Ki van itt?

Oldalainkat 901 vendég és 0 tag böngészi

swsplinter hirBiztosan van köztetek, aki emlékszik még erre a képre. Réges-régen, messzi-messzi politikai rendszerben ez volt az első jel a filmek után a Star Wars galaxisból (bár ez a 2. rész borítója, de az elsővel indult a történet, csak annak borítóján Sandokan volt). A mű később kiadásra került Erőpróba néven könyvben, illetve képregényben is. Mi ez utóbbi újraközlését kezdjük meg.

Aztán szokás szerint jön egy kis számvetés az elmúlt évről. Mivel Star Wars fordítóinknak úgy tűnik, volt szabadidejük, sok újdonság, pontosan 28 új füzet jelent meg idén oldalunkon. Mellette természetesen folytattuk a Semic hagyaték feldolgozását is 18 füzettel. Köszönjük egész évi figyelmeteket, visszajelzéseiteket, valamint Sepinek egész éves segítségét a frissítésekkel: HeirtoGrievous, Galen, Gorgonita, GZ, Paul, Recsi, Rincewind és Xeraph

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# matrixhv 2018-12-29 10:03
Először is köszönöm az egész csapat éves munkáját!
BÚÉK!

Én erre emlékszem, talán az első része volt meg a Roburos Jedi-kristálynak. Az Erőpróba könyv megvan, és annyira nem hagyott bennem nyomokat, hogy semmire sem emlékszem belőle. :) Ez nem azt jelenti hogy rossz volt, hanem hogy nagyon régen jelent meg, és azóta sem olvastam újra.
Köszönöm!
# FeherKutya 2018-12-29 10:52
Tyű, ez ám a múzeumélmény! :) Az Erőpróba könyv megvolt, a képregényről csak hallottam.

Köszönet érte!
+2 # Gorgonita 2018-12-29 15:04
A történet érdekessége hogy akkor íródott, amikor az eredeti mozifilmet forgatták. Azzal a céllal készült, hogy mérsékelt siker esetén kis költségvetésű mozi készüljön belőle. Az író ekkor még nem tudhatta, hogy Vader Luke apja, illetve hogy Leia és Luke testvérek lesznek (Ez utóbbit Lucas csak a Jedi visszatér írása közben ötlötte ki.). Valamit Han Solo és Chewie karaktere csak az első filmben szerepelt volna, a korabeli tervek szerint. Ezt Ford népszerűsége ( Indiana Jonesként és Soloként ) valamint Mark Hammill autóbalesete írta felül. Továbbá ekkor még nem volt tisztázott a Birodalom mérete, hatalmának határai sem.
Végül persze nem ez a forgatókönyv valósult meg. Az első mozi példátlan siker lett, haló poraiból támasztotta fel Hollywoodot rávilágítva hogy már a fiataloknak kell filmeket gyártan, és megdöntve a nézetet hogy sci-fi-vel, trükkfilmmel egy lyukas garast sem lehet keresni. Így nagy költségvetésű folytatások születtek. Az „Erőpróba” ezen okok miatt nem igazán illeszthető be a többi könyv és képregény közé, de számomra mindig is egy érdekes „mi lett volna ha” történet marad, ami betekintést enged egy másik univerzumba.
# matrixhv 2018-12-29 16:27
Köszi az infókat!
Érdekes.
# Recsi 2018-12-31 10:21
Hát igen, 1984-et írtunk, és pillanatok alatt elolvastam. Emlékszem, mennyire vártam a köv. részt. Állandóan kérdezgettem az eladókat, megjött-e már? Amúgy jó kis kiadvány volt. Volt benne a Conan-Doyle féle Elveszett világ és a Méregövezet, Asimovtól Én, a robot meg egy csomó más sci-fi/fantasy.
# solymosgyu 2018-12-31 10:25
Én 2 évre rá szulettem meg.
# Greedom 2019-01-01 11:35
WTF??
# elmouse 2018-12-29 20:31
Köszi szépen ezt a hihetetlen mennyiséget! És minőséget!
BUÉK!
# HeirToGrievous 2018-12-30 20:10
Ja, hogy ez az Erőpróba lett volna? Értem.

Egyszer láttam valahol ebből a képből egy rossz minőségűt, a címből pedig azt sikerült kiolvasnom, hogy "A Jedi-kristály és Sandokan 2. rész", amit egyszerűen nem tudtam hova tenni.
Ráadásul a borító alapján paródiának gondoltam a teknőspáncélos Vader meg a hasából kiugró robotfej miatt, most pedig (nem tudom, hány év után) kiderül, hogy egy kristály van mögötte előtte meg valami... űrhajó(???).

Na, mindegy.
Mindenkinek szívesen! :)

És BÚÉK előre is!
+2 # Kayamiel 2018-12-31 14:22
Köszönöm ezt a sok idei Star Wars képregényt. Le a kalappal a munkátok előtt :)
# Balint 2019-01-03 01:14
Köszönjük királyok vagytok már nem is nagyon bírom követni az idei sok újdonságot ezért létrejött egy fészbuk csoport is ha bárkit érdekel a téma csatlakozzon bátran, több szem többet lát ;)
# tangerine 2019-01-29 11:29
Bizony jó sorozat volt,kár érte. Nekem 1-16.megvan mind,és szivesen megszabadulok tőlük.
Köszönöm a sok jó képregényt!!
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta