Ki van itt?

Oldalainkat 784 vendég és 0 tag böngészi

sw darkforce1Mai frissítésünk előzményeit már olvashattátok a BIRODALOM ÖRÖKÖSEI címmel, melynek könyv verziója örök kedvencem, hiszen egyike volt az első magyarul is megjelent SW "folytatásoknak". Annak idején a Thrawn trilógiát tartottuk - szerintem joggal - a VII-VIII-IX. résznek. Most jöjjön akkor folytatás:

A végnapját élő Birodalom ravasz és könyörtelen hadura, Thrawn főadmirális átvette a parancsnokságot a birodalmi flotta maradványai felett, és megkezdte hadjáratát az Új Köztársaság ellen. Az admirális arra készül, hogy a császár által elrejtett pusztító erejű fegyverek segítségével megfordítsa a háború menetét, elsöpörve az Új Köztársaságot és kiterjesztve uralmát az egész galaxisra. Eközben Han Solo és Lando Calrissian versenyt futnak az idővel: bizonyítékot keresnek a Köztársaság Tanácsában ülő áruló ellen. Bizonyítékok helyett azonban egy szellemhajókból álló flottára akadnak, mely pusztulást hozhat barátaikra, és győzelemre segítheti ellenségeiket. A legfőbb veszélyt azonban mégsem ez, hanem a múlt ködéből előbukkanó őrült Jedi mester jelenti, aki hatalmával magához hívja az ifjú Skywalkert, hogy elaltatva gyanakvását lassanként szolgájává tegye őt, és átállítsa a sötét oldalra...

Mindez a Timothy Zahn regénye alapján készült képregénykötet első részében.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# Bran Galed 2018-02-16 07:31
Akkor lesz a többi része is: Az Utolsó Parancs.
# roberto 2018-02-16 08:50
Nemhogy ezt a trilógiát vitték volna vászonra A jedi visszatér folytatásaként a mostani filmek helyett.
# Recsi 2018-02-16 13:16
Úgy látom, nem csak az én kedvencem volt a sztori :)
# Aldarion 2018-02-16 11:37
Tény, hogy jó lett volna. De ahhoz még anno Lucasnak kellett volna idejében lépnie.

Az a baj, hogy annyiban igaza van a mostani producereknek, hogy hiteltelen lenne, ha azt próbálják eladni a népeknek, hogy 40 évvel(!) a Császár halálát követően még mindig tart a Birodalommal vívott polgárháború. A régi színészek kiöregedtek, tehát lássuk be ezt az irányt - bármennyire fájlaljuk is -, nem lehetett volna tovább vinni.

Ugyanakkor ez a megoldás sem túl szerencsés. Szerintem kár volt tovább nyúzni az öregeket. Amennyire szerettem volna anno az SW VII-VIII-IX. részeként a vásznon látni Thrawnt, most annyira erősen érzem, hogy kár volt az ő sorsukat tovább szőni. Szerintem egyszerűen új érákba kellett volna belevágni. Annyi potenciál lett volna. Helyette előhúzták a régieket és lassan elvarrják a sorsukat, ami kár, mert gondolom anno egyikünk sem ilyet véget álmodott a számukra.

Finoman szólva sem, de én azt gyanítom, hogy az egészet oda akarják kivezetni, hogy megint előálljon ez a "felfordult galaxis" állapot és had szóljon, ami belefér. Csak azt nem tudom, ehhez minek kell egy trilógia?
# roberto 2018-02-16 11:56
A képregényeknek köszönhetően valami mégis visszajöhet, hogy festhetne ez a filmvásznon.
Ami pedig a polgárháborút illeti: ezért lenne kevés esélye a Dark Empire sorozat filmesítésének, miután ott hasonló szituáció zajlik, + Luke átáll x okból a sötét oldalra. Nem tudom, hogy emésztené meg ezt a
néző közönség.
# Gorgonita 2018-02-16 17:50
Max úgy lehetett volna megoldani, ha újracastingolják a karaktereket (lásd Kirk kapitány), de az megint sokaknak nem tetszett volna.
# xim 2018-02-16 18:15
Ott vannak a digitális karakterek is, ha továbbfejlődik a technika simán meglehetne csinálni.
# HeirToGrievous 2018-02-17 11:13
CGI filmként meg lehetett volna csinálni úgy, hogy minden szereplőnek az őt alakító színész adta volna a hangját. Ezzel a megoldással talán már mindenki ki lett volna békülve.
+1 # Bran Galed 2018-02-16 21:46
A mostani SW filmekkel az a baj, hogy az egész miskulanciát visszaállították a startvonalra: Megint van birodalom, csak most Első Rend. Megint van Ellenállás.
Tök felesleges. :(
Új kor megint nincs. Sőt régi fajok is csak mutatóban. :(
# HeirToGrievous 2018-02-17 11:11
Végre, hogy valaki más is észrevette rajtam kívül, hogy 30-34 évvel ezelőtti állapotok uralkodnak a Galaxisban!
Ezt még kiegészíteném annyival, hogy:
- Han ugyanúgy sefteléssel és kétes ügyletekkel foglalkozik, és megbízatásokat vállal el igen veszélyes alakoknak
- az Első Rend a 3. Halálcsillag elpusztítása utána vadássza az Ellenállókat, akárcsak annak idején a Birodalom a Lázadókat
- a Ellenállást ugyanúgy alig segíti valaki, mint a Lázadókat, és ugyanúgy egy szinte jelentéktelen frakciót képvisel, mint a Felkelők Szövetsége
- az Ellenállás ugyanúgy egy Köztársaság létrehozásán fáradozik, mint a Felkelők Szövetsége
- Leia ugyanúgy egy "földalatti" ellenállás vezetője
- a Jedi Rend ugyanúgy kipusztult
- Luke egy istenháta mögötti helyen tengeti az életét, miközben
- amit annak idején Luke, Leia, Chewie, Lando és Han elértek, az mind megsemmisült
- a Köztársaság, mely az utóbbi 50 év során kétszer is megsemmisült átvitt értelemben, most szó szerint megsemmisül
- - a trilógia 2. részében az Ellenállás néhány tagját ugyanúgy elárulják, mint korábban Felkelők Szövetségének tagjait

Szóval, ja. Eltelt 30 év, és SEMMI SEM változott.
# solymosgyu 2018-02-18 10:37
Azért tartunk itten mert nem része a kánonnak. Ez a képregény. A filmekkel szerintem semmi baj.
# HeirToGrievous 2018-02-18 14:07
Én nem is a képregényről beszéltem, hanem a VII. és VIII. részről, meg arról, hogy milyen állapotok uralkodnak a Galaxisban a Kánonbeli idővonalon YU. 34-ben.
# HeirToGrievous 2018-02-17 11:18
Megesküdtem volna, hogy ez már fent volt, de aztán kiderül, hogy összekevertem a trilógia első részével. Na, nem baj. Annak idején úgyis kimaradt a képregény, azt viszont máig nem értem, hogyan.
Nagy STAR WARS rajongó vagyok, ám a képregényt valamilyen oknál fogva csak a Klónháborús történetektől kezdtem el gyűjteni. :/
Egyszóval, KÖSZÖNÖM!
# gyurcyka 2018-02-18 18:52
Megkérdzehetem hogy milyen betű típust használt a
beíró?
# xeraph 2018-02-18 19:33
Astro City
# gyurcyka 2018-02-18 19:41
Köszi.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta