Ki van itt?

Oldalainkat 638 vendég és 0 tag böngészi

black-widow-v2-1-hirSziasztok!

Először is, üdvözlet mindenkinek az első hétfői frissítésben. Ahogy az évadnyitó hírben már megírtuk, a következő négy hónapban ez a nap a női főszereplőjű sorozatoké, onnan is legfőképp a Macskanőé, ám mielőtt visszatérnénk a DC femine fatale-jéához, befejezzük a tavaly év végén megkezdett nagyon rövid kis mini-részlegünket, a Fekete Özvegyet. A múlt évtized első felében, a Marvel Knight alkiadó nagy felemelkedésekor kiadott Black Widow-minik egyike voltak azoknak, amiket szerencsére nem foglaltak le a csoportos kedvezmény igénybevételével előttünk, továbbá amiknek tavalyelőtt megjelent egy nagyon jó minőségű digitális változata, így szinte bűn lett volna kihagyni az alkalmat, hogy az első mini után ne ismertessük meg veletek az immár Greg Rucka, a szuperhősök krimijeinek nagymestere által jegyzett kémsztorit, aminek rögtön a legelején tanúi lehetünk annak, miként kapcsolja le a S.H.I.E.L.D. Moszkvában Jelena Belovát, az előző miniben felbukkant új Fekete Özvegyet, hogy aztán Natasa vezetésével egy olyan nagyszabású cselbe keverjék bele, amiben Furyn túl benne van a fél S.H.I.E.L.D. és még Fenegyerek is részese a játéknak. A tét nagy, ám hogy mi, azt egyelőre homály fedi.
Történetünkben nagy szerepet kap az identitáskeresés, az én felfedezése, és ami még főbb, milyen árat hajlandó fizetni valaki azért, hogy elvégezze a munkáját... és milyen árat hajlandó elviselni a lelkiismeret ugyanezért. A kémjátszma itt, akármilyen fura, másodlagos, és a főszereplőnk sem Natasa, ugyanakkor Jelena sem. Kettejük életének párhuzamai és ellentétes aspektusai érdekes témakör lehetnek, vagyis lehetnének megfelelő fórumos aktivitás mellett. Mindenesetre érdemes a fentebb leírtak alapján szemlélni majd a sztorit, de legfőképp akkor lesz érdekes, ha minden részlet ismeretében az ember újra átolvassa majd. De erre még ráérünk, hisz a hétfői részleg csak minden második héten jelentkezik (a Fantom mellett ez az egyetlen most, ami nem a hónap ikszedik hetéhez, hanem csakis a páros-páratlanhoz kötött), így az összes kérdésre csak márciusban kapunk majd választ.

És most, hogy végre sikerült a főhírt a kép aljáig gépelni (kisebbre kellett volna venni a méretet), jöjjön egy kiegészítés. A rovatomban most elég nagy a forgalom, a decemberi eladási lista és a világ elfoglalására törekvő (snitt) leendő zsarnokoknak szóló tanácsok mellé felkerül ma a tavalyi év elemzése az amerikai képregény-eladási listák szempontjából. Mondanám, hogy vannak benne érdekes dolgok, de akit nem érdekel egy piaci elemzés, annak a figyelmét valószínűleg ez se hívná fel.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta