élen maradni akar, hogy végre hasznossá tegyék magukat a szülőviláguk újjáépítésben - róluk bővebben majd az Álcázott robotokban - míg a másik oldal Rodimusszal az élen úgy dönt, hogy távoznak, és új célt keresnek maguknak, ez pedig nem más, mint az Optimusztól kapott Mátrix töredék segítségével felkutatni a mára csak a legendákban emlegetett aranykort megteremtő mitikus alakokat, a Kibertron lovagjait! A cél kijelölve, a hajó kiválasztva, már csak a legénységre van szükség. Csatlakozzatok hát ti is Rodimuszhoz, Ultra Magnuszhoz, Racsnihoz, Drifthez és az Elveszett Fény legénységének többi tagjához! Az észveszejtő utazás végre nálunk is kezdetét veszi!

És ezúttal is várom a véleményeket akár itt, akár a fórumon, mert most már majd megöl a kíváncsiság, hogy kinek hogy esett az új sorozat első pár falata, ugyanis engem személy szerint roppant mód lebilincsel Roberts minden szava, valóságos élmény még a fordítása is. Szóval véleményeket! ja és persze jó szórakozást!

 

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# AdamK88 2015-09-06 11:51
Először is köszi a fordítást!

Érdekes, hogy Rodimusz nem hasonlít a borítón látott Rodimuszra. Elsőre ez a legfeltűnőbb. Meg az egoizmusa. Félelmetes, milyen mértékben azt hiszi, hogy neki van igaza.
Pörgés: kicsit szétcsúszott robi lett. Mi a fenét művelt abban a szobában? Kiket ölhetett meg?
Ki ez a Hátsóajtó? Jó öreg robot lehet, ha az előző kilövést lekéste :)
Na és Portyázó terve a hajó távozásának megakadályozására? Elég érdekes ötlet volt.

Na és zárószóként az az üzenet a jövőből? Csak még több kérdést vet fel. Milyen koporsóról beszélhetett?

Amúgy egész érdekes rész volt! Várom a folytatást!
# Aldarion 2015-09-06 12:13
Ó, szép lassan minden a helyére kerül. Pörgés múltja, Hátsóajtó kiléte, Portyázó terve... Minden a helyére fog kerülni.

Egyébként Pörgés abban a szobában Galvatron tisztogatóit pakolta ki díszként a falra, nem hiszem, hogy ő ölte volna meg őket.

Az üzenet értelme meg... Hehehe... szép komótosan ki fog derülni. Az egyik pontja rögtön a 4-5. számban értelmet fog nyerni, a többi viszont csak később. Igen, Roberts ennyire előre felépítette a fő cselekményvázlatot. A koporsó jóval később - kb. a 30. szám körül - került elő. De majd mindent a maga idejében...
# AdamK88 2015-09-06 13:51
Köszönöm a választ! :) Szóval azok a Robik Ciklon társai lettek volna? :)

Hát akkor Roberts bácsi szépen előre gondolkodik :)
# zotyo_a_gazdasz 2015-09-07 12:30
Nagyon tetszik az új történetszál, és roppant jók a poénok :)
Nagyot nevettem Red Alert jelentkezőket szűrő módszerén (Eredeti. Ellenőrizd a dörzsjelet.), illetve Ultra Magnusz látásmódján.
Az író valóban jól szerepelteti a karaktereket, remélem Portyázó nem lesz gonosz. Több, mint 20 éve ő a kedvencem.
Viszont a rajzokkal nem vagyok elégedett. A korábbi képregényekben, az előző számban, és a borítón is a rajzok többnyire a G1 formákon alapultak, viszont itt teljesen más a stílus.
Ez a továbbiakban is így marad?
Köszönöm :)
# Aldarion 2015-09-07 12:52
Nem. Az első számot Nick Roche rajzolta, míg a borítókat Alex Milne, aki már a második számtól át is veszi a rajzolást. Úgyhogy megnyugtatlak, a folytatásban nem lesz panasz a grafikára sem!
# zotyo_a_gazdasz 2015-09-07 13:03
Hello!

Nagyon szépen köszönöm a választ.
Remélem, nem vettétek rossz néven a véleményem, de így azért sokkal nyugodtabb vagyok.

Várom a folytatást :)

Köszönettel:

Z.
# Aldarion 2015-09-07 20:48
Miért vettük volna? Nem kérdezném a véleményeteket, ha nem érdekelne, ezen nem változtat, hogy pozitív vagy negatív a megítélésed...
# zotyo_a_gazdasz 2015-09-07 22:36
Köszönöm szépen.
És köszönöm a heti izgalmas képregényeket is még egyszer.
# Bran Galed 2015-09-09 08:40
Jó rész, az utolsó kocka kimondottan ütős volt, a 4-5 jövőbeni infóval :) Bár hiányolom az átváltozást, de akkor is jó. Tiszta LOST, felvet egy csomó jó kérdést... :)
# Bran Galed 2015-09-09 10:35
Kíváncsi volnék mi az amitől még ezek a nagydarab robotsuhancok is félnék... Elég brutális lehet!
A negyedik borítón Portyázó van?
Ultra Magnus sztem jó fővezér lehetne. Mit gondoltok?
# Aldarion 2015-09-09 20:23
Ó, lesz itt sok minden... Olyan szereplők kerülnek elő, akiket rég hiányoltak az olvasók, és kiderül az is, hogy nem minden fekete és fehér.

A negyedik borítón Drift látható. Portyázó majd a másik sorozatban, az Álcázott robotokban lesz állandó főhős.
# szabocsab2 2015-09-09 23:31
Nagyon tetszett! 15 év után hozta meg a kedvem a robikhoz. Le is daráltam egyből utána az első regeneráció eddigi részeit.Most meg alig bírok várni,míg jön a következő frissítés. :)
# shaolin 2015-09-10 10:32
Most értem utol a jelent az idővonalon. Nagyon jó, hogy sok a robi. (Sistergő istenem, szerepelt ő már az IDW-nél?) Jó sok különböző autobot bukkant fel, ez mindig jó jel.
# Aldarion 2015-09-10 10:52
És még sokan fognak ezután is. Roberts számos, keveset használt karaktert vett elő a mai napig, mind a klasszikus, mind az UK vonalról.

Sistergő eddig még egyáltalán nem szerepelt az IDWerzumban.
# zotyo_a_gazdasz 2015-09-10 12:00
De szegény nem is volt sokat, mert elégett a bolygó légkörében....
# Creech85 2015-09-10 21:56
Hát ez tényleg jó volt nagyon! Köszi a fordítást, remélem még soksoksoksok rész lesz :)
Drift remélem elég állandó és hosszútávú szereplő lesz, nagy kedvenc :) A borító kedvet is adott a rajzoláshoz, nagyon szép munka! Kösz még egyszer is!
# Aldarion 2015-09-11 08:16
Drift egy darabig központi karaktere lesz a sorozatnak, és bár végül kiválik majd a legénységből, azért időről időre újra felbukkan a sorozat lapjain...

Ami pedig Sistergőt illeti, bár nem vár rá túl sok szerep, de ő - és még páran - túlélték a zuhanást, habár elég csapnivaló állapotban, úgyhogy néhányszor még ő is visszaköszön majd.
# zotyo_a_gazdasz 2015-09-11 08:26
Na, ennek nagyon örülök, mert Sistergő azért elég gyakori szereplő volt a G1-ben, én kedvelem. Pazarlás lett volna neki egy pár kockás szerepet adni. Köszönöm az infót.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta