Ki van itt?

Oldalainkat 750 vendég és 1 tag böngészi

  • acculse

goliat01 hirA mai múzeumban ismét 1986-ba utazunk vissza. A múlt héten Bobóval találkoztunk, így most ideje megismernünk annak az időnek a másik kultikussá vált gyermekképregényét, Góliátot. Akárcsak Bobo, Góliát is egy svéd képregény volt, amit a svédországi Semictől vettünk át (ahogy később nagyon sok más képregényt is). Annak idején az akkori gyerekek körében ez a sorozat is nagyon népszerű volt. Szinte nem volt olyan gyerek, aki ne ismerte volna vagy Bobót vagy Góliátot. A sorozat népszerűségének később igazából az egyre jobban terjedő amerikai szuperhős képregények (Pókember, Batman, Superman, X-Men, Transformers, Teknőcök, stb) vetettek véget. 1992 után azért még a Semic megpróbálkozott a két sorozat életbentartására azzal, hogy összevonta a két címet, ami Bobo és Góliát címen futott tovább egészen 1995 májusáig. De a lényeg, hogy ennek a két sorozatnak elmaradhatatlan érdeme volt az akkori (talán első) képregénykedvelő generáció kinevelésében. Történeteik még a mai napig is időtállóak, így a mai fiatal generációnak is megéri elolvasni azokat. Ahogy Bobónak, úgy Góliátnak is van egy bűvös szerszáma. Góliátnak ez az ő kis baltája, aminek az eredetére az első számban magyarázatot is kapunk.

Érdekességképpen Micho levadászta ugyanennek a képregénynek a Lengyel verzióját, amit szintén letölthettek. Ők egy kicsit el voltak maradva tőlünk, mert ők csak 1990-ben kezdték el a sorozatot.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# Kamiontauri 2019-05-29 09:25
Góliátot jobban csíptem mint Bobót. Tényleg időtálló sztorik, még ma is olvasgatom így 35 fele közeledve... :D Eredetiben pár példány van csak meg, de szerencsére egy külföldi oldalon belefutottam a magyar verzióba így meg tudtam szerezni 53 számot+3 Góliát albumot. Örültem a fejemnek. :)
# Sharky 2019-05-30 07:36
Szia ! Meg tudnád adni a külföldi oldal linkjét? Én Bobót keresesek. Annak idején nagyon sok meg volt albumokkal együtt, de aztán egyszer kikerült a tárolóba és onnan szőrén szálán eltűnt! Előre is köszi!
# Sharky 2019-05-30 07:41
Szia Sepi, Köszönöm hogy elkezdtétek ezt a két sorozatot, nagyon jó sztorikkal és illusztrációkkal létre hozott kis alkotások! Ráadásul ezeket olvasva vissza repül velem az idő gyerek koromba! Köszönöm ezt az élményt!

Üdv!
# HZsTeam 2019-05-30 21:00
Örülök neki, hogy tetszik. :) Egyébként nem kell aggódnotok, sikerült mind a két sorozatot (Bobót és a Góliátot is) megszereznünk, így majd mindegyik szépen lassan ki fog kerülni az oldalra a megfelelő feljavítási munkálatok után. ;)
# nattomi 2020-07-20 23:49
Hali, megtudnatok osztani az osszes Bobo kepregenyt. Egy angliai magyar tanodaban szeretnenk megosztani a gyerekekkel. Koszi
# HZsTeam 2020-07-22 06:17
Előbb-utóbb az a terv, de elég sok meló van a feljavításukkal.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta