Ki van itt?

Oldalainkat 1120 vendég és 1 tag böngészi

  • asoka133

gft sleepy hollow hirSziasztok!

Gondolom senkinek sem kell bemutatni, milyen esemény kötődik a mai naphoz a világ számos pontján. Függetlenül attól, hogy ki mit gondol eme esemény itthoni vonatkozásairól - ebbe nem szeretnék most bele menni -, én személy szerint úgy gondolom, hogy miért ne használjuk ki az alkalmat egy kis Grimm tündérmesék féle borzongásra.

Ehhez nem mást húztam elő mára a tarsolyomból, mint egyik szélyes kedvencemet, a Washington Irving novelláján alapuló Az álmosvölgy legendáját, amit teljes egészében kaptok meg a mai nap tiszteletére - meg egy másikéra, de nem akartam ketté bontani az eseményt, ha egyben is letudhatom (nem, nem rád nézek most Farek...). Gyanítom, hogy a fejnélküli lovasa története sokatok számára nem ismeretlen, ha mást nem Tim Burton változata révén, melyben olyan nevek játszottak, mint Johnny Depp, Cristina Ricci, Cristopher Walken, Michael Gambon, Ian McDiarmid vagy épp Cristopher Lee, de még sorolhatnám - és aminek a megnézését a mai napig bárkinek csak ajánlani tudom, ellenben a pár éve futott sorozat változatot senki se említse meg előttem... :D

Na de a lényeg: Craig Marsters egy fiatal tanársegéd, aki előtt szép jövő áll. Csodás barátnője van, tudja mit akar kezdeni a jövőjével és rajong az amerikai polgárháborúért, melyben egy őse is harcolt. Azonban minden a feje tetejére áll, amikor felkérik, hogy korrepetálja az egyetem egyik kosárlabda ászát, akinek szó szerint az ösztöndíja a múlik ezen. Azonban nem mindenki hajlandó megdolgozni a sikerért, így hősünk hamarosan egy csapatnyi tahó célkeresztjében találja magát. Na és hogy miként kapcsolódik ide az a bizonyos legenda? Olvassátok el és megtudjátok!

Jó olvasgatást!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Hozzászólások  

# Haltenton 2020-10-31 08:54
Köszönjük szépen!
# Farek 2020-10-31 09:38
" (nem, nem rád nézek most Farek...). "

Ajánlom is... :)

"ellenben a pár éve futott sorozat változatot senki se említse meg előttem... :D"
Miért, mi a bajod vele? De kis finnyás lettél vénségedre? :)
# Aldarion 2020-11-02 12:04
Nem, de a sorozat egy katyvasz. Azzal kezdenek, hogy a főhős egyszerűen átkerül a múltból a jelenbe, tök indokolatlanul, hogy egy bibliai jóslat alapján kiderüljön, hogy a Fejnélküli lovas az Apokalipszis egyik lovasa, hősünk meg a jelenések könyvében megjövendölt tanú, akinek végig kell néznie a világvégét. Ezután belevontak mindent, ami eszükbe jutott - boszorkányság, szabadkőművesek -, majd három év után megakadályozták az Armageddont, amit amúgy hét évvel későbbre ígértek az elején. A vége gyakorlatilag egy X-akták koppintásba ment át a gyengébbik fajtából.
# Amanojaku 2020-10-31 22:32
nem viccelek, pont az említett filmet választottam ma estére, egy fél órája volt vége.
# roberto 2020-10-31 23:40
Tényleg több volt ott a háttérben, mint egy kölyök makacs kísérlete... ahogy az se jutna eszébe senkinek (csak Mathers prof utalása nyomán), hogy a mai település határok nem esnek egybe az akkoriakkal. Gondoljunk csak a folyóinkra.. azok se úgy néztek ki régen, ahogy ma, a folyamszabályozásnak köszönhetően. Ezért nem volt akadálya, hogy a fejnélküli lovas mindenkit levadásszon, aki valaha keresztbe tett neki. A 90-es évekbeli filmre halaványan emlékszem, de arra már nem, ki és miért volt a rosszfiú. A sorozathoz meg nem volt szerencsém.
# HeirToGrievous 2020-11-01 19:20
"A 90-es évekbeli filmre halaványan emlékszem, de arra már nem, ki és miért volt a rosszfiú."

Nem rossz fiú volt az. ;)

Egy valamit nem értek, akkor most a szexi Mathers professzornő idézte meg a lovast?
# roberto 2020-11-01 22:41
Nem hinném, hogy kellett hozzá a prof... lehet a szokásos szellemtörténet a bosszúálló nyughatatlan lélekről.
Am a lovas baromi nagy erővel bírhat, ha pusztán egy kézzel képes volt egy ember fejét a falba passzírozni.
# HeirToGrievous 2020-11-02 00:42
Lehet, de akkor mit keres ott a háttérben a 99. oldalon?
# Aldarion 2020-11-02 12:10
Valahogy úgy. A történet szerint a prof semleges, neki csak a hatalmát felhasználva kell beindítani a "próbatételeket", és igazából itt is ez történt: ő megadta a segítséget - most nem a könyvet adta át, hanem elmondta a történetet, majd szemlélte az események által kiváltott hatást. Azt, hogy a szereplők inkább a halába meneteltek, semhogy vállalják a tettük következményeit. Ha így nézzük, lényegtelen, hogy ő idézte-e meg a lovast, vagy sem, az eseményeket akkor is ő indította be.
Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta