Ki van itt?

Oldalainkat 589 vendég és 0 tag böngészi

mk-goro-03-hirMi történik, ha valaki felbosszant egy két és fél méter magas, fél mázsás félsárkányt, és az ráteszi mind a négy mancsát egy bazi nagy flintára? Ha elmondanám, azzal lelőném a Goro, a Gyötrelmek hercege című minisorozatunk befejező részének egyetlen, roppant brutálnak szánt jelenetét. Ami annyira nem valami oltári, de a kilencvenes években nagyon más volt még a világ és az ehhez hasonló megmozdulások megítélése.
Persze lehet, hogy az élményt némileg rontja a tény, hogy sajna itt is visszaköszönnek Kiki Chansemone daganatos alakjai, így most egymás után két MK-napon kell ezzel riogatni az olvasókat. Viszont ígérem, most egy darabig mentesülni fogunk a roppant rövid és figyelemre méltóan szánalmas rajzolói karriert befutott alkotótól.
Persze a Goro harmadik részét nem csak a finoman szólva sem művészi rajzok jellemzik, amik sajátossága például a képen is látható ún. Liefeld-kór, amely tünetei közé tartozik a pupilla, sőt, egyes esetekben a teljes szem elvesztése, a gyémánt alakú lábfaj kialakulása, és a végső stádiumban a füleken át kijövő beszédhang. Ez utóbbira itt szerencsére nem lesz példa.
A Liefeld-kór amúgy ragályos dolog, jelen füzetünkben pedig bunyó által terjed. Mert abból most is akad bőven. Goro a továbbra is félelmetesen ostoba nevű (s kinézetű) Viadalnok ellen, Goro Baraka ellen, Baraka Jax ellen, minden létező egyéb szereplő mindenki más ellen, míg végül nagy nehezen leredukáljuk az egészet egy Goro vs. a Káosz istene örökrangadóra, melynek, valljuk meg, igen sajátságos lezárást sikerül a végén keríteni, ami némileg már szinte akár meg is tudja menteni bizonyos szempontokból ezt a minisorozatot. Aminél "kilencvenesebb" történet már ígérem, nem lesz a Mortal Kombat-részlegben, szóval nem kell attól félni, hogy valaha meglátunk még egy liefeldien röhejes stukkert akármelyik MK-szereplő kezében.

E havi humoros szösszenetünk egyik személyes kedvencem, legalábbis ezt volt az egyik legélvezetesebb fordítani. A némileg az eddigi sztorik kontinuitásán kívül eső, de lazán hozzájuk kapcsolódó rövidben Raiden azzal bízza meg Liu Kanget és Kung Laót, hogy hárítsák el a Földi Birodalmat fenyegető legújabb veszedelmet. Ehhez a páros útra kel az Árnybirodalomba. De felbukkan itt még Scorpion, a költő és verselő Sub-Zero is, hogy aztán egy roppant szokatlan leszámolás tanúi lehessünk két fronton is. Jövő hónapban pedig megtudjuk majd, hogyan lopta el a kicsi Scorpion egyszer a karácsonyt.

A mostani karakterlap-gyűjteményünk érdekessége, hogy a kikerülő féltucat szereplő kétharmada boss karakter. Ennél nagyobb arányban játékfőnökök egyetlen sorban vagy oszlopban sincsenek. Úgyhogy megfelelő körültekintéssel lehet elmerülni Moloch, Motaro, Nightwolf, Nitara, Noob Saibot és Onaga történeteiben.

mk-dotr-07-hirLegnépszerűbb matinés sorozatunk frissítése se maradhat el. A közönségkedvenc Defenders of the Realm immár elhagyja a felezőpontot, amikor is a hetedik epizódban az eddig látott leghatalmasabb inváziós sereg (legalább húsz(!) fő) lépi át a birodalmakat elválasztó határt, hogy leigázza magának a Földet. A Sheeva vezette shokanok ellen természetesen rögtön harcba szállnak a földi Kiválasztottak, ám amikor Sonya egy meggondolatlan lépése miatt a terepvezető, Stryker harcképtelenné válik, a csapat kénytelen lesz fegyelmi eljárást indítani Sonya ellen. És mindezt aközben, hogy Sheeva elszántan próbálkozik a legyőzésükkel.
És akkor a technikai részletek. Mivel a szerverünk kapacitása nem végtelen, ahogy a sávszélesség sem, amit szegény kibír sikítás általi elhalálozás nélkül (ami esetén más szomszédoldalak adminisztrátorai szentségelnek ránk, bár van, amelyik anélkül is), plusz el se hinnétek, mennyire macerás volt megcsinálni a Matinékat, így sajna meg kell válnunk Spuri mozitermétől, hogy a funkcionalitás jegyében egy kicsit felhasználóbarátabb megoldásra váltsunk. A videókat innentől fogva a 4shared-re rakjuk fel és onnan ágyazzuk be. Ennek nagy előnye, hogy a 4shared nem töröl ész nélkül minden ilyesféle tartalmat, plusz a videók végre teljes képernyősre nagyíthatóvá válnak (de továbbra sem lesznek letölthetőek és ilyet ezentúl se kérjetek, mert nem tesszük azzá). Továbbá biztosításképpen igyekszünk majd felrakni sorozatokat a Megavideóra, ami szintén roppant toleráns a tartalmat illetően. A mostani résznél már megtalálhatjátok az első megavideós tükörlinket. Az ottani lejátszó sokkal jobban méretezhető, de kicsit sok területet foglal el, amíg el nem tűnik.
Plusz így végre elérhetővé válhatnak majd a régebbi műsorok is. MK esetében már fel is került az összes előző epizód (és a mostani is) a Defenders of the Realm szekciójába. Így aki lemaradt erről a páratlan sorozatról, most pótolhatja.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta